A fost noaptea fetelor la Los Angeles, unde a avut loc decernarea premiilor MTV Video Music Awards 2011. Vedetele editiei de anul acesta au fost Katy Perry, Lady Gaga si, nu in ultimul rand, Britney Spears, care au plecat acasa cu cate doua trofee MTV.

Chiar daca nu a avut nicio nominalizare la cea de-a 28 editie a MTV VMA, Beyonce a reusit sa acapareze toata atentia. Motivul? Artista a surprins pe toata lumea anuntand ca este insarcinata. Imbracata intr-o rochie lunga portocalie, cantareata a pozat pe covorul rosu cu burtica la vedere. „Am o surpriza pentru voi”, a declarat Beyonce in fata multimii de ziaristi de la MTV.

In umbra unei asemenea realizari, Lady Gaga n-a mai fost la fel de „apreciata” ca anul trecut – cand a aparut pe scena MTV imbracata din cap pana-n picioare in carne de porc. Si cum ceva tot trebuia sa improvizeze ea, artista s-a decis sa faca „fite” si sa nu urce pe scena pentru a-si ridica trofeul pentru „Cel mai bun videoclip feminin” pe motiv ca se pregatea pentru recital.

Anul acesta, Katy Perry a primit nici mai mult nici mai putin de 10 nominalizari. Cu toate acestea, artista a plecat acasa numai cu doua trofee MTV VMA – pentru videoclipul anului, „Firework” si pentru cea mai buna colaborare, „E.T.”. Ea a pierdut premiul pentru „Cel mai bun videoclip pop”, castigat de Britney Spears.

Cea mai mare surpriza a tuturor a fost momentul in care Britney Spears a primit premiul Michael Jackson Video Vanguard pentru intreaga cariera, trofeu ce i-a fost inmanat de Lady Gaga. De altfel, gala MTV Video Music Awards de anul acesta a fost etichetata ca fiind un tribut adus blondei Britney.

Iata si lista completa a castigatorilor:

Cel mai bun videoclip cu un mesaj: Lady Gaga – „Born This Way”

Cel mai bun videoclip pop: Britney Spears – „Till The World Ends”

Cel mai bun videoclip rock: Foo Fighters – „Walk”

Cel mai bun videoclip Hip-Hop: Nicki Minaj – „Super Bass”

Cea mai buna colaborare: Katy Perry ft. Kanye West – „E.T.”

Cel mai bun videoclip masculin: Justin Bieber – „U Smile”

Cel mai bun videoclip feminin: Lady Gaga – „Born This Way”

Cel mai bun nou artist: Tyler, The Creator

Videoclipul anului: Katy Perry – „Firework”

Michael Jackson Video Vanguard Award – Premiul pentru intreaga cariera: Britney Spears