Daca ti-ai lua cateva minute sa iti dai seama ce obiect din casa este cel mai folosit intr- o singura zi, ai ajunge la concluzia ca cel mai atins este un set chiuvete baie. Pe scurt, chiuveta este acel mobilier folosit de toata lumea. Totul incepe inca de dimineata, cand ai parte de rutina pentru fata, dinti etc. Urmeaza ca pe perioada zilei sa o folosesti si pentru spalatul pe maini ori de cate ori mergi la toaleta, plus alte momente cand este necesar sa iti cureti palmele. Doar tu ai o medie destul de ridicata in ceea ce priveste timpul petrecut la chiuveta. Insa, ce se intampla cu aceasta medie cand in familie sunt 3-4 membrii? Ajungem la concluzia ca acest instrument al baii trebuie foarte bine pozitionat din moment ce este atat de des folosit. Daca vrei sa stii cum montezi corect o chiuveta, citeste articolul de fata!

Ce instrumente sunt necesare pentru un set chiuvete baie?

Pare destul de dificil la prima vedere sa montezi o chiuveta. Intervine acel moment de ,,nu stiu de unde sa incep”. Ti s-a intamplat, nu este asa? Nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru ca daca urmezi pasii si ai la indemana toate uneltele de care ai nevoie, fii sigur ca procesul va fi pe cat se poate de usor. Necesita timp, dar rezultatul va fi pe masura. De ce sa mai irosesti bani pentru un meserias, cand o poti face chiar tu sa functioneze? Cu cele mai bune modele de set chiuvete baie te bucuri si de calitate, si de un montaj usor.

Ca intrumente vei avea nevoie de:

  • Unelte de masura: trebuie sa ai in vedere spatiul in care vei pozitiona chiuveta, atat pe suprafata plana, cat si pe inaltimea peretelui. Important! Alege un model avantajos pentru toti membrii familiei, de la adulti, la copii.
  • Bormasina, suruburi si dibluri: cu ajutorul unei bormasini vei putea efectua gaurile in pereti. Ai nevoie de un burghiu corespunzator ce poate strapunge peretele. Atentie! Nu fixa chiuveta intr-un perete de rigips sau alt material moale, ai nevoie de un zid puternic din caramida sau ciment.
  • Cheie fixa pentru a monta bateria: racordurile necesita sa fie foarte bine stranse, iar acest lucru este posibil doar cu ajutorul unei chei. Bateria va trebui cuplata la instalatia de apa si pentru a nu exista evenimente neplacute (scurgeri), trebuie sa fixezi bine totul.
  • Sine de imbinare: poti folosi si siliconul pentru acest pas din proces. Etapa se rezuma la izolare si lipirea mobilierului. 

Cum montezi chiuveta?

Am aflat care sunt instrumentele de care ai nevoie, acum trebuie sa stii si cum are loc procesul propriu-zis. In doar cativa pasi este finalizat. Fii atent la cele ce urmeaza:

1. Montezi sifonul si bateria: fiecare set vine cu instructiuni. Tot ce trebuie sa faci este sa montezi fiecare element la locul sau specific. Incepi cu vasul lavoarului, caruia ii atasezi pe rand sifonul de scurgere, bateria in orificile predestinate ei.

2. Marchezi pozitia intiala a chiuvetei: asezi mobilierul in locul ales, nu fixezi pentru ca acum doar trebuie sa te asiguri ca masuratorile sunt bune. Marchezi cu un creion locurile unde necesita a fi date gaurile pentru tije.

3. Montezi tija de sustinere: folosesti bormasina, dai gauri, fixezi tija cu ajutorul acelor dibluri si suruburi.

4. Asezi chiuveta: in suportul creat, montezi chiuveta precum te indruma indicatiile modelului.

5. Racordare: poti incepe racordarea finala a bateriei si sifonului. Verifica prin robineti daca apa curge si daca nu se scurge prin anumite locuri. Urmeaza sa fixezi definitiv chiuveta.

6. Accesorii: daca ai ales si cateva elemente de decor, dar si practice, acum este momentul sa le montezi. Poti alege un suport pentru sapun, feon, periuta de dinti. Avand chiuveta fixata, acum si lor le poti alege un loc potrivit.

Concluzie

Daca inca nu te-ai hotarat, mai citeste inca o data si vei vedea cum totul devine mai clar. Alege un set chiuvete baie de la Drimus.ro si ai curajul sa il montezi si singur. Ia fiecare pas in parte, analizeaza spatiul, masoara bine locul, alege un model potrivit pentru toata familia, inspira si expira si poti sa incepi procesul de montare. Nu este deloc greu, trebuie doar sa ai incredere ca totul va fi precum iti doresti, iar la final, vei avea o chiuveta perfecta.