Daca pentru turistii romani Taba nu spune nimic, europenii au descoperit-o deja si au numai cuvinte de apreciere.

Situata pe malul vestic al Golfului Arabic si beneficiind de o asezare geografica de exceptie, statiunea Taba a fost construita in tinutul beduinilor, pe un teritoriu care a fost retrocedat de Israel Egiptului abia in urma cu 20 de ani. Atunci cand au luat decizia de a construi statiunea, autoritatile turistice egiptene au avut in vedere sa o pozitioneze chiar pe locul unde, inca de acum 14 secole, se opreau caravenele ce faceau legatura intre Africa si Asia.

Taba se afla la cativa kilometri de granita cu Israelul si este despartita de Iordania de apele golfului, orasul iordanian Aqaba fiind accesibil dupa o croaziera cu vaporul de doar 50 de minute. Aceasta pozitionare de exceptie a fost si mai bine pusa in valoare dupa ce s-a construit Aeroportul International Taba, situat la numai 45 de kilometri de statiune.

Site-uri de corali unice

Marile lanturi hoteliere internationale au intrevazut imediat potentialul exxtraordinar al statiunii ridicate peste noapte din praful rosu al desertului, asa ca au construit aici adevarate oaze, unde pun la dispozitia turistilor de la cluburi de noapte pana la cazinouri si de la terenuri de golf pana la facilitati Spa. Aici a fost amenajat si cel mai mare teren de golf din toata regiunea. Pe langa golf si tenis de camp, turistii pot opta si pentru practicarea sporturilor nautice clasice ca windsurfing, iahting, schi nautic, pescuit, sau kayakul maritim. Insa cu adevarat spectaculoase, datorita conditiilor locale de exceptie, sunt scufundarile si snorkelingul.
 
Lipsa valurilor si salinitatea deosebit de ridicata, ce confera apei o claritate de cristal, fac posibila practicarea in conditii ideale a snorkelingului (sport care presupune scufundarea, respectiv inotul de suprafata cu ajutorul unei masti de scufundare si al unul tub numit snorkel). Pasionatii de scufundari au si posibilitatea sa observe unele dintre cele mai frumoase si mai bine pastrate ecosisteme de corali din lume. Pestii tropicali multicolori si sansa de a observa in mediul lor natural speciile endemice, de la calutii de mare la delfini, explica de ce turistii au inclus rapid pe harta lor destinatia Taba.

Trei nestemate antice

Taba e pozitionata la o distanta aproximativ egala de cele trei mari atractii turistice ale regiunii: orasul sfant Ierusalim (cu Biserica Sfantului Mormant), piramidele de la Cairo si ruinele orasului trandafiriu Petra. Fiecare dintre aceste destinatii este posibil de atins din Taba atat pe sosea, cat si cu avionul, care este cea mai facila si, totodata, calea recomandata de transport. Turistii pot opta si pentru varianta auto, insa trebuie avut in vedere ca o astfel de excursie necesita alocarea unei zile intregi din sejur. Trebuie subliniat insa ca turistii pot atinge din Taba toate cele trei obiective majore ale Egiptului, Israelului si Iordaniei in doar sapte zile de sejur, indiferent de mijloacele de transport utilizate.

Perfect Tour organizeaza din Taba excursii la Ierusalim, Cairo si Petra

Destinatia Taba a fost introdusa pe piata romaneasca de tour-operatorul Perect Tour abia in acest an. Preturile pentru un pachet de vacanta, care include costurile de cazare pentru sapte zile la un hotel de patru stele plus, masa in regim all inclusive, bilet de avion cursa charter, taxe de transfer de la aeroport la hotel, pornesc de la 599 de euro de persoana pe pachet. Biletul nu acopera costurile cu asigurarea de calatorie, taxele de aeroport si cele ale excursiilor optionale pe care Perfect Tour le organizeaza.

Astfel, o excursie la Ierusalim costa 170 euro, iar la Petra (Iordania) 183 de euro de persoana. Vizitarea piramidelor si a capitalei Cairo costa 85 de euro de persoana, in timp ce pentru un safari cu ATV-ul sau pentru vizitarea Manastirii Sf. Ecaterina se platesc 46, respectiv 47 de euro.