Probabil ai un iPad și, uite, eu m-am gandit la tine, așa ca-ți arat niște șmecherii pe care le poți face cu el. 5 chestii simple și mișto.

1. Poți sa folosești iPad-ul pe post de monitor secundar. Posibil sa știi despre ce vorbesc, așa, ca idee. Daca ești gamer inrait, poate-ai jucat DOTA la doua monitoare. Sau macar ai vazut pe la televizor despre ce-i vorba cu monitorul secundar. In alta ordine de idei, da, poți sa folosești iPad-ul așa. Sunt cateva aplicații care-ți permit sa faci, prin conexiune wireless, conectarea dintre tableta și pc: Avatron Airdisplay, The Splashtop Extended Wireless Display 2. Daca, totuși, vrei prin fir, poți folosi: Duet Display.

2. Dar bineințeles ca te joci pe tableta, poate pe asta o consumi cel mai mult, insa cum ar fi sa transformi tableta intr-o tabla de joc d-aia adevarata? Sunt multe jocuri care-ți permite conectarea iPad-ului cu iPhone-ul pentru a te juca așa cum trebuie.Aplicația The Card Table este una de jocuri cu carți. Scrabble pentru iPad se… lauda cu o aplicație moca de-ți transforma iPhone-ul intr-o tabla personala pentru piese, astfel ca le poți trage direct pe tabla de joc. Joypad iți ofera o intreaga suita de jocuri pentru iPad ce-ți transforma iPhone-ul in maneta de joc.

3. iPad-ul devine, brusc, telecomanda. Cum ar fi sa nu te mai chinui sa cauți telecomanda televizorului in toata camera inainte de a te așeza pe canapea? Important e sa ai iPad-ul la indemana și aplicația potrivita. Totul se intampla wireless, normal. Aplicații de genul Mobile Mouse Pro, Remote Mouse sau Rowmote Pro iți transforma tableta in mouse cu multitouch, ha!

4. Daca vrei sa pleci de-acasa oleaca și știi ca prietenii tai au obiceiul de a da buzna in frigiderul tau, poți sa te folosești de iPad ca sa-i verifici. Mai exact, o folosești pe post de camera ”ascunsa”. Aplicații gen AtHome Video Streamer, Manything home security webcam și Surveillance Camera for Mobiscope includ alerte de mișcare și, daca vrei, iți și inregistreaza tot ce se intampla.

5. Ai o pisica și te incurca la treaba? Las-o in treaba iPad-ului fara panica. Fara panica, adica, inainte de al lasa pe labuțele și gheruțele ghemului de blana, ai grija sa ai un ecran protector, o folie ceva, ca, totuși… Dupa, vezi ca-s cateva aplicații pentru pisicuți, ca sa te lase in pace sa-ți vezi de treaba ta. Uite aici un video care explica sigur mai bine ca mine:

Astea fiind scrise, ia-ți tableta și exploateaz-o pana i se termina bateria și nu mai vrea sa te iubeasca. Mai ușor cu punctul 5, ca e cam periculos. E o modalitate de a-ți folosi iPad-ul, insa… Ah, daca nu ai pisica, dar ai copil, inca funcționeaza pasul ala, insa la fel de precaute sa fie masurile dinainte luate.Bafta la jucat!