Dacă nu aveți un dulap spațios pentru ca dimensiunea dormitorului nu permite acest lucru, stocarea hainelor dvs. intr-un mod eficient, este esențială pentru un spațiu organizat și funcționarea zilnică. Dacă locuiți într-o zonă cu sezoane distincte, creand un sistem de stocare pentru hainele de iarnă va va face viața mult mai ușoară.

Chiar dacă locuiți într-un climat temperat, obiecte sezoniere pentru vacanțe, cum ar fi jachete de schi sau tinute de plajă pot fi stocate cu succes astfel incat dulapul sa fie mai aerisit si mai bine organizat. Începeți să organizați dulapul dvs. astăzi cu ideile noastre de stocare a îmbrăcămintei și să vă salvați timpul pierdut căutând ceea ce aveti nevoie.

Organizați și curățați hainele înainte de a le depozita

Acum că ați eliberat dulapul cu sacivid, este mult mai ușor să vă sortați hainele după sezon. Gândiți-vă la ce tipuri de haine dețineți și cand aveți nevoie de ele, apoi grupati-le împreună pe baza sezonului și a activităților. Impacheteaza toate hainele de agrement de iarnă împreună, cum ar fi jachete de schi, haine grele, mănuși și pălării. În timp ce sortați, goliți buzunarele și verificați elementele care trebuie spălate, curățate, uscate sau reparate. Înainte de a îndepărta hainele de luni de zile, este o idee bună să vă asigurați că sunt curate, astfel încât să evitați să răspândiți mirosurile între elemente. Încercați să eliminați orice pete și, dacă nu puteți, luați în considerare reciclarea.

Aveti grija la umiditate si insecte

Umiditatea și insectele sunt dușmanii de top când depozitați haine. Evitați mucegaiul, asigurându-vă că toate elementele sunt 100% uscate înainte de ambalare. Pentru a fi în siguranță, aruncați printre haine cateva absorbante de umiditate, pe care le puteți găsi online sau la un magazin local. Păstrarea insectelor la distanta începe cu o curățare și o inspecție aprofundată pentru a vă asigura că hainele sunt libere de orice reziduu de alimente care atrage insectele. Pentru articolele din lână sau cașmir, este important să luați măsuri suplimentare prin utilizarea unui replicat de molii. Este recomandat sa folosiți plicuri de cedru sau lavandă. Veți găsi o mulțime de opțiuni in magazinele online.

Economisiți spațiu cu sacii de vidat

Dacă sunteți limitat în spațiu sau doriți să comprimati hainele voluminoase, încercați să le puneți în saci de stocare în vid. Le puteți găsi la magazinul local de stocare și organizare sau pe Amazon. Pur și simplu pliați fiecare element de îmbrăcăminte, puneți-l în geantă, închideți fermoarul, apoi utilizați atașamentul mic al pompei pentru a aspira tot aerul. Rezultatul este un sac mult mai compact pe care îl puteți aseza oriunde doriti fara absolut nici un fel de probleme. Este deosebit de convenabil pentru jachete voluminoase, care pot ocupa o mulțime de spațiu. Mai multe despre sacii de vidat, gasesti pe www.123urban.ro.

Găsiți locul potrivit de stocare

Cele mai bune condiții pentru depozitarea îmbrăcămintei sunt reci, întunecate și uscate. În funcție de clima, mansarda sau garajul nu poate fi cea mai bună opțiune din cauza căldurii extreme. Dacă utilizați un subsol, asigurați-vă că nu este predispus la inundații sau umiditate excesivă. Deoarece va trebui să accesați aceste haine când fiecare sezon isi intra in drepturi, trebuie să fie într-un loc ușor de ajuns. Indiferent de spațiul de stocare pe care îl utilizati, nu puneți hainele în spatele unor alte lucruri, unde va fi greu să le găsiți când aveți nevoie de ele. Așezați hainele în afara sezonului într-un dulap gol într-o zonă mai puțin utilizată a casei dvs., ridicată pe un raft.