Proiect de dezvoltare personala pentru adolescenti – THINK AHEAD

Esti elev in clasele IX – XII? Vrei sa iti identifici valorile, sa-ti pui la incercare creativitatea si sa impartasesti cu talent despre pasiunile tale? Ti-ai pregatit tenesii pentru THINK AHEAD – Gandeste pentru tine ?!?

Atunci THINK AHEAD – Gandeste pentru tine… este PENTRU TINE!

In weekend-ul ce urmeaza 14 si 15 Decembrie  are loc proiectul dedicat elevilor de liceu THINK AHEAD – Gandeste pentru tine! organizat de Scoala de Valori si care presupune 2 ateliere de argumentare, tehnici de luare a deciziilor si solutionare a problemelor.

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala care deruleaza programe locale si nationale (in orase precum Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Timisoara etc.) si care pune accentul pe educatia nonformala. Se merge pe idea invatarii prin joaca, ateliere de valori si sesiuni de coaching, tabere, programe cu modele si expunere internationala. Programele sunt gandite pe termen lung, astfel incat sa cuprinda toata perioada liceului, de la clasa a IX- a pana la clasa a XII-a inclusiv.

Proiectul „Think Ahead” inglobeaza o suita de cunostinte si tehnici in proportia ideala necesara unui proces de invatare cu impact pe termen mediu si lung la varsta adolescentei: 40% teorie, 30% invatare experientiala, 20% invatare peer-to-peer, 10% invatare prin expunere la persoane model, scopul atelierelor fiind acela de a raspunde la nevoile de dezvoltare personala exprimate direct de catre adolescentii cu care Scoala de Valori lucreaza.

Workshop-ul „Gandește pentru tine” este un atelier de orientare in viata si in cariera. Astfel, pe parcursul weekend-ului 14 si 15 Decembrie participanții (adolescentii)  sunt instigati la introspectie: iși descopera scopul in viața, talentele și pasiunile, coreleaza propriile valori, abilitati si puncte forte cu piața de munca și afla ce meserii li se potrivesc și cum se pot pregati pentru a le obține. Invitații surpriza le povestesc despre cum erau in liceu si de ce sunt multumiți cu meseria pe care o au in prezent, ancorand in realitate exercițiile din ateliere.

Mai multe detalii se gasesc accesand link-ul:

http://scoaladevalori.ro/proiecte/think-ahead/.

Si inca o informatie pretioasa – pentru inscrieri si detalii poate fi contactata direct Alexandra, Project Manager-ul acestui proiect, fie la 0727.298.824 sau trimitandu-i un email la [email protected], fie completand formularul de inscriere de aici.