Este foarte adevărat că cele mai reușite manichiuri sunt cele pe bază de gel. Cu toate acestea, astfel de manichiuri prezintă și anumite dezavantaje, nu doar pentru persoanele vârstnice.

În primul rând, este aproape obligatorie programarea la un salon profesional de manichiuri și pedichiuri, dacă gelul s-a desprins de pe unghie, dacă aceasta s-a rupt sau dacă, pur și simplu, doriți o altfel de manichiură la un moment dat.

În ce constă manichiura semipermanentă?

Manichiura semipermanenta se realizează aproape în mod identic cu cea de tip gel. În schimb, se va aplica oja semi în loc de gelul pentru construcție și gelul color. Deoarece oja semipermanentă este un produs mult mai puțin complex decât gelul pentru construcție sau gelul color, aceasta se va îndepărta mult mai simplu și mai repede. Cu ajutorul soluțiilor de tip acetonă sau Remover, poate fi ușor îndepărtată și acasă. De asemenea, dacă aveți în dotare o lampă UV modernă de tip LED sau UV și oja semipermanentă, o puteți înlocui cu ușurință chiar dumneavoastră acasă, fără să mai mergeți în nici un salon de înfrumusețare.

Din punctul de vedere al rezistenței, este la fel de rezistentă ca și manichiura clasică cu gel. Durata unei manichiuri semipermanente cu oja de foarte bună calitate și cu soluții profesionale necesare pregătirii și realizării ei este tot de 4-5 săptămâni, ca și în primul caz.

Etapele principale de realizare a unei manichiuri semipermanente

În primul rând, trebuie să cunoașteți faptul că unghiile se vor pregăti într-un mod similar: curățare, înmuiere, aranjarea cuticulelor, pilirea unghiilor până când dispare luciul natural al acestora. Acesta va împiedica o bună aderență a substanțelor la suprafața unghiilor și va diminua în mod simțitor rezistența manichiurii în timp.

După pilire, praful trebuie îndepărtat și unghia foarte bine degresată. Apoi se va aplica o soluție de tip bază direct pe unghiile pregătite și curățate. Această soluție va mări aderența ojei semipermanente care se va aplica după ce soluția de tip bază a fost foarte bine uscată la lampa UV sau LED.

Oja semipermanentă necesită și ea uscare tot la lampa modernă. Se poate aplica într-un singur strat sau în două (nu mai mult de atât!). La final, manichiura se va sigila cu o soluție de tip Top Coat.

Oje semipermanente moderne, profesionale și de foarte bună calitate

Callipso.ro este numele unui important și complex magazin online de produse profesionale și semiprofesionale destinate industriei de îngrijire a unghiilor. În oferta acestui magazin online sunt incluse peste 800 de modele de oje semipermanente fabricate de către producători celebri în toată lumea: CANNI, VENALISA, ROSALIND, EVERIN, FSM, MOLLY LAC, BASE ONE, SILCARE, etc.

Este o ofertă foarte recomandată atât pentru persoanele care doresc să își facă singure manichiurile acasă cât și saloanelor profesionale de Nail Art.