Kamala Harris va face in curand mai multa istorie cand va deveni primul vicepresedinte al Statelor Unite care are o figura expusa la muzeul de ceara Madame Tussauds din New York.

Atractia din Times Square a lansat miercuri fotografii cu munca depusa pana acum pe busturile vicepresedintelui Kamala Harris si ale presedintelui  SUA  Joe Biden in onoarea celei de-a 100-a zile de functie.

O echipa de artisti de sculptura din Londra creeaza capete de lut cu ajutorul a sute de fotografii ale liderilor. Proiectantilor i-au trebuit sase saptamani pentru realizarea busturilor si intreaga figura nu va fi gata timp de patru pana la sase luni, potrivit unui comunicat de presa.

Statuia Madame Tussauds a presedintelui Trump va saluta acum vizitatorii din New York intr-o masca

Este traditie ca salile de expozitie din New York , deschise in 2000, sa afiseze modele ale presedintilor SUA, dar Harris va fi primul vicepresedinte care va participa.

Harris a continuat istoria saptamana aceasta, asezandu-se miercuri langa presedintele Camerei, Nancy Pelosi , cand au devenit primele femei care au condus Senatul si Camera in timpul discursului presedintelui la o sesiune comuna a Congresului .

,,Este o mare onoare sa sculptezi Kamala Harris si sa ajungi la aceasta etapa a fost o calatorie destul de mare”, a spus Vicky Grant, unul dintre sculptori, intr-un videoclip distribuit cu mass-media.

,,Simt ca cele mai importante trasaturi ale lui Kamala Harris pentru a obtine dreptate nu sunt doar zambetul ei minunat, cald si primitor, ci si ochii ei, deoarece simt ca este atat de atragatoare cand zambeste, de fapt, zambeste si cu ochii.”

Christopher John Rogers , designerul care a realizat haina si rochia lui Harris pentru inaugurarea ei , a creat tinuta pe care o va purta statuia ei odata instalata in muzeu.

Castigatorul premiului 2019 CFDA / Vogue Fashion Fund, Rogers este unul dintre cei mai bogati tineri designeri negri care lucreaza astazi, dupa ce i-a imbracat pe fostii FLOTUS Michelle Obama, Beyonce si Rihanna. Aspectul lui Harris va fi completat cu bijuterii din aur si perle.

Modelul lui Biden va purta un costum albastru de miezul noptii de Ralph Lauren, fiul nascut in Bronx al imigrantilor evrei care a fost purtatorul de etalon al Americanei de lux de mai bine de 40 de ani . Acesta va replica tinuta pe care a purtat-o   la cea de-a 46-a ceremonie de inaugurare prezidentiala, care a inclus o cravata lavanda si o camasa de rochie alba.

Ceara Meghan si Harry au fost scoase de pe afisul familiei regale la Madame Tussauds

Artistii vor crea, de asemenea, butoni bleumarin si aur gravat cu ,,US Senator” si un stift in forma de steag american, se arata in comunicatul de presa.

,,Acesta va fi al treilea presedinte pe care l-am sculptat pentru Madame Tussauds”, a spus sculptorul principal, David Burks, intr-un videoclip. ,,Anterior am facut James Garfield si Ulysses Grant, asa ca adaugarea presedintelui Joe Biden la colectie este o mare onoare”.

Madame Tussauds va monta statuile mai tarziu in acest an in expozitia ,, Biroul Oval “. Cand muzeul s-a redeschis in august cu restrictii Covid-19, figura de ceara a fostului presedinte Donald Trump a salutat oaspetii la intrare purtand o masca .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here