Scrisori de intentie. Oricat ar necesita mai multa munca, scrisorile de intentie reprezinta o oportunitate excelenta de a acoperi calificari pe care nu le putem explica pe deplin in CV-urile noastre. In plus, acestea permit angajatorului sa gaseasca mai multi oameni capabili pentru locul de munca. Daca faci o scrisoare de intentie in speranta ca nimeni nu o va citi, s-ar putea sa pierzi sansa de a obtine postul. Pentru a profita de intregul potential al unei scrisori de intentie, urmati acesti pasi de mai jos. Veti gasi sfaturi privind formatarea, revizuirea si cercetarea scrisorilor de intentie. De asemenea, veti gasi link-uri catre trei mostre gratuite, pe care le puteti copia si adapta la propria scrisoare de intentie personala.
Includeti o salutare
Exista o serie de scrisori de insotire pentru a alege. Si salutarea pe care o alegeti va depinde de cat de multe informatii aveti despre companie.
Cum sa va adresati scrisorii de intentie
Descoperiti numele managerului angajator. Acest mic detaliu face o mare diferenta. Face ca scrisoarea dvs. sa para mai putin formulata si ii arata managerului de angajare ca va pasa de aceasta oportunitate suficient pentru a afla cui sa scrieti.
Mergeti cu numele altui manager daca nu gasiti managerul angajator. Cautati lista angajatilor companiei si faceti o presupunere educata cu privire la cine va va citi scrisoarea de intentie. Chiar daca nu sunteti corect, este mai bine decat sa folositi ,,Stimate manager de angajare” sau ,,Cui ii poate interesa”. Daca nu gasiti numele unui angajat, va puteti adresa si echipei (de exemplu, ,,Draga echipa de marketing digital”).
Folositi ,,Draga” si titlul lor oficial.Asigurati-va ca utilizati titlul corespunzator al managerului angajator, cum ar fi domnul, doamna sau dr. Daca nu puteti spune din numele lor care este sexul managerului, adresati-l la numele complet.
Incheiati cu virgula sau punct si virgula. Incheierea salutarii cu virgula este de obicei acceptabila. Daca doriti ca scrisoarea dvs. sa fie mai formala, optati pentru un punct si virgula.
Scrie primul paragraf al scrisorii tale
Aici veti mentiona locul de munca pentru care aplicati si modul in care ati gasit lista de locuri de munca. Trebuie doar sa aiba 1 pana la 2 propozitii in lungime.
Doriti feedback despre scrisoarea dvs. de intentie? Trimiteti scrisoarea de intentie pentru editare si feedback profesionist atunci cand urmati noul curs de baza despre scrisoarea de insotire a wikiHow !
Scrieti paragrafele corpului scrisorii dvs
Majoritatea scrisorilor de intentie vor avea doar 1 sau 2 paragrafe din corp. Nu doriti sa-l coplesiti pe managerul de angajare sau sa folositi o mare parte din timpul lor.
Scrieti ultimul paragraf al scrisorii dvs
Aici veti incheia si veti discuta despre modul in care veti continua cu aplicatia. Ultimul dvs. paragraf este sansa de a rezuma scrisoarea dvs., subliniind de ce ati fi excelent in aceasta pozitie. De asemenea, veti vorbi despre modul in care veti proceda cu aplicatia dvs. inainte de a multumi managerului pentru timpul acordat si de a va deconecta.
Incheierea scrisorii de intentie
Reiterati de ce va potriviti perfect. Sumati-va calificarile intr-o propozitie succinta pentru a-i reaminti managerului de ce sunteti persoana potrivita pentru angajare.
Discutati ce veti face in continuare. Daca intentionati sa urmariti cu managerul de angajare intr-o saptamana sau doua, includeti o data specifica. In caz contrar, spuneti doar ca asteptati cu nerabdare sa intervievati pentru aceasta functie si sa discutati in continuare calificarile dvs.
Oferiti-va informatiile de contact. Includeti adresa de e-mail si numarul de telefon pentru a va asigura ca managerul va poate contacta.
Mentioneaza orice atasament pe care l-ai inclus. Acestea ar putea fi referinte, un CV, portofoliul dvs. sau alte materiale solicitate.
Multumesc persoanei pentru timpul si atentia acordata. Spuneti ceva de genul: ,,Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat si astept cu nerabdare sa va vorbesc in curand”.
Incheiati scrisoarea de intentie cu o declaratie de inchidere respectuoasa
“Cel mai bun” sau “Cu sinceritate”sunt ambele optiuni clasice. De asemenea, deoarece nu veti putea sa va semnati e-mailul, terminati scrisoarea tastand numele dvs. complet.
Adaugati un antet in partea de sus a scrisorii
Antetul dvs. trebuie sa includa numele dvs. complet, adresa, numarul de telefon si adresa de e-mail. Puteti sa va aliniati antetul de-a lungul marginii din stanga sau sa il asezati orizontal in partea de sus a paginii cu o linie de separare – o optiune buna daca doriti sa ocupe mai putin spatiu.
Formatarea antetului
Scrieti numele dvs. in partea de sus. Daca va stilizati antetul orizontal, indrazneste numele dvs. si scrieti-l cu un font cu 14 sau 16 puncte. Daca nu, puneti-l in 12 puncte.
Includeti adresa, numarul de telefon si adresa de e-mail. Asigurati-va ca informatiile dvs. sunt actualizate, astfel incat angajatorul sa va poata contacta cu usurinta si sa le scrieti intr-un font normal, cu 12 puncte.
Folositi un font profesional, lizibil. Puteti utiliza un font diferit de restul scrisorii pentru a va ajuta sa evidentiati informatiile, dar ar trebui sa fie clare si profesionale. Evitati fonturile cu bucle stilistice si programe de completare.
