Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a marturisit faptul ca, deocamdata, partidul sau nu are un contracandidat pentru Oprescu la primaria Capitalei.
 
Pedelistii inca mai platesc facturile bordurilor lui Videanu, prins de Cancan cand isi alimenta bradul din curtea vilutei din reteaua publica de electricitate. Smecheriile lui Adriean au fost atat de ieftine la vremea lor incat au dezamagit destul de mult electoratul. Iar briza de independenta lasata de Sorin Oprescu i-a lasat pe cei din Modrogan cu buza umflata.

Alegerile la Primarie au acum alte coordonate. “Doctorul” nu mai are acea imagine de rebel independent care se ia la tranta  cu sistemul. Face parte chiar din sistem. Dar nici nu si-a compromis imaginea pentru cateva borduri si autobuze. In plus, Oprescu a stiut de minune sa speculeze proiectele incepute de altii pe care el a reusit sa le termine. Daca Videanu isi vedea de treaba, lua si al doilea mandat si finaliza si proiectul stadionului sau al podului Basarab.

Ofensiva proletara de la OTV impotriva mega-giga-superciocoiului primar se estompeaza tocmai acum, inainte de alegeri. Ca si in cazul casetei cu Basescu se mizeaza gresit pe ideea prostiei electoratului, care trebuie pistonat la nesfarsit cu aceleasi idei si imagini. Electoratul se plictiseste insa si alege altceva. Mai ales ca vajnicii otevisti nu reusesc sa vina cu nimic nou in afara peisajelor in paragina de unde transmite reporterul Alupei.

Impotriva lui Oprescu s-a ridicat insa Cristi Preda care cere o opozitie sustinuta si serioasa.

“N-ar fi rau ca PDL sa lanseze in sfarsit un candidat pentru Bucuresti, fiindca in acest moment Oprescu nu are un interlocutor politic. Intr-adevar, nici vreunul dintre primarii PDL de sector, nici consilierii generali, nici vreun lider pedelist de la centru nu reprezinta un adversar veritabil pentru actualul primar. Punctul de pornire ar putea fi chiar opozitia fata de proiectul autostrazii suspendate”, scrie Cristian Preda pe blog.

Pana acum PDL pastreaza misterul asupra candidatului. Pe Blaga l-a costat esecul impotriva “Doctorului”, asa ca pana acum nu s-au inghesuit decat Theodor Paleologu sau Silviu Prigoana, ambii neavand acceptul de la centru.

Deocamdata, Oprescu ramane jupan. Pana cand, nu stim. Asteapta insa la cotitura Piedone, Vanghelie, Dan Diaconescu dar si un potential si misterios candidat X.