Zgarieturile si zgarieturile de pe CD-uri sunt foarte enervante – CD-ul preferat omite acum cele mai bune melodii sau poate aveti de-a face cu pierderea unui document sau program important. Puteti gasi atat de multe sugestii pe Internet despre cum sa remediati aceasta problema, dar am gasit cele mai bune trei si le-am adunat aici. Lustruirea CD-ului cu putina pasta de dinti ar putea fi tot ce aveti nevoie si, daca nu functioneaza, incercati sa utilizati un compus abraziv sau sa acoperiti CD-ul cu ceara.

Alegeti o pasta de dinti de baza

Nu este nevoie de sclipiri, vartejuri si arome exotice ale unor produse de ingrijire orala. In schimb, alegeti o pasta alba de baza pentru a va lustrui CD-ul. Toate tipurile de pasta de dinti contin suficiente minerale abrazive pentru a face treaba!

Pastele de dinti de baza sunt mai ieftine decat alternativele lor mai stralucitoare. Acest lucru poate fi util mai ales daca aveti mai multe CD-uri de lustruit.

Aplicati pasta de dinti pe suprafata CD-ului

Strangeti o mica palarie de pasta de dinti pe suprafata zgariata a CD-ului si intindeti-o uniform pe suprafata CD-ului cu degetul.

Curatati si uscati CD-ul

Rulati CD-ul sub apa calda si clatiti bine. Apoi, folosind o carpa moale si curata, uscati CD-ul si verificati din nou pentru a va asigura ca ati eliminat toate urmele de pasta de dinti sau umezeala.

Dupa ce ati curatat si uscat CD-ul, utilizati o carpa moale pentru a slefui suprafata CD-ului.

Decideti ce compus veti folosi

O serie de produse obisnuite pentru uz casnic pot fi utilizate pentru lustruirea CD-ului, dar compusul de frecare 3M si Brasso sunt probabil cele mai incercate si adevarate. Puteti utiliza, de asemenea, compusi de lustruit cu granulatie fina proiectati pentru masini sau finisaje dure.

Daca utilizati Brasso, asigurati-va ca faceti acest lucru intr-o zona bine ventilata si evitati sa respirati fumul. Cititi intotdeauna instructiunile de siguranta si avertismentele pentru orice produs chimic, deoarece multe (cum ar fi alcoolul pentru frecare) sunt inflamabile si / sau pot provoca iritatii ale pielii, ochilor sau ale cailor respiratorii.

Aplicati compusul de lustruit pe o carpa

Puneti o cantitate mica de compus 3M sau Brasso pe o carpa moale, curata, fara scame. O camasa veche sau o carpa de curatat ochelarii vor functiona bine.

Cand lustruiti discul, asigurati-va ca asezati discul pe o suprafata plana, ferma, care nu este abraziva. Datele sunt stocate pe stratul de folie sau vopsea de pe partea superioara a discului (partea etichetei), iar stratul superior de protectie poate fi usor zgariat sau perforat. Daca apasati un disc pe o suprafata prea moale, acesta il poate fisura sau dezamorsa.

Frecarea printr-o miscare circulara (spre deosebire de o miscare radiala) poate provoca mici zgarieturi care arunca sistemul de urmarire laser din player.

Scoateti produsul de lustruit de pe disc

Clatiti bine discul cu apa calda si lasati-l sa se usuce. Asigurati-va ca indepartati tot compusul si lasati discul sa se usuce complet inainte de a incerca sa il redati. Cu Brasso, stergeti produsul in exces si lasati restul sa se usuce. Apoi, folosind o carpa curata, stergeti usor din nou discul.

Testati discul

Daca problema persista, lustruiti-va din nou timp de pana la 15 minute sau pana cand zgarieturile sunt aproape complet sterse. Suprafata din jurul zgarieturilor ar trebui sa inceapa sa arate stralucitoare, cu multe zgarieturi minuscule. Daca totusi nu observati nicio diferenta dupa lustruire timp de cateva minute, zgarieturile pot fi extrem de profunde sau s-ar putea sa lustruiti zgarieturile gresite.

Determinati daca ceara este sau nu o optiune

Uneori va trebui sa indepartati fizic plasticul de pe disc prin lustruire. Cu toate acestea, indepartarea multor materiale plastice poate afecta proprietatea de refractie a obiectivului, facand datele ilizibile. Zgarieturile cu ceara sunt utile deoarece, desi defectele sunt vizibile ochiului dvs., laserul vede in jurul / prin ele.

Ceara zgarieturile

Aplicati un strat foarte subtire de vaselina, baston, ceara lichida pentru masina, lustruire neutra pentru pantofi sau ceara pentru mobila pe suprafata de joc a CD-ului. Lasati ceara sa stea in zgarieturi cateva minute – amintiti-va, ideea este ca ceara sa umple zgarieturile, astfel incat sa poata fi citita din nou.

Stergeti excesul de ceara

Folosind o carpa curata, moale, fara scame, stergeti cu o miscare radiala (interior-exterior). Daca folositi ceara, urmati instructiunile producatorului (unii trebuie sa se usuce inainte de a le sterge, in timp ce altele ar trebui sterse in timp ce sunt inca ude).

Testati din nou discul

Daca ceara sau vaselina face truc, ardeti imediat un disc nou . Metoda de depilare este doar o solutie temporara menita sa faca CD-ul sa functioneze suficient de mult pentru a transfera datele pe un computer sau un disc nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here