Vom trimite o scrisoare semnata de presedintele tarii, de mine, ca prim-ministru, si de presedintii Parlamentului tuturor sefilor de state si guverne in legatura cu aderarea Romaniei la Spatiul Schengen poate in martie si sper ca sprijinul pe care Comisia il acorda Romaniei si Bulgariei pentru aderare isi va arata roadele in martie, a spus Ponta, potrivit Mediafax.
Mai mult, seful Guvernului roman a tinut sa-l asigure pe seful CE, Jose Manuel Barroso de buna relatie existenta, la nivel institutional, intre domnia sa si presedintele statului.Poate tocmai pentru ca a fost crezut, Ponta a calificat intalnirea cu reprezentantii Comisiei drept “foarte buna”.
L-am asigurat pe președintele CE ca Romania, dupa alegerile generale, a devenit o țara mult mai stabila și mai predictibila. Poporul roman s-a exprimat in alegeri, iar acum suntem angajați cu toții sa lucram pentru a imbunatați situația țarii. Vreau sa fac public rolul foarte important pe care președintele Barroso și președintele PE, Martin Schulz, l-au avut in sprijinirea reprezentanților politici in a gasi cele mai bune soluții de cooperare. In acest sens, parteneriatul intre președintele și premierul Romaniei pare sa fie un instrument util pentru ca toate instituțiile sa lucreze impreuna pentru un viitor mai bun al țarii, a completat acesta, relateaza NewsIn.
Din punctul de vedere al liderului de la Bruxelles, progresul Romaniei este vizibil la capitolul stabilitate; noul Guvern si noul Parlament sunt premisele perfecte pentru reinceperea reformei si consolidarea independentei justitiei. Acesta nu a omis din dicursul sau problema integritatii parlamentarilor romani si a cerut revenirea asupra noului statut votat.
Cu privire la raportul pe cooperare si verificare in domeniul justitiei, situatia politica actuala este mult mai stabila, exista un Parlament nou, un Guvern nou, iar acestea au ocazia sa accelereze reforma. Vrem o independenta mai clara a justitiei si dorim ca politicienii sa dea un exemplu si sa se retraga atunci cand exista semne de intrebare sau condamnari cu privire la acuzatii de coruptie ,a indicat presedintele CE, potrivit NewsIn.
Din fericire pentru Romania, sprijinul Comisiei Europene pentru aderarea la Schengen este cumva independent de remedierea acestor lipsuri consemnate in MCV. Barroso s-a grabit sa ne asigure, din nou, de sustinerea sa, asa ca daca nu se reuseste ameliorarea justitiei romane, speram sa nu se deterioreze.