Includeti o linie suplimentara sub antet. Acest lucru creeaza atractie vizuala si separa antetul de restul scrisorii.
Scrieti numele destinatarului, adresa si data sub antet
Nu conteaza daca puneti prima sau ultima data sau cate linii goale includeti intre ele, atata timp cat pare profesional.
De aici inainte, utilizati 12 puncte Arial sau Times New Roman de-a lungul intregii litere, setati marginile la un centimetru si utilizati spatiere simpla. Asigurati-va ca fontul dvs. este negru si, daca imprimati scrisoarea, utilizati hartie de dimensiuni standard (8 1/2 “pe 11”).
Adresati-va destinatarului
Asigurati-va ca va adresati destinatarului prin titlul sau adecvat (doamna, domnul, dr. Etc.). Daca nu sunteti sigur cine este destinatarul, scrieti ,,Cui ii poate interesa” sau ,,Stimate domn sau doamna”; cu toate acestea, este intotdeauna cel mai bine sa adresati o scrisoare de intentie unei persoane reale pentru a face sa para ca nu trimiteti scrisori de formular.
Spuneti-va scopul in primul paragraf
Spuneti angajatorului de ce ii scrieti in doua sau trei propozitii. Indicati pozitia pentru care aplicati (sau cea pe care ati dori sa o aveti daca ar deveni disponibila).
Nu trebuie neaparat sa includeti modul in care ati constientizat pozitia, cu exceptia cazului in care a fost printr-un contact reciproc sau un program de recrutare – caz in care ar trebui sa profitati la maximum de conexiune.
Daca scrieti o scrisoare de interes (cunoscuta si sub numele de scrisoare de prospectiune sau de ancheta) in care intrebati despre functiile care ar putea fi disponibile, specificati de ce sunteti interesat sa lucrati pentru angajator.
Descrieti calificarile dvs. in paragrafele din mijloc
Asigurati-va ca le potriviti cu cerintele functiei. Daca scrieti pentru a va intreba despre pozitiile deschise, spuneti angajatorului cum puteti contribui la rezultatele lor, nu ce doriti sa obtineti din afacere. Pentru a face acest lucru, utilizati ceea ce ati cercetat despre trecutul si istoria angajatorului.
Scrierea paragrafelor corpului stand-out
Cerceteaza compania si adapteaza-ti scrisoarea in consecinta. Tonul si continutul scrisorii dvs. depind de compania pentru care aplicati, deci este important sa aflati cat de mult puteti despre aceasta. Aruncati o privire la site-ul lor web si cautati orice articole din exterior despre munca pe care o fac.
Folositi limba direct din lista de posturi
Incorporand abilitatile exacte, cerintele si formularile utilizate in lista de locuri de munca, va face scrisoarea dvs. sa iasa in evidenta angajatorului dvs. si sa arate ca sunteti exact ceea ce cauta.
Folositi un ton direct care se potriveste cu atmosfera companiei
Daca aplicati pentru a scrie pentru un site de blog, alegeti un ton prietenos sau informativ, asa cum il foloseste site-ul. Daca aplicati pentru o pozitie financiara, un ton mai serios va functiona mai bine. Adaptarea vocii va arata managerului ca va veti potrivi bine la companie.
Cerceteaza misiunea si istoria angajatorului
Ce face compania sa iasa in evidenta? Cum au evoluat in timp si care este misiunea lor declarata? Incorporarea unor fragmente din istoria companiei si a proiectelor actuale va arata ca sunteti investit si bine informat cu munca lor.
Includeti o declaratie sau o intrebare pozitiva in ultimul paragraf care il va motiva pe angajator sa va contacteze
Faceti acest paragraf de inchidereintre doua si patru propozitii.Directionati angajatorul catre CV-ul anexat si asigurati-va ca specificati ca sunteti disponibil pentru un interviu. Finalizati multumind recrutorului pentru timpul si atentia acordata si intampinati-i sa ia legatura cu dvs. pentru a continua conversatia.
Faceti o notare a incintelor
Daca atasati ceva, cum ar fi un CV, cu o scrisoare, ar trebui sa indicati ca litera contine anexe, facand notatia ,,Carcasa” sau ,,Carcase” in partea de jos a scrisorii.
Verificati ortografia si corectati
Daca aveti o functie de verificare ortografica, utilizati-o. Unele programe, cum ar fi Microsoft Word , includ si o verificare gramaticala pe care ar trebui sa o utilizati. Corecteaza-ti singur scrisoarea.
Atentie la: ortografii gresite frecvente si punctuatie incorecta. Combinati-va cu atentie scrisoarea pentru a va asigura ca prindeti orice greseli pe care verificatorul dvs. de ortografie si gramatica le-ar fi ratat.
Scrierea cu vocea pasiva. Acum este momentul sa detineti realizarile voastre. Inlocuiti fraze precum ,,Aceasta experienta mi-a dat posibilitatea sa …” cu ,,Am folosit aceasta ocazie pentru a creste si a invata ca …”
Scriere informala. Scopul dvs. sa para profesionist si educat. Evitati toate formele de argou si abrevierile inutile.
Cititi scrisoarea dvs. cu voce tare pentru a afla cum se citeste
Nu va bazati pe verificarile ortografice si gramaticale pentru a prinde greseli.Luati in considerare cererea unui prieten, sau chiar a doi, sa va corecteze si scrisoarea. Daca nimeni nu este disponibil pentru a va ajuta, o alta strategie buna este sa petreceti ceva timp departe de proiectul final (cateva ore sau chiar o zi intreaga), astfel incat sa puteti reveni la el cu o perspectiva noua.