Scriam deunazi, d’acilea din Englitera, despre “anagramaticalitatile” (vezi Costi Ionita, bibliografie selectiva) fiicei Presedintelui. Stimulat de sublimele dude, il reabilitam aiurea pe Vanghelie, constient fiind ca se rasucesc in mormant Iorgu Iordan, Alexandru Graur sau Theodor Hristea, cei dupa care invatai si eu aceeasi limba materna a Elenei.
 
Inchinandu-ma la perfectul simplu, de ce ma luai asa grav de fata asta, nu pot pentru ca sa spui. Nu este un adversar pentru mine. Nu este un adversar pentru nimeni. Prea tanara pentru a-i spune tanti. Prea timida pentru a-i vorbi despre sex. Neparguita in politichie nici macar la nivel de “Daciada”, este diva de moment a masinariei de propaganda care voieste dar nu reuseste sa mai dea o prea-limba imparatului. Aparatul insa dadu rateu si OCS-ul (omul din capul statului) se dezlantui total si definitiv in contra “sistemului ticalosit”. Ceru onoarea nereperata, vorbind despre si punand la bataie mii de kile de mastica prima.

Carevasazica intrai si eu in randul tonomacilor. Ramas fara fise, m-am repezit ca un caine turbat in bretonul mezinei, victima colateral-nevinovata a oportunismului meu politic. Cot la cot cu media-barosanii, asmutiram vanturile pana mai ieri adiind intacte. Cu dispret patrician, ne-am conjurat ca dimpreuna sa facem un joc de “care pe care”, cum ii este pe plac OCS-ului. Eu sunt pro contra ta. Venit dupa cursa bruxelleza, omul din capul statului urgisi din salonul oficial draci peste noi, deci peste mine. Si m-am atacat crunt. Mi-am ras in cioc, sa nu ma auda nimeni, sa nu intru in disonanta cu hahaitul prezidential.

Povesti le spui tu lor? Povesti le spunem si noi. Povesti iti fac si eu. M-ai facut sa ma simt server. Molfaind havane si prizand has pe sani de blonde purisance, faceam samba din taste si atacam familia Mariei Tale. Ca si cand se terminara fetele pe lumea asta (vorba lu’ mama) si doar secretara generala mai ramasese sa o iau in sabii.

La varsta ei, tot ce zboara se mananca si toate gipurile au acelasi consum, tata acopera tot. La varsta mea, mananc din zbor si consum ecologic, sa nu deranjez baietii, chiar daca ma plateste Regina. Ce-ai cu mine domnu’ Presedinte? Pai de ce ma bagi in aceeasi schema? Eu sunt o categorie distincta, ca si tine. La Revolutie (vezi Ion Iliescu, bibliografie selectiva) cumparai vapoare cu banii de tigari. Eu ma bucuram ca se dau la televizor mai multe desene animate. Flota e apa minerala pe langa wischianele de le bei tu acum. Mihaileanu e nume in cartea de telefon cand ma uit la bordurile din gradina ta, Doamne…

Crezi ca ti-am luat fata la palme sa ma ia camerele in catare? Ea este un efect. Tu esti doar o cauza. Dracu te-a pus sa n-o tragi de zulufi la timp? Dupa ce-ti capturez pionul, e mare schimbare pe tabla de sah? Pe tine te vreau, pe Elena o las Hrebenciucului cel mic. Se ocupa el de ea. Eu ma ocup de tine. In definitiv, in democratia parlamentara fiecare are competentele lui, si fiindca tot bagasi uninominal, ma iau si eu independent la tranta cu tine. Tu cu fise, eu fara…