In timp ce se afla in Oklahoma, Joe Biden se va intalni cu supravietuitorii Masacrului de la Tulsa Race si va vizita Centrul Cultural Greenwood.

Downtown se descrie ca fiind „pazitorul flacarii erei Black Wall Street, evenimentele cunoscute sub numele de Masacrul cursei Tulsa din 1921 si renasterea uimitoare a districtului Greenwood in lunile si anii de dupa tragedie”.

In urma cu 100 de ani, infloritoarea comunitate neagra din Greenwood din Tulsa, Oklahoma a fost atacata fara mila de o multime de suprematie alba: pana la 300 de afro-americani au fost ucisi si 10.000 au ramas fara adapost. Astazi, vizitez Centrul Cultural Greenwood si ma intalnesc cu supravietuitorii.

Activistii conservatori din Statele Unite depun eforturi pentru a revizui buletinul de vot din 2020 la mai mult de sase luni dupa alegeri, o miscare despre care expertii spun ca este o incercare periculoasa de a continua sa puna la indoiala rezultatele alegerilor din 2020 care lovesc in centrul procesului democratic al Americii.

Sustinuti de o revizuire aleatorie in curs de desfasurare a 2,1 milioane de buletine de vot in Arizona, activistii fac eforturi pentru a revizui voturile sau echipamentele de vot in California, Georgia, Michigan si New Hampshire.

Intre timp, in Wisconsin, puternicul presedinte al Camerei Reprezentantilor de stat a angajat recent fosti ofiteri de aplicare a legii, inclusiv unul cu antecedente in sprijinirea republicanilor, pentru a petrece urmatoarele trei luni investigand acuzatiile de frauda. Cel putin unul dintre ofiterii angajati are o istorie de sustinere a revendicarilor Partidului Republican. Anuntul a venit si dupa ce oficialii de stat au anuntat ca au gasit doar 27 de cazuri de potentiala frauda in 2020 din 3,3 milioane de voturi exprimate.

Evaluarile nu vor schimba rezultatele alegerilor din 2020 si nu vor gasi fraude pe scara larga, ceea ce este extrem de rar. Cu toate acestea, activistii conservatori din spatele efortului, multi dintre care au putina experienta electorala, au aparat recenziile ca o incercare de a potoli ingrijorarile ca alegerile din 2020 au fost furate. Daca investigatiile nu vor da nimic, acestea vor servi doar la cresterea increderii in alegeri. , spun avocatii.

Joe Biden a emis, de asemenea, o declaratie ieri pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a masacrului rasial de la Tulsa, cerand americanilor sa „reangajeze” eforturilor de a aborda rasismul sistemic in America.

„La aceasta aniversare solemna a centenarului masacrului de la Tulsa, fac un apel poporului american sa reflecteze la radacinile profunde ale terorii rasiale din natiunea noastra si sa se angajeze din nou in munca de eradicare a rasismului sistemic in tara noastra”, a spus el. afirmatie.

Presedintele a mentionat ca guvernul federal „trebuie sa ia in considerare si sa recunoasca rolul pe care l-a jucat in deposedarea bogatiilor si oportunitatilor din comunitatile negre”.

Administratia Biden a anuntat astazi o serie de initiative care vizeaza reducerea decalajului de bogatie rasiala din Statele Unite, inclusiv eforturi de sprijinire a locuintelor la preturi accesibile si a intreprinderilor mici detinute de minoritati.

Reflectand la vietile si afacerile pierdute in Tulsa in 1921, Biden a spus ieri: „Onoram mostenirea comunitatii Greenwood si Black Wall Street prin reafirmand angajamentul nostru de a promova justitia rasiala in intregul guvern si lucrand pentru eradicarea rasismului sistemic al legilor noastre. , politicile noastre si inimile noastre.”

Anuntul pe o pagina intreaga dintr-o editie speciala a USA Today’s Black History prezinta o vedere technicolor a Tulsei moderne, cu imagini stralucitoare ale parcurilor publice si picturi murale colorate care sarbatoresc comunitatea locala de culoare, sub titlul: „Tulsa Triumphs.” .

„Tulsa conduce calatoria Americii catre vindecarea rasiala”, se arata in text, care invita vizitatorii din toata Statele Unite sa guste deliciile celui de-al doilea oras ca marime din Oklahoma. Ispitele includ „o oportunitate emotionala de invatare si reflectie” si un „spatiu de reconciliere… Tulsa reuseste si poti fi parte din acest pelerinaj”.

Anuntul este o incercare nespusa de a transforma distinctia sinistra a lui Tulsa ca scena unuia dintre cele mai grotesti linsaje in masa din istoria Americii intr-o atractie turistica. Este lucrarea Comisiei pentru Centenarul Masacrului Tulsa Raza, un corp de politicieni proeminenti de stat si oras si alti notabili locali care au creat versiunea stabilita a orasului a centenarului unei zile foarte speciale.

In acea zi, 31 mai 1921, tulsaenii albi au innebunit, impuscand orice persoana de culoare la vedere, aruncand dispozitive incendiare pe casele lor si incendiind unul dintre cele mai infloritoare cartiere de afaceri negre din tara, cunoscut sub numele de „Black Financial World”. Aproximativ 35 de blocuri de imobile negre din cartierul Greenwood au fost distruse.

Cel putin 300 de barbati, femei si copii au fost ucisi. Timp de 24 de ore, Tulsa a asistat la ceea ce se crede a fi cel mai grav eveniment de violenta a suprematiei albe impotriva afro-americanilor din istoria natiunii.

De la teroarea din 31 mai 1921 pana la „triumful” din 31 mai 2021, devine o atractie puternica pentru vizitatori. Singura problema cu aceasta portretizare a Tulsei inviind din cenusa este ca, din perspectiva supravietuitorilor de culoare si a multor descendenti ai masacrului, nu are nicio legatura cu realitatea.

Inainte de Joe Biden In timpul calatoriei la Tulsa, administratia sa a subliniat si modul in care Planul sau american pentru locuri de munca va beneficia in mod direct comunitatilor de culoare.

Propunerea presedintelui include un fond de revitalizare comunitar de 10 miliarde de dolari care va ajuta la finantarea proiectelor de infrastructura conduse de comunitate si un program de granturi de 15 miliarde de dolari pentru a consolida infrastructura de transport.

Biden a cerut, de asemenea, crearea unui credit fiscal pentru locuinte pentru a sprijini dezvoltarea de locuinte la preturi accesibile si un program de granturi de 5 miliarde de dolari pentru a extinde optiunile de locuinte pentru americanii cu venituri mici si moderate.

In cele din urma, presedintele a indicat ca ar dori sa investeasca 31 de miliarde de dolari pentru a extinde eforturile de sprijinire a intreprinderilor mici detinute de minoritati.

Cu toate acestea, nu este foarte clar daca vreuna dintre aceste initiative va fi inclusa in versiunea finala a proiectului de lege privind infrastructura. Republicanii din Senat au propus o factura de 257 de miliarde de dolari, mult mai mica decat pachetul de infrastructura de 1,7 trilioane de dolari pe care Biden il promoveaza, iar propuneri precum cele de mai sus pot ajunge sa fie eliminate din legislatie.

Casa Alba tocmai a confirmat ca Biden se va intalni cu senatorul republican Shelley Moore Capito pentru a discuta despre ultima oferta a echipei sale. Aceasta intalnire va oferi probabil o perspectiva asupra dimensiunii si domeniului de aplicare a facturii finale.

Biden va vizita Tulsa pentru a marca aniversarea masacrului rasial

Joe Biden va calatori astazi la Tulsa, Oklahoma, pentru a marca cea de-a 100-a aniversare a masacrului rasial din oras, care i-a vizat pe afro-americani bogati si afacerile lor.

Inainte de calatoria presedintelui, Casa Alba a anuntat in aceasta dimineata o serie de noi initiative menite sa reduca decalajul de bogatie rasiala a natiunii.

Administratia s-a angajat sa ia masuri pentru a aborda discriminarea rasiala in domeniul locuintelor si sa-si foloseasca puterea de cheltuieli pentru a aloca o suma suplimentara de 100 de miliarde de dolari pentru proprietarii de mici afaceri defavorizati.