Nu exista nicio indoiala: matematica este grea. Drept urmare, multi copii (si adulti!) Se lupta cu matematica la un moment dat in viata lor. Construindu-va abilitatile si exersand in fiecare zi, puteti face matematica putin mai frustranta si puteti avea sanse mai mari de succes. Utilizati aceste sfaturi si trucuri in timpul scolii, in timp ce studiati si cand sunteti afara si pe cale sa va defectati si sa completati cu usurinta problemele de matematica.

Dezvolta-ti abilitatile in timp ce te distrezi!

Cautati jocuri online care se potrivesc varstei si nivelului dvs. de educatie pentru cea mai buna experienta. Puteti obtine jocuri pe computer online sau puteti descarca aplicatii de pe telefon pentru a juca jocuri din mers. Incercati site-uri precum:

DragonBox 5+, care va permite sa va construiti treptat abilitatile de algebra pana cand veti putea stapani ecuatii din ce in ce mai avansate.

Prodigy, un joc destinat elevilor de scoala elementara, care integreaza practica matematica intr-un joc de rol care permite jucatorilor sa foloseasca matematica pentru a-si croi drum printr-o lume fantastica atragatoare.

Faceti din matematica parte din viata dvs. de zi cu zi pentru a o practica fara sa ma ganditi. De exemplu, daca un pulover care are regulat 38 USD este la vanzare cu 30% reducere, care este pretul de vanzare? (26,60 dolari). Sau daca trebuie sa dublezi o reteta care necesita 3/4 cana de faina, de cata faina vei avea nevoie? (1,5 cani).

Sau, daca intentionati sa mergeti pe un traseu nou care are o lungime de 7 mile si va dureaza 20 de minute de mers pe jos, cat timp ar trebui sa planificati pentru drumetia dvs.? (2 ore si 36 minute).

A face matematica in cap te poate ajuta sa-ti amintesti conceptele cheie

Unele probleme, cum ar fi geometria sau calculul, necesita un creion si o hartie pentru a incepe; cu toate acestea, elementele de baza ale matematicii, cum ar fi adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea, sunt cele pe care le puteti face in cap. Daca intampinati o problema usoara, faceti-o mai intai in minte inainte de a apela la un calculator.

Daca sunteti ingrijorat de abilitatile dvs. de matematica mentala, puteti oricand sa va verificati raspunsul de pe telefon sau computer.

Practica este perfecta, iar matematica nu face exceptie

Stabiliti-va un program de studiu si incercati sa va revizuiti problemele de matematica timp de 15 pana la 20 de minute pe zi (sau mai mult daca urmeaza un test). Abilitatile tale se vor acumula in timp, fara prea mult efort din partea ta!

Faceti carti de notite. Scrieti concepte si formule importante pe cartile de notite, astfel incat sa le puteti consulta cu usurinta in timp ce faceti probleme si sa le folositi pentru ghiduri de studiu inainte de examene. Studiaza intr-un loc linistit. Distragerea atentiei, fie ca este auditiva sau vizuala, va va afecta atat capacitatea de a acorda atentie, cat si de a pastra informatii.

Scrierea tuturor poate ajuta la identificarea greselilor

Pe masura ce rezolvati o problema, folositi un creion pentru a scrie ce ati facut si cum ati facut-o. Unii profesori va cer sa va aratati munca oricum, deci nu ar trebui sa fie o problema prea mare.

Aratarea muncii dvs. va poate ajuta, de asemenea, sa va verificati raspunsurile la teme si sa testati problemele.

Nu rezolva problemele matematice cu un pix! Folositi un creion pentru a putea sterge si corecta greselile daca se intampla.

Problemele de cuvinte sunt de obicei mai dure decat problemele de matematica simple

Daca va luptati pentru a imagina problema pe pagina, apucati un creion si treceti la desen. Nu trebuie sa fii artist – fa cateva cercuri pentru a reprezenta placinte sau niste figuri de bat pentru a inlocui oamenii. Utilizati imaginile pentru a va ajuta sa rezolvati problema pe masura ce rezolvati problema.

De exemplu, o problema ar putea spune: ,,Daca aveti 4 bucati de bomboane impartite uniform in 2 pungi, cate bucati de bomboane sunt in fiecare punga?” Ati putea desena 2 patrate pentru a reprezenta pungile, apoi completati 4 cercuri impartite intre ele pentru a reprezenta bomboanele.

Puteti gasi o multime de exemple de probleme online

Daca treceti peste un concept, cautati-l si incercati de la 2 la 3 probleme pe cont propriu. Verificati raspunsurile pentru a afla daca le-ati inteles corect si studiati din nou conceptul daca nu.

Este posibil ca profesorul dvs. sa va poata oferi cateva exemple de probleme suplimentare daca le cereti.

Utilizarea exemplelor de probleme este o modalitate excelenta de a practica pentru un test.

Identificati abilitatile si conceptele de care veti avea nevoie pentru a rezolva problema. Acest lucru va va oferi o idee generala a ceea ce va trebui sa faceti pentru a gasi solutia.

Uneori ai nevoie de putina explicatie pentru a intelege cu adevarat.

Daca aveti probleme si nu aveti ore de cateva zile, incercati sa cautati o lectie de matematica online. Exista o multime de resurse pentru studentii la matematica, inclusiv:

In matematica, fiecare subiect se bazeaza pe ultimul

Este foarte greu sa mergi inainte daca nu intelegi lectia anterioara. Daca exista ceva ce nu prea primesti, petrece ceva timp suplimentar studiindu-l sau facand probleme cu temele pentru a-l cimenta cu adevarat in mintea ta.

Daca va confruntati cu o anumita idee sau concept, nu treceti peste ea si mergeti mai departe. In schimb, cautati ajutor de la instructor sau de la un tutor pana cand ati insusit ideea.

Invatarea prin predarea cuiva este o modalitate excelenta de a consolida conceptele

Invitati un prieten sau un membru al familiei si explicati-le ce faceti si cum o faceti. Daca va blocati, revedeti din nou notele sau manualul pana cand le puteti explica clar si concis.

Puneti-va prietenului sau membrilor familiei sa va puna si dvs. intrebari. Incercati sa le raspundeti cat mai bine pentru a practica cu adevarat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here