Monticello. Plantatia din Virginia a lui Thomas Jefferson continua sa atraga vizitatori in Charlottesville cu turul sau extins al camerelor si programul care pune in lumina familia Hemings. Degetele verzi ar trebui sa viziteze centrul pentru degustari de plante istorice si gradina, in timp ce pasionatii de arhitectura s-ar putea bucura de expozitia Making Monticello despre planificarea si constructia casei. 

The Elms

The Elms este primul dintre cele doua conace din Rhode Island de pe aceasta lista. Construita pentru a semana cu castelul francez d’Asnieres de la mijlocul secolului al XVIII-lea din afara Parisului, casa a costat peste un milion de dolari pentru a construi si a fost finalizata in 1901. 

Vizitatorii proprietatii se pot astepta sa vada terenuri superbe amenajate presarate cu fantani si o fereastra catre Epoca de Aur prin ochii magnatului carbunelui Edward Julius Berwind (casa a servit drept refugiu de vara al familiei sale). Sau, faceti turul Servant Life pentru a vedea in culise ce a fost nevoie pentru a conduce casa.

Plantatia Whitney

Una dintre putinele plantatii din sud care se concentreaza asupra experientei sclavilor, Plantatia Whitney foloseste sute de naratiuni la persoana intai pentru a picta o imagine a modului in care era viata cu adevarat pentru populatia sclava din Louisiana. 

Un tur ghidat al proprietatii ii duce pe vizitatori prin Biserica Baptista din Antiohia istorica, cartierele sclavilor si Casa Mare, concentrandu-se pe vietile barbatilor si femeilor care au trait si au lucrat acolo.

Brucemore

Odata descrisa drept „cea mai mare casa de la vest de Chicago”, Brucemore din Cedar Rapids Iowa ofera vizitatorilor o privire inapoi in viata de la inceputul secolului XX. Faceti un tur al proprietatii, observand electronicele antice ale colectiei, cum ar fi un proiector de film din epoca anilor 1930 si un fonograf Edison, sau plimbati-va pe teren, oprindu-va in magazinul de flori si admirand designul peