Daca ai avut vreodata ocazia sa vizitezi un cazinou traditional si sa joci la una dintre aceste distractive masini, stii ca aparatele de tip slot sunt o adevarata minune a tehnologiei moderne. Cu o cantitate exorbitanta de lumini, bonusuri si sunete atragatoare, aceste masini sunt un spectacol creat pentru ochii si emotiile noastre, printr-un design extrem de sofisticat.

In plus, odata cu aparitia cazinourilor online, s-a deschis pentru jucatori posibilitatea de a juca la sloturi gratuite, fie intr-un mod fara implicare financiara, fie prin intermediul bonusurilor fara depunere, ceea ce ne uimeste din nou prin incredibila lor versatilitate, modernitate si capacitatea de a se adapta jucatorilor de toate tipurile.

Daca ai avut vreodata ocazia sa vizitezi un casino traditional si sa joci poker la aparate, sau sa te distrezi cu una dintre aceste distractive masini, stii ca aparatele de tip slot sunt o adevarata minune a tehnologiei moderne.

Cu toate acestea, lucrurile nu au stat mereu asa. Aparatele de tip slot, atat de iconice in cultura populara si in filmele hollywoodiene, au experimentat o transformare constanta si interesanta de-a lungul anilor, asigurandu-se astfel ca nu raman in urma, ci raman relevante indiferent de epoca. De aceea, te invitam sa ne insotesti in descoperirea evolutiei lor si sa invatam mai multe despre acest joc fascinant.

Fiica pokerului

In anii 1890, in barurile din New York a aparut un joc de noroc distractiv bazat pe poker. Acesta consta intr-o mica masina cu cinci tamburi, care aveau desenate carti pe margini. Pentru a juca, trebuia introdusa o moneda in masina si tamburii se invarteau pana se opreau intr-o configuratie aleatoare. Daca mana formata din cele cinci carti era buna, jucatorul primea un premiu. Aceasta masina, dezvoltata de compania Sittman & Pitt, avea multe probleme de design (datorita numarului imens de configuratii posibile, era incredibil de dificil sa castigi, iar proprietarul masinii putea sa o ajusteze astfel incat sa fie si mai dificil sa obtii un premiu). Din acest motiv, putin timp dupa inventarea si popularizarea ei, mecanicul american Charles Fey a decis sa creeze un nou joc care avea sa schimbe pentru totdeauna istoria cazinourilor.

Clopotelul libertatii

Cu acest nume pitoresc a fost botezat noul joc de noroc creat in jurul anului 1890 de catre inventivul Charles Fey, care a preluat mecanismul de la slotul de poker si l-a simplificat, trecand de la cinci la doar trei role. Aceasta schimbare aparent nevinovata s-a dovedit a fi foarte importanta pentru popularitatea jocului, deoarece, avand mai putine role in miscare, existau mai putine configuratii posibile si, prin urmare, sanse mai mari de castig. In plus, Fey a gasit o modalitate de a face sistemul de plata complet automat, ceea ce facea ca aceasta masina sa fie mult mai independenta si eficienta decat predecesoarea sa. Pe masura ce acest joc crestea exponential in popularitate, diferite versiuni ale multor companii au inceput sa inunde piata cu sloturi de toate marimile si culorile, precum si cu simboluri atragatoare si premii diferite.

Inceputurile erei digitale

In plin secol al XX-lea si in special in anii ’50 si ’60, Clopotelul libertatii al lui Fey si numeroasele sale variante devenisera un succes mondial, facandu-se simtite tot mai mult in cultura pop occidentala. Si, asa cum era de asteptat, odata cu trecerea timpului si dezvoltarea tehnologiei, a fost necesara accelerarea progresului in ceea ce priveste sloturile pentru a le mentine actuale si atragatoare pentru publicul modern. De aceea, in anul 1963, compania Bally Entertainment a dezvoltat primul slot complet electromecanic, care a fost depasit doar zece ani mai tarziu de catre compania Fortune Coin, care a prezentat in anul 1976 primul slot complet digital, fara role sau parti mecanice. Aceasta mare realizare a calculatoarelor a fost prezentata la hotelul Hilton din Las Vegas, unde mii de jucatori au avut ocazia sa se bucure de aceasta masina minunata, care reprezenta o noua era pentru acest joc incredibil si apreciat in intreaga lume, care inca avea sa faca un pas inainte pe calea modernizarii sale.

Jucand pe internet

Aceasta evolutie a sloturilor nu putea incheia fara a fi patruns in lumea actuala, interconectata permanent prin utilizarea tot mai extinsa a internetului. In anii ’90, odata cu cresterea in popularitate a posesiei de computere personale si crearea tot mai multor site-uri web, cazinourile online au inceput sa infloreasca. Ofertand atat de multe jocuri precum cazinourile reale si chiar mai multe, pe parcursul anilor 2000 s-a remarcat o crestere rapida a varietatii de site-uri care ofera jocuri la sloturi virtual, cu sau fara implicarea banilor, de la confortul propriei case si, mai mult decat atat: sunt disponibile 24 de ore pe zi, in fiecare zi a anului. Cum vor continua aceste masini sa avanseze si sa evolueze in viitor? Doar timpul va spune.