Ai intalnit vreodata pe cineva cu o prezenta si o personalitate atat de puternica incat ai ramas fara cuvinte?

Stii la fel de persoana ma refer: un barbat sau o femeie cu o energie si o atitudine atat de puternica incat te-a captivat din prima secunda.

Uneori, acesti oameni sunt mai aproape de casa decat ne dam seama. Ei pot fi chiar ascunsi in interiorul nostru.

Poate ca acea persoana carismatica si puternica esti tu.

Iata principalele semne ca ai o personalitate puternica care iese in evidenta din multime.

1. Ai valori si principii solide

Unul dintre cei mai mari factori care te face sa iesi in evidenta din multime este ca stii unde te afli. Indiferent daca este popular sau nu, ai valori si principii de baza la care nu renunti niciodata.

Convingerile tale si ceea ce doresti in viata nu pot fi negociate. Esti prietenos si respectuos, dar nu urmaresti turma. Asta in sine te face sa iesi in evidenta. In ciuda acestui fapt, esti si foarte bucuros sa asculti punctele de vedere ale celorlalti si nu le dispretuiesti si nu pari in niciun fel arogant.

2. Obiectivele tale se aliniaza cu valorile tale

Toata lumea are obiective, chiar daca este doar sa exceleze la jocul lor video preferat sau o slujba mult dorita. Chestia este ca obiectivele multor oameni vin din fire si nu se aliniaza cu valorile lor.

S-ar putea sa-si dezvolte fundul pentru a castiga bani atunci cand isi doresc cu adevarat sa petreaca mai mult timp cu familia… Sau se pot intalni cu cineva de care sunt puternic atrasi fizic, in ciuda faptului ca aceasta persoana este in contrast cu toate credintele si principiile sale…

Diferenta cuiva cu o personalitate puternica care iese in evidenta din multime este ca aliniaza ceea ce isi doreste cu ceea ce crede ca este corect si gresit.

3. Nu esti pe placul tuturor oamenilor

Unul dintre cele mai puternice semne ca ai o personalitate puternica care iese in evidenta din multime este ca nu esti pe placul oamenilor.

Sunteti de ajutor si prezent pentru oamenii care au nevoie de o mana de ajutor, dar esti total neinteresat sa fii a treia roata in viata altora. Daca oamenii te iubesc, grozav. Daca te urasc, pierderea lor.

4. Ii judeci pe ceilalti dupa cine sunt cu adevarat, nu dupa etichetele exterioare

Aceasta lume este atat de plina de etichete si categorii pentru toata lumea. Mass-media promoveaza si asta, impartindu-ne in grupuri identitare, punandu-ne unul impotriva celuilalt si stimuland ideea ca etichetele noastre ne fac ceea ce suntem.

Ei bine, nu.

Am intalnit dulgheri cu un doctorat in filozofie si academicieni care au spus atat de multe prostii incurcate incat s-au dovedit a nu insemna nimic. Am fost in tari si in preajma unor oameni despre care cultura populara mi-a spus ca sunt „infricosatori” sau „periculosi” si am trait exact opusul…

Si am fost in culturi care sunt considerate pe scara larga ca prietenoase si sigure si nu m-am simtit niciodata mai amenintat sau inconfortabil.

Adevarul este ca, daca esti o persoana care iese in evidenta din multime, ai experiente unice si le detii.Ia in serios motto-ul „vezi cu ochii tai” si nu judeca oamenii sau un loc pana cand nu l-ai experimentat pe pielea ta.

5. Le dai oamenilor o a doua sansa

De multe ori avem o viziune binara asupra realitatii. Aceasta se extinde la interactiunile personale. Daca cineva este iertator, atunci le ofera intotdeauna oamenilor beneficiul indoielii si o a doua sansa.

Daca cineva este un ticalos, atunci nu iarta sau uita. Adevarul este ca a fi prea razbunator sau iertator te va lasa intr-o forma proasta. Cineva cu o personalitate puternica intelege acest lucru perfect. Sunt capabili si dispusi sa ierte pe cineva caruia ii pare rau pentru ceea ce a facut, dar nu uita si nu se comporta naiv atunci cand au fost tratati prost sau gresiti de cineva. Ei se sustin cu fermitate pentru ei insisi si pentru limitele lor, oferind a doua sansa daca este meritata.

6. Ai o inteligenta emotionala ridicata

Exista o multime de oameni inteligenti care au o inteligenta emotionala scazuta. Ei stiu sa calculeze cifrele si sa faca marketing, dar nu sunt prea buni la intelegerea sau navigarea emotiilor.

Rezultatul este ca par a fi un fel de oameni pierniciti fara atat de multe de oferit. Unul dintre cele mai mari semne ca ai o personalitate puternica care iese in evidenta din multime este ca ai o inteligenta emotionala ridicata.

Nu esti seva, dar in acelasi timp intelegi emotiile si stii sa fii deschis cu privire la ele si sa rezolvi perioadele emotionale dificile. Acest lucru te diferentiaza de marea majoritate a oamenilor.

7. Iti controlezi impulsurile si dorintele de a-ti indeplini visele in afaceri si in viata

Toata lumea este diferita, dar un lucru cu care aproape toata lumea are o problema este controlul impulsurilor.

Adevarul este ca, daca iti poti controla dorintele si impulsurile suficient pentru a-ti urmari obiectivele, atunci esti deja castigat. Majoritatea oamenilor, oricat de inteligenti, sunt foarte vulnerabili la reactiile, emotiile si raspunsurile lor instantanee. Daca inveti sa ai mai mult control, te pune mult inainte in viata si in afaceri. Dar cei care inteleg si practica arta disciplinei pot canaliza acele impulsuri in ceva de substanta.

8. Iti proiectezi vocea dar nu strigi sa fii auzit

Care sunt primele lucruri pe care le observi la cineva? Pentru mine este limbajul corpului, ochii si vocea.

Unul dintre cele mai importante semne ca ai o personalitate puternica care iese in evidenta din multime este vocea ta.

Increderea si gravitatea vin prin voce si ii atrage pe altii catre tine. Studiile au aratat, de asemenea, ca inaltimea vocii se schimba in timpul unei situatii de atractie pentru un potential partener. Poate ca este tonul, stilul, continutul a ceea ce spui sau o combinatie intre toate acestea si un factor mistic in plus… Oricare ar fi, poti fi sigur ca nu toata lumea are acest privilegiu.

9. Ii complimentezi pe altii pentru succesul lor

Daca esti cineva cu o personalitate puternica care iese in evidenta din multime, atunci iti place sa faci complimente.

Observi ceea ce altii fac bine si ii stimulezi. Intelegi acea lege fundamentala a dinamicii sociale, care este ca oamenii chiar iubesc sa fie vazuti si recunoscuti. Cand le spui despre treaba buna pe care o fac sau despre cum apreciezi ceva ce au facut pentru tine, ei raspund la fel. Ei te observa si vor sa lucreze cu tine si sa te sprijine.

10. Concurezi doar cu tine insuti

Exista atat de multe motive potentiale pentru a deveni gelos cand te uiti in jur ce au si ce fac oamenii, incat tu nu… Dar daca ai o personalitate puternica care iese in evidenta din multime, nu te concentrezi pe asta.

Doar te plictiseste.

Cu adevarat te compari doar cu tine insuti de ieri. Daca ai depasit o provocare, iti oferi recuzita, chiar daca altii nu ar intelege niciodata tot ce ai avut de facut pentru a ajunge la acel punct.