Cand vine vorba de actori, putini au un CV la fel de impresionant ca Matthew McConaughey, premiat cu Oscar. Inca de la rolul sau in Dazed and Confused , McConaughey a trecut din ce in ce mai mult, de la com-uri romanesti la blockbuster-uri de actiune pana la drame indie. Actorul si-a inceput acum propria pagina YouTube pe care expune din cand in cand diverse subiecte. McConaughey a postat recent un nou videoclip pe pagina sa, unde a vorbit despre procesul sau de actorie si despre importanta abordarii scenariului din diferite puncte de vedere emotionale.

,,Intrebarea pe care mi se adreseaza cel mai des si cred ca majoritatea actorilor au este,, Cum va amintiti toate acele replici ? ” Si intotdeauna imi spun: ,,Ei bine, nu incercati sa va amintiti toate replicile”. Te uiti la ce contine textul. Mai intai, il citesti si incerci sa-l intelegi. L-ai citit din nou. Eu, l-am citit dupa o alergare cand imi zboara endorfinele, l-am citit sambata seara tarziu cand am un bazait bun, il citesc imediat dupa biserica cand sunt intr-o dispozitie iertatoare. O voi citi cand sunt suparat, trist, bucuros, fericit, entuziasmat – multe locuri diferite in care sunt personal, Voi citi un scenariu. Asta inseamna ca voi avea o privire diferita asupra acelorasi scene, pentru ca sunt intr-un alt loc. “

In mod clar, McConaughey stabileste foarte mult emotiile intentionate ale unei scene din scenariu, mai degraba decat concentrandu-se doar pe memorarea cuvintelor scrise. Acest lucru ar explica, de asemenea, elasticitatea sa atunci cand vine vorba de potrivirea diferitelor genuri de film , de la romantism la drama, la comedie si actiune, precum si diferitele stiluri de ton si emotie de care au nevoie toate.

Actorul explica in continuare ca procesul de intoarcere a scenariului in cap continua pentru o lunga perioada de timp, astfel incat sa poata crea o viziune pentru personajul din capul sau dintr-o perspectiva emotionala si sa nu se blocheze in orice actiuni ale scenariului vrea ca el sa efectueze.

,,Adun toate astea saptamani, daca nu luni inainte sa incep cu adevarat sa ma blochez si sa iau decizii cu privire la ceea ce personajul meu ar putea sau nu sa faca.,, Adevarurile mele despre omul meu “asa cum il numesc. Trebuie sa urmariti intr-un scenariu pentru nu te apuca de lucrurile pe care vrei sa le iei prea literal, prea devreme. Nu vrei sa te legi de nimic “.

Sfaturile lui McConaughey despre actorie par a fi bine apreciate de adeptii sai, care au raspuns in sectiunea de comentarii a videoclipului rugandu-l sa faca mai mult astfel de continut cu privire la procesul sau de actorie. In afara de a-si dezvolta urmatorii YouTube, actorul isi tine pasul si cu obligatiile sale de film si televiziune.

McConaughey a fost vazut ultima data pe ecran in filmul de comedie de actiune Guy Ritchie The Gentleman din 2019 . In continuare, isi va da vocea pentru rolul lui Buster Moon in Sing 2 , care il va vedea pe veteranul actor jucand rolul unui aspirant la cantaret. Filmul, care ii are si pe Scarlett Johansson si Taron Egerton, va fi lansat in decembrie anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here