Daca nu este clar cum este o relatie de prietenie adevarata, noteaza urmatoarele sfaturi. A fi un prieten bun este o chestiune de a dori sa-l vezi pe celalalt o persoana fericita.

A vorbi despre prietenii puternice este un subiect la fel de amplu ca dragostea. Ambele sunt despre nevoia inevitabila pe care o avem de a fi aproape de alti oameni si de a impartasi viata si experientele.

Cu toate acestea, singura diferenta dintre prietenie si dragoste este pasiunea carnala, desi uneori prietenia este si mai importanta. Asta pentru ca cu prietenii putem crea legaturi mai puternice si mai durabile decat cu unele cupluri. Cum se realizeaza? In continuare, va oferim cateva sfaturi pentru a le putea realiza.

De ce avem nevoie de relatii de prietenie puternice?

Fiinta umana este sociala. Cu alte cuvinte, el trebuie sa traiasca cu altii la fel ca el pentru a se imbogati cu cunostinte si a impartasi binele si raul vietii.

Fiecare este independent. Dar, dupa cum explica specialistul Jose L. Zaccagnini de la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Malaga, prin prietenii puternice ne putem cunoaste mai bine si compensa neajunsurile pe care le avem. Ceea ce influenteaza, in cele din urma, cand vine vorba de atingerea fericirii si a bunastarii personale.

In acest fel, nu se poate nega ca un bun prieten ne ajuta in:

  • Cazuri de urgenta, cum ar fi probleme de sanatate.
  • Ca companie in vremuri de pierdere a familiei si a altor prieteni.
  • Cu sfaturi si sprijin in timpul conflictelor emotionale.
  • Pentru atingerea anumitor obiective.
  • Pentru a vedea mai departe in situatiile care blocheaza gandirea.
  • Efectuati apeluri de atentie pe care altii le pot considera dificile si de care aveti nevoie.

De ce este nevoie pentru a crea relatii de prietenie puternice?

Oricine are abilitatile de a crea prietenii puternice. Cu toate acestea, pentru unii poate fi mai complex decat pentru altii din cauza experientelor si conditiilor lor personale.

Daca nu stim de ce avem nevoie, luati in considerare urmatoarele sfaturi:

1. Respect 

Nu poate exista o relatie sanatoasa fara respect. Atat in ​​dragoste, cat si in prietenie, aceasta este o premisa care nu trebuie incalcata. 

In prieteniile puternice, nu exista tipete, nici ofensare si cu atat mai putin loviri. In aceasta linie a comportamentului exemplar, este normal ca conflictele sa fie rezolvate vorbind dupa ce s-au calmat lucrurile.

2. Fii generos

In prieteniile puternice, este obisnuit ca unul sa dea mai mult decat celalalt sau, in cazul lui, sa-si arate mai multa afectiune.

Cu toate acestea, acesta nu ar trebui sa fie un motiv pentru a avea probleme sau a va simti dispretuit. O prietenie adevarata trebuie sa se nasca din dorinta de a da tot ce este mai bun din sine fata de cealalta persoana.

3. Invata sa asculti

Un prieten adevarat il asculta cu atentie pe celalalt. Pentru ca, inainte de a da un punct de vedere, este necesar sa stim exact care este situatia.

Stapanirea artei de a asculta nu ne va ajuta doar sa cream prietenii puternice. In plus, va fi important sa ne imbunatatim la locul de munca si ne va ajuta sa relationam cu diferitii oameni din jurul nostru. 

4. Respectati spatiile

Cei care creeaza relatii solide de prietenie pastreaza o distanta prudenta fata de aspectele in care nu este necesar sa fie sau sa comenteze.

Nici nu trebuie considerat cineva prieten doar pentru ca este capabil sa sacrifice acele locuri pe care ii place sa ni se adapteze. Prietenia sincera nu conditioneaza.

5. Doreste-ti binele celuilalt

O prietenie sincera  vrea ce e mai bun pentru celalalt. Un prieten bun va dori sa te vada fericit si va face tot ce este necesar pentru a impartasi sau a spori experientele pozitive.

Sentimente precum invidia, gelozia si atitudinile negative ar trebui sa fie in afara relatiilor pe care le avem cu prietenii. Sa ne amintim ca un prieten bun te poate ajuta sa cresti atat personal, cat si profesional.

6. Prioritizeaza

In relatiile de prietenie, intelegerile se fac fara a semna o hartie. Cu toate acestea, este important sa cautati echilibrul; intrucat nu putem acorda tot timpul si atentia unui prieten. Dar nici nu-l putem ignora.

In relatiile de prietenie puternice, ambele parti trebuie sa stie ca sunt una dintre prioritatile celeilalte.

7. Fii sincer

Sinceritatea este fireasca in prieteniile puternice. Trebuie sa incercam sa fim sinceri cand vorbim despre gusturi, dorinte si obiective.

Vom exprima punctul de vedere sau nemultumirea pe care o avem atunci cand consideram ca este necesar, dar intotdeauna cu respect. Amintiti-va ca prietenia se stabileste fara conditii .

8. Ai grija la detalii pentru a avea adevarate relatii de prietenie

Exista diferite moduri de a arata prietenia adevarata. Uneori viata ne indeparteaza de prieteni, dar nu trebuie sa lasam ca asta sa distruga relatia. Actele mici precum apelurile telefonice sau o vizita surpriza pot mentine si intari acea prietenie.

Potrivit unui studiu publicat de Jurnalul Colegiului de Psihologie ; daca nu avem prieteni, idealul este ca, intr-un mod sincer, sa analizam comportamentul pe care il avem. Uneori, punem bariere pentru ca altii sa nu se apropie de noi (fie cu atitudinile, fie cu felul nostru de a fi). 

Este necesar sa fim sinceri, mai intai, cu noi insine, inainte de a participa la viata altora. Prietenii puternice vor fi dificil de format daca nu ne intelegem mai intai. Acest lucru se datoreaza faptului ca necesita o baza solida.

La fel, formele de interactiune personala necesita un angajament sincer pentru a le indeplini; vizand fericirea partilor implicate. Sa ne amintim ca trecerea prin viata singura nu va fi la fel ca in compania unor prieteni buni cu care sa impartasiti.