Angajatorii apreciaza ca binevenita organizarea burseiPentru a reda din atmosfera bursei, am solicitat parerea unor elevi si angajatori.Organizarea nu este foarte buna, se putea alege un loc mai mare, pentru ca in incaperea unde am intrat era sauna. Ofertele au fost bune, dar putine.

Am gasit niste locuri de munca, dar inca nu am gasit la telefon firma, ne-au declarat Simina Ghit si Bogdan Picler.E foarte multa lume, iar locuri de munca de care am dori, la spalat vase, la sortat, sau munci mai usoare, nu am gasit, au fost de parere Alexandra Moldovan si Nicoleta Moldovan.Viorel Tempe, reprezentant al SC Unio, discutase la mai putin de o ora de la inceperea bursei cu 7 elevi de la diferite licee, dintre care unul a fost chemat la interviu. Noi am scos 10 locuri dintre care pe 5 vrem neaparat sa angajam – a spus el.

Tinerii vor lucra in conditii corespunzatoare, 6 ore pe zi, conform Codului muncii. Vad ca elevii sunt foarte interesati sa munceasca. Si in alti ani am angajat tineri pe perioada vacantei de vara. Consider ca bursa este un lucru bun pentru ca elevii se obisnuiesc sa munceasca, vad ce inseamna sa castigi un ban, si fac un bine parintilor.Rodica Mendea, repre-zentant Woco AVS Rom, fusese contactata in circa o ora de 16 persoane, toate fiind chemate sa vada conditiile concrete de munca si la interviu. Dupa cum ne-a spus, noi, in fiecare an, angajam elevi pe perioada verii. Bursa este binevenita, in primul rand pentru angajatori, care beneficiaza de o forta de munca fie si de 6 ore pe zi, si in al doilea rand pentru elevi, care isi fac o impresie despre munca, disciplina in munca. In plus, tinerii vor avea o baza de calificare dupa cele doua luni. Dintre cei care au lucrat verile trecute la noi, unii au devenit salariati.

20 de agenti economici au oferit 160 de slujbe

La manifestare au luat parte circa 350 de elevi, dintre care 260 au fost selectati la interviuri programate saptamana viitoare, cei care corespund cerintelor angajatorilor urmand sa fie angajati pe locurile vacante. Bursa a adunat 20 de agenti economici care au oferit 160 de slujbe pentru elevii dornici sa munceasca pe perioada vacantei. Majoritatea locurilor de munca au fost in meserii precum cele de lucrator comercial, ajutor ospatar, bucatar, camerista, vopsitor auto, tinichigiu carosier, manipulant marfuri, operator mase plastice, agent publicitate, operator introducere, validare, prelucrare date.In virtutea Legii 72/2007 privind stimularea incadrarii elevilor, patronii care vor angaja elevi cu drept de munca in vacanta de vara primesc un stimulent lunar egal cu jumatate din salariul minim brut pe tara.

Stimulentul financiar se va acorda anga-jatorilor pentru fiecare elev care are peste 16 ani, varsta legala pentru munca, pe baza cererii depuse de patron la AJOFM Satu Mare. Perioada maxima de acordare a acestui stimulent de catre stat este de 60 de zile lucratoare, iar diferenta dintre cei 200 de lei si salariul intreg negociat se suporta de catre angajator.