Celebrul regizor, scenarist si comedian, Woody Allen, este protagonistul unui documentar realizat de Robert Weide, producatorul serialului de succes “Curb Your Enthusiasm”.
 

Timp de un an si jumatate, Woody Allen a deschis usa catre intimitatea sa, dezvaluindu-i regizorului Robert Weide cele mai nepatrunse detalii din viata, vizitand locurile natale din Brooklyn, New York, cat si platourile de filmare.

“Woody Allen: A documentary” prezinta viata castigatorului a mai multor premii Oscar inca din frageda copilarie, cand parintii isi doreau ca fiul lor sa devina farmacist.

Structurat pe doua parti cu durata de aproximativ 90 de minute fiecare, documentarul a fost difuzat pe canalul american de televiziune PBS, pe data de 20 noiembrie, respectiv 21.

Materialul le ofera spectatorilor ocazia de a privi viata personala, cat si profesionala a maestrului cinematografiei. De asemenea, interviurile cu celebritati, precum Scarlett Johansson, Penelope Cruz, Antonio Banderas, Naomi Watts, Sean Penn si cu fostele sotii, Louise Lasser si Harlene Rosen, dau culoare intregului produs.

 

Prima parte a documentarului prezinta etapele prin care a trecut Woody Allen pana sa atinga succesul. Cariera sa a inceput inca din adolescenta, la varsta de 16 ani, cand scria glume pentru diverse ziare. De la scriitor, la actor si comedian, la tanar sot si cantaret al instrumentului de suflat, clarinet, Woody Allen a devenit o personalitate indragita inca de la primele aparitii.

Tot din prima parte a documentarului aflam ca Woody Allen nu a renuntat la masina sa de scris nemteasca, la care isi scrie textele in continuare si ca la inmanarea primului Oscar, obtinut pentru filmul “Annie Hall”, regizorul nu a fost prezent, deoarece nu putea lipsi de la concertul sustinut de trupa sa in fiecare luni la Carlyle Hotel, din New York.

Cea de-a doua parte isi focalizeaza interesul catre ascensiunea profesionala a regizorului, dezvaluind informatii cu privire la muzele acestuia, precum literatura, orasele europene, orasul natal New York, sexualitatea si filosofia.

Celebrul regizor, care va implini pe 1 decembrie varsta de 76 de ani, a permis pentru prima data sa fie protagonistul unui documentar in cadrul show-ului American Masters, care se afla la cea de a 25-a aniversare.