In momentul in care o persoana are nevoie de un avocat, una dintre cele mai importante intrebari pe care si le va pune este care vor fi costurile. Diferiti avocati vor percepe sume diferite pentru serviciile lor. Pentru mai multe detalii utile in ceea ce priveste acest aspect, continua sa citesti acest articol.

Plata pe ora

Foarte multi avocati sunt platiti la ora. De obicei, clientul este nevoit sa plateasca un depozit in avans pentru serviciile juridice solicitate. Este foarte important ca atunci cand angajezi un avocat constanta, sa discuti in detaliu acest aspect si sa ii soliciti sa iti spuna cu aproximatie, de cate ore va avea nevoie pentru rezolvarea cazului. Acesta ar trebui sa iti raspunda la intrebare destul de corect, pentru ca se presupune ca a mai avut cazuri similare. Dezavantajul acestei metode de plata este acela ca in unele situatii, avocatul nu va oferi un raspuns clar, iar acest lucru poate produce anxietate clientului care nu va stii daca va dispune de suma totala aferenta colaborarii. Totodata, tarifele orare pot incuraja ineficienta, deoarece avocatii sunt platiti mai mult pentru ca au nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru rezolvarea cazului. In acelasi timp, aceasta metoda de tarifare poate fi dezavantajoasa si pentru avocati, pentru ca acestia pot lucra mai multe ore si fara sa fie neaparat eficienti.

Plata forfetara

O alta metoda de plata a onorariilor avocatilor este plata forfetara. Acest tip de plata este destul de frecventa in ziua de azi. Avantajul este acela ca ea elimina incertitudinea atat pentru clienti cat si pentru avocati. Mai mult decat atat, clientii nu vor avea teama ca exista unele costuri ascunse, ci vor stii cu exactitate cat trebuie sa plateasca pentru serviciile solicitate. Plata forfetara incurajeaza destul de mult avocatii sa lucreze mult mai eficient, ceea ce este din nou un avantaj foarte mare. Avocatii si clientii pot conveni sa faca tot felul de ajustari, in cazul in care se doreste acest lucru, in conformitate cu anumite conditii pentru a mentine o colaborare excelenta de ambele parti.

Taxe de urgenta

In unele situatii, mai trebuie platite si anumite taxe de urgenta. Acest aranjament presupune ca avocatul sa primeasca un anumit procent, iar in cazul in care un client pierde un caz, atunci acesta nu ii datoreaza nici un ban avocatului.

Considerații

Este foarte important de stiut ca anumiti factori pot afecta destul de serios suma pe care un avocat o percepe pentru un anumit caz. De exemplu, experienta unui avocat sau deplasarile avocatului pe distante lungi, pot afecta costul initial de servicii juridice. Tocmai din acest motiv, este important sa fii foarte bine informat inainte de a angaja un avocat. In plus, este recomandat sa faci o cercetare mai amanuntita pentru a lua decizia corecta. Doar asa iti vei mari semnificativ sansele de a avea castig de cauza si de a reduce stresul pe decursul intregului proces.

Informatiile din acest articol iti vor fi cu siguranta foarte utile in cazul in care ai nevoie de un avocat care sa se ocupe eficient de cazul tau. De aceea, asigura-te ca iei in considerare toate sfaturile de mai sus.