Daca Basescu e Zeus, Boc vrea sa fie Iisus. Altfel nu se explica proiectul de ordonanta de urgenta publicat pe site-ul ministerului muncii (aici), care modifica legea 448/2006 privind protectia persoanelor cu handicap.

Un rezumat al ordonantei ar putea suna cam asa: “Lazare, ridica-te si umbla, ca daca nu te amendez de nu te vezi si iti iau si pensia!”.

Incredibil, dar scris negru pe alb, iata ce spune proiectul semnat de ministrul de trista amintire Seitan:

“prezentul proiect de act normativ stabileste o serie de obligatii pentru persoana cu handicap, care sa faciliteze remedierea deficientelor functionale si sa contribuie la integrarea sociala si in munca a acesteia. In acest context, pentru atingerea scopurilor mentionte, in caz de neindeplinire a obligatiilor persoanelor cu handicap, trebuie reglementat si un set de sanctiuni”.

Adica persoanele cu handicap au obligatia sa “colaboreze” cu specialistii organelor “abilitate” in vederea vindecarii handicapului. Daca nu credeti, cititi textul. In plus, persoanele cu handicap sint obligate sa stea zi si noapte la dispozitia organelor statului, sa se prezinte la control din proprie initiativa si la cerere si sa raporteze in maxim 48 de ore orice schimbare de domiciliu sau de… avere.

Amenzile pentru nerespectarea acestor obligatii de catre persoanele cu handicap sint intre 6000 de lei si 20 000 de lei. lei noi.

Insasi definitia handicapului este modificata radical fata de Legea 448. Legea vorbea despre incapacitatea fizica de a desfasura normal activitati cotidiene (logic), in vreme ce ordonanta lui Seitan vorbeste despre handicap drept o incompatibilitate cu mediul social: ”Persoanele cu handicap sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedica total sau le limiteaza accesul cu sanse egale la viata societatii, necesitand masuri de protectie in sprijinul integrarii si incluziunii sociale”. Aceasta definitie faciliteaza retragerea ajutorului social acordat persoanelor cu handicap pentru ca, aceeasi odioasa ordonanta instituie acest drept al statului. Se infiinteaza o supercomisie de control special pentru handicapati si aceasta comisie, pe baza definitiei de mai sus, stopeaza acordarea banilor, pentru ca, nemaivorbindu-se despre o incapacitate fizica de a presta activitati normale, se poate aprecia la bunul plac al controlorilor ca mediul social a fost adaptat de catre stat astfel incit sa le asigure accesul cu sanse egale la viata societatii, bla bla.

Scopul ordonantei: banii. ”Reglementarile mentionate vor determina diminuarea efortului financiar suportat de la bugetul de stat pentru aceasta categorie de persoane”.

Pentru ca stim deja, Basescu urla ca sintem un popor de asistati social si mai trebuie sa retezam din pensionari, bolnavi, etc. Pe bolnavi i-a aranjat deja, ca cei incurabili pot sa isi comande de pe acum cosciug, nemaiprimind niciun leu la programele nationale de sanatate pentru cancer, diabet, poliomielita etc. Pe cei mai putin grav bolnavi de asemenea i-a aranjat, ca si daca esti sanatos si te duci intr-un spital romanesc, risti sa mori.  

Numai ca nesimtirea crunta a regimului politic sta scrisa tot in textul ordonantei. “In anul 2010 cheltuiala va fi de 1,8 milioane lei pentru cele 4 luni in care se estimeaza ca vor avea loc reevaluari”. 1,8 milioane de lei inseamna peste 400 000 de euro. Nu stiu la cit se ridica bugetul pentru indemnizatiile sociale acordate persoanelor cu handicap, care sint cam de 400 de lei de persoana, dar sa dai 400 000 de euro tipind in acelasi timp ca handicapatii sug singele poporului este nesimtire curata.

Si asta nu se opreste aici. Iata cum se calculeaza si costul controlului pe un an de zile:

“Pentru asigurarea cheltuielilor pentru procesul de reevaluare a persoanelor cu handicap:

Total cheltuieli lunar 9.510 lei/Județ

Diurna: 5 persoane X 13 lei/zi X 4 zile = 260 le

Cazare: 5 persoane X 150 lei/noapte X 3 nopți = 2.250 lei

Transport: 5 persoane X 600 lei = 3.000 lei

Indemnizație: 5 persoane X 200 lei X 4 zile = 4.000 lei

Cuantum indemnizatie: 10% din salariul brut consilier superior in M.M.F.P.S. 200 lei

Total cheltuieli lunare = 9.510 lei X 47 = 446.970 lei

Total cheltuieli/an : 446.970 lei X 12 = 5,4 milioane lei”

5,4 milioane lei inseamna  cam 1,3 milioane de euro. Marfa, nu?

Puteti lectura aici politica demografica a regimului nazist, in special paragraful referitor la handicapati. orice asemenare cu realitatea noastra este, desigur, pur intimplatoare.