Johnny Depp nu lasa garda jos, cu toate ca se apropie de varsta de 50 de ani; a jucat in “The Tourist”, a urmat “Pirates of the Caribbean”, iar acum “The Rum Diary”

Romul duce imediat cu gandul la pirati, numai ca de data aceasta e doar bautura de baza din Puerto Rico si licoarea fara de care protagonistul filmului “The Rum Diary” nu poate trai.

Desi filmarile s-au realizat acum doi ani, produsul finit a iesit pe piata abia in luna noiembrie a anului curent.

Povestea din film atrage spectatorii si prin faptul ca e inspirata din realitate, e o semibiografie a scriitorului si jurnalistului Hunter S. Thompson, cu care Johnny Depp a fost prieten si pe care l-a intepretat in  filmul “Fear and Loathing in Las Vegas” (1998).

Filmul prezinta o viata in ceata in care oamenii sunt in goana dupa inavutire. O poveste a contrastelor in care cei bogati nu au scrupule si se dezumanizeaza doar pentru a-si largi expansiunea.

Paul Kemp ( Johnny Depp) ajunge in Puerto Rico in vremuri tulburi, de revolte, cu scopul de a isi exercita meseria de jurnalist.

Printre aburi de rom, Kemp se regaseste in multe situatii critice, limita, comice, peste care trebuie sa treaca si sa se tina agatat de valorile sale.

Numai ca unele greseli il costa, iar aparitia unei femei, actrita Amber Heard, comparata cu o sirena, ii rascoleste si mai profund existenta.

Ziarul la care scria Kemp, il face sa lege o prietenie cu Sala (jucat de Michael Rispoli), iar secvential de cei doi se agata si Moburg, un fel de „cetatean turmentat” (Giovanni Ribisi).

Filmul e pentru un public larg, e de consum, intra in genurile: drama, comedie, dar in acelasi timp ridica si probleme cu care se confrunta oamenii in zilele noastre.

Actiunea se desfasoara in jurul anilor ’50, iar ziarele sunt influentate de politica, supravietuiesc din publicitate si redactorilor li se spune ce au voie sa scrie si ce nu.

Desi jurnalistul din „The Rum Diary” la un moment dat s-a abatut de la traiectoria pe care o urma in mod normal, a realizat unde a gresit si ce trebuie sa faca pentru a-si indrepta drumul.

Paul Kemp nu e Fat-Frumos, iar filmul nu e o ecranizare dupa basmele lui Petre Ispirescu, dar finalul e unul optimist, in care Binele invinge Raul.