Excentricul primar al Constantei, Radu Mazare, i-a asteptat pe conducatorii USL intr-un cadru inedit. Acestia au ramas impresionati cand au vazut desfasurarea de forte pe care a pregatit-o edilul de pe litoral. Imbracati la patru ace, unii dintre ei au fost socati sa vada ca nu se integreaza in decorul creat de Mazare.

Cand au mers spre Melody Grand Ballroom din Mamaia, liderii USL s-au asteptat ca intrunirea sa fie organizata sobru si sa abunde in elemente politice si strategice. Victor Ponta, Crin Antonescu si colegii lor din Uniune au fost surprinsi sa vada insa ca lucrurile nu stateau deloc asa. Radu Mazare i-a asteptat cu fast si in stilul sau caracteristic a reusit sa ii lase pe toti cu gura cascata: covor rosu, hostesse care intruchipau zeite, animatori, iar pe fundal melodia formatiei ROA (Rise Of Artificial) – Ne place.

Aceasta nu este prima iesire din tipare a primarului din Constanta, dupa ce in aprilie a renuntat la masina si a circulat pe strazile din oras cu bicicleta, sau in mai, cand a inceput sa danseze in timpul unei conferinte de presa. La fel de non-conformist a fost si acum cateva zile, cand a comentat in stil caracteristic faptul ca Ministerul Dezvoltarii si Turismului se va ocupa de renovarea cazinoului din Constanta: “Ia-l tanti Nuți si repara-l” sau “Nu sunt crupier sau sef de sala, asa ca vom concesiona cazinoul unei firme” au fost doar cateva dintre replicile care au facut deliciul presei.

Luat pe nepregatitie, presedintele PNL, Crin Antonescu, a venit la intrunirea USL imbracat la costum si cravata. Urma sa fie lansata totusi viziunea USL pe turism, dar probabil uitase de ce este in stare Radu Mazare cand e vorba sa surprinda audienta. Colegul lui Antonescu de la conducerea Uniunii, Victor Ponta, i-a sugerat acestuia in mai multe randuri sa isi scoata cravata, pentru a se plia mai bine pe decorul stabilit de edilul Constantei, insa nu a fost chip ca fostul candidat la alegerile prezidențiale sa renunte la accesoriu.

Organizarea fastuoasa a lui Mazare contravine exact cu declaratiile lui din ultimele zile, conform carora principala lui grija este sa ajute oamenii saraci, carora le sunt taiate salariile si pensiile de Guvernul condus de Emil Boc. Probabil o intalnire cu un aer mai sobru ar fi dat mai bine, atat pentru USL, cat si pentru imaginea domnului Mazare. Despre care se stie oricum ca este un excentric, dar in care constantenii isi pun sperante pentru un trai mai bun. Organizarea de azi nu cred ca este cea mai buna indicatie in acest sens, iar parerea mea cred ca este impartasita de miile de cetateni nemultumiti. Dupa cum am mai spus intr-un articol anterior, politicienii nu usureaza cu mai nimic situatia grea prin care trec romanii, poate doar prin actiunie lor hilare, pe care vrand-nevrand le furnizeaza la fiecare aparitie in fata natiunii.