Nu ne mai potolim cu lepsele traznite si o sa va zic si de ce. Noi, in loc sa tacem si sa muncim, cum se face in timp de criza, hahaim si vorbim si mai muncim si dupa aia. Si din hahaiala, ies tot felul de chestii care nu pot fi articole, ca sa aflam aprerea celorlalti inc omentarii, da-s numai bune de leapsa. Iar aceasta, in particular, imi rupe mie curiozitatea in doua. Ce stiti domnule despre subiectul urmator?

Ce trebuie sa faceti: Scrieti pe blogul vostru ceva interesant sau amuzant sau ambele despre o destinatie despre care nu prea a mai auzit nimeni pe aici. Aveti mana libera: poate sa fie o tara, un oras sau un sat despre care altii nu stiu nimic, dar voi da. Bineinteles, Sinaia, Baile Govora sau Siena ies din discutie.”

Pe vremea cand inca mai pasunam pe intinsele domenii ale turismului, credeam, cu suficienta omului care a dat si luat un examen serios la geografie si care e inarmat cu o harta a lumii intinsa in fata-i pe perete, ca nu-i locsor pe lumea asta despre care sa nu stiu cum se numeste si cam ce se invarte pe acolo.

Teapa a fost pe masura arogantei, asa cum merita dealtfel toti arogantii. Pentru ca un nene care mi-a inmanat pasaportul ca sa fac ce-oi face si sa i-l impodobesc cu o viza de Kenya, Zambia, Namibia, Nigeria sau una dintre astea, nu stiu ca au fost multe si innegurate, nenea acela zic avea pleostita ca o placinta colorata si cu blazoane innobilata o viza a…Republicii Eritrea!

Hait, mi-am zis, oare de cate luni nu m-am uitat la televizor incat au fost miscari, revolte si razboaie in Africa si au pus la cale o noua Republica, i-au facut si stema, au incheiat si acorduri diplomatice, au facut un logo asa frumos pentru viza iar nenea asta a avut si timp sa se plimbe pe acolo?

Raspunsul corect ar fi fost ca nu m-am mai uitat la tv din 1993, iar oamenii aceia care m-au trecut bacul, au vrut sa ma lase sa fiu studenta la geografie si m-au angajat in turism au fost

a. fraieriti de farmecul meu fermecator
b. habarnisti si ei
c. habarnisti si ei mai rau decat mine.

Asa ca Eritrea, doamnelor si domnilor, si acum sa va aud cu locurile nemaiauzite de care ati auzit!

Leapsa merge la Carlitos, Simona, Maria Coman, Roxana Radu. Si ca sa nu se supere baietii, dau leapsa si la Chinezu.