Anul 2012 vine cu numeroase noutati in ceea ce priveste lumea cinematografiei, cat si cu multe filme pe care cinefilii asteapta de mult timp sa le vada.

Printre filmele ce merita vazute in acest an se numara si productiile care ii au in roluri principale pe Ridley Scott, ce revine la genul sci-fi, Brad Pitt, care se lupta cu o armata de zombie, Johnny Depp in rolul unui vampir si, nu in ultimul rand, Batman revine pe marile ecrane.

Lista intocmita de wired.com plaseaza pe pozitia “must see” filmul “Ghost Rider: Spirit of Vengeance“, in care motociclistul posedat, care are craniul in flacari, se intoarce pentru a salva un baiat de Antihrist. Data lansarii peste oceane este 17 februarie.

John Carter From Mars” este un film despre… extraterestrii si va fi lansat pe 9 martie. Un veteran de razboi se lupta pe Marte cu armatele raului.

Katniss Everdeen este o tanara de 16 ani care se ofera voluntara sa ii ia locul surorii sale mai mici intr-un reality show ce are loc in America de Nord. Spectacolul se numeste “The Hunger Games“, la fel ca si filmul, si, daca nu ati ghicit, participantii trebuie sa lupte pana la moarte pentru a se intoarce acasa. Data lansarii 23 martie.

The Avengers” este un film care ii reuneste pe Iron Man, Captain America, Thor, Nick Fury si Black Widow la un loc, pentru a salva lumea de la o catastrofa. Data lansarii – 4 mai.

Un film de Tim Burton nu poate fi ratat. Acesta este si cazul “Dark Shadows“, cu Jhonny Deep si Helena Bonham Carter, cand un vampir din secolul al XVIII-lea se trezeste in anul 1972 si se apuca de omorat imediat. Data aparitiei pe marile ecrane – 11 mai.

Poate credeti ca ati vazut tot ce se putea, dar cu siguranta nu v-ati gandit la Abraham Lincoln ca la un… vanator de vampiri. “Abraham Lincoln: Vampire Hunter” prezinta povestea lui Abe, care la varsta de 9 ani isi vede mama omorata de un vampir. Acesta nu sta cu mainile in san si ridica un topor pentru a ucide creatura. Data lansarii – 22 iunie.

The Amazing Spider-Man” este o alta versiune a povestii originale care il prezinta pe adolescentul Peter Parker in timp ce incearca sa-si controleze noile puteri. Data lansarii – 3 iulie.

Batman se inoarce in “The Dark Knight Rises“, pe data de 26 iulie. Batman este acuzat de crima, insa acesta nu se opreste din a proteja orasul Gotham de raufacatorul Bane.

Asteptati de mult un film cu Keanu Reeves? Ei bine, acum este momentul. Pe 21 noiembrie are loc premiera filmului “47 Ronin” ce prezinta povestea unor razboinici japonezi care cauta razbunarea dupa ce le-a fost ucis maestrul.

The Hobbit: An Unexpected Journey” va aparea pe 14 decembrie si prezinta povestea lui Bilbo Baggins care se aventureaza pe Lonley Mountain pentru a-l infrunta pe dragonul Smaug care a furat o comoara.

Quentin Tarantino revine si el pe marile ecrane, de aceasta data cu productia “Django Unchained” ce prezinta povestea unui sclav eliberat care se alatura unor vanatori germani pentru a-si recupera sotia. Se pare ca Tarantino are o slabiciune pentru actorii Leonardo DiCaprio si Christoph Waltz, intrucat i-a distribuit din nou in rolurile principale. Data lansarii – 25 decembrie.