Realizarea unei barci de hartie este o activitate excelenta, usor de finisat si care nu necesita multe materiale. Frumusetea realizarii unei barci de hartie este ca aveti nevoie doar de o bucata de hartie pentru imprimanta pentru a finaliza sarcina! Pliant hartia in cute ascutite si modeland-o pentru a arata ca o barca, puteti face o barca de hartie cu aspect deosebit in cateva minute.

Indoiti o foaie de hartie de 21,5 cm x 28 cm (8 1/2 in x 11 in) in jumatate

Asezati hartia vertical si pliati-o de la stanga la dreapta, astfel incat colturile sale sa se intalneasca. Puteti utiliza hartie obisnuita pentru imprimanta alba, hartie de constructie sau hartie origami. Aceasta se numeste plierea hartiei ,,stil hot dog”. Faceti o cuta ingrijita de-a lungul hartiei.

Desfaceti hartia, rotiti-o cu 90 de grade si indoiti-o din nou in jumatate

In acest moment, hartia ar trebui sa fie intinsa orizontal. Dupa ce ati ajustat hartia, pliati de la stanga la dreapta. Aceasta falda ,,in stil hamburger” va crea o noua cuta in centrul paginii.

Intoarceti hartia astfel incat faldul sa se deschida catre dvs

Apoi, indoiti colturile superioare spre mijlocul hartiei, lasand 2,5-5 cm spatiu in partea de jos. Asigurati-va ca pliurile se aliniaza cu pliul central. Creati de-a lungul marginilor pentru a asigura pliurile.

Folositi pliul pe care l-ati facut inainte pentru a ajuta la alinierea pliurilor care vin din colturi.

Aduceti partea de jos a hartiei in sus pentru a o impinge pe ambele fete

Apucati clapeta din partea de jos a hartiei si indoiti-o in partea de jos a celor 2 triunghiuri pliate. Intoarceti hartia si faceti acelasi lucru cu clapa de pe partea respectiva. Aceasta va face o palarie de hartie.

Cele 2 pliuri ar trebui sa se alinieze una cu cealalta.

Sfat : Cand mergeti sa pliati a doua latura, utilizati prima pliere ca punct de referinta.

Luati colturile inferioare si pliati-le

Pe o parte a hartiei, apucati colturile dreptunghiului care se scot peste triunghi. Infasurati aceste parti ale hartiei in jurul marginilor triunghiului si incretiti-le astfel incat sa ramana infasurate in jurul marginii triunghiului. Apoi, indoaie clapetele inferioare in jurul marginilor triunghiului si inapoi spre tine.

Clapetele cele mai apropiate de dvs. ar trebui sa fie pliate in fata clapelor din spate, nu peste ele. Daca pliati peste clapele din spate, nu veti putea sa pliati singuri clapele din spate.

Faceti un pas mai departe: Incercati noul nostru curs wikiHow Origami pentru incepatori ! Aflati origami populare si testati-va mana la figuri mai avansate.

Faceti triunghiul intr-un patrat

Ridicati triunghiul, rotiti-l cu 45 de grade, apoi folositi degetele pentru a deschide fundul triunghiului. Trageti usor hartia pana cand apare intr-o forma patrata. Asigurati-va ca colturile inferioare ale triunghiului se pliaza unul peste celalalt si devin coltul inferior al unui diamant.

Ridicati hartia de-a lungul marginilor, astfel incat sa ramana in forma patrata.

Indoiti clapetele inferioare

Aranjati-va hartia astfel incat punctele inferioare ale diamantului sa se poata plia in sus. Pliati 1 colt, aliniat cu coltul de sus. Apoi, intoarceti hartia si faceti acelasi lucru si pe cealalta parte.

Fundul diamantului ar trebui sa fie partea hartiei cu falduri suplimentare.

Construiti din nou triunghiul intr-un patrat

La fel ca data trecuta, ridicati triunghiul, rotiti-l cu 45 de grade, apoi deschideti partea de jos a noului dvs. triunghi cu degetele. Ridicati hartia de-a lungul marginilor, astfel incat sa ramana in forma patrata.

Colturile inferioare se vor alinia pentru a deveni punctul de jos al unui diamant patrat.

Scoateti triunghiurile de pe partea laterala a patratului

ncepeti de la partea de sus a diamantului si trageti usor cele doua parti, astfel incat cusatura care circula pe mijlocul diamantului sa infloreasca. Ridicati partea inferioara a laturilor pliate pentru a face barca putin mai puternica.

Este posibil sa trebuiasca sa ridicati triunghiul in interiorul diamantului in timp ce indepartati cele doua parti. Incercati sa pastrati triunghiul din interiorul diamantului lipindu-se drept, deoarece acesta va fi ,,catargul” barcii dvs.

Joaca-te cu barca barca

Umpleti o cada mica cu apa si puneti barca pe apa. Daca incepe sa cada putin, continuati sa faceti mici ajustari pentru a mentine partile in sus si pentru a preveni scufundarea barcii.

Puteti intari colturile cu banda transparenta si banda adeziva in jurul fundului pentru a mentine barca uscata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here