Ne-am obisnuit de-a lungul timpului sa credem ca cei care au averi impresionante sunt oameni mai in varsta, dar totusi nu ar trebui sa fie o regula. Suntem intr-o continua evolutie si tot mai multi tineri sunt capabili sa produca averi. Ori sunt cei care au o minte sclipitoare si creeaza noi forme de a usura viata persoanelor in general revolutionand astfel societatea, ori , pe de alta parte sunt tinerii care sunt bogati datorita parintilor, avand un nume cunoscut in intreaga lume.

Forbes a realizat un clasament care ii include pe cei mai tineri miliardari din lume in functie de varsta.

Pe primul loc se afla surorile Andresen. Alexandra Andresen, de 20 de ani, are o avere de 1,2 miliarde de dolari si ocupa locul 1.678 in clasamentul general al Forbes. Sora sa, de 21 de ani, detine o avere similara. Familia norvegiana Andresen este cunoscuta pentru crearea brandului de tutun Tiedemanns, dar in 2005 familia si-a vandut participatia din afacere pentru 480 de milioane de dolari.

Pe locul doi este tanarul norvegian Gustav Magnar Witzoe, in varsta de 23 de ani, care detine o avere de 1,6 miliarde de dolari. Gustav poseda 47% din Salmar ASA, participatie pe care tatal sau i-a cedat-o in anul 2013. Salmar ASA este o companie piscicola din Norvegia, fiind cea mai mare producatoare de somon din tara.

Fondatorul aplicatiei Snapchat, Evan Spiegel, de 26 de ani, are avere de 5 miliarde de dolari si ocupa locul patru din clasamentul celor mai tineri miliardari si locul 441 din clasamentul general.

John Collison, cofondatorul si presedintele Stripe, are 27 de ani si se bucura de o avere de 1,1 miliarde de dolari. Stripe este o companie care permite afacerilor si persoanelor sa realizeze plata facturilor pe internet. John ocupa locul cinci in clasamentul celor mai tineri miliardari, iar fratele sau, de 28 de ani, se afla prezent in top 10.

Cofondatorul Facebook se bucura de o avere imensa. Nici mai mult sau mai putin de 56 de miliarde de dolari. Mark Zuckerberg, in varsta de 32 de ani, ocupa locul cinci in clasamentul general Forbes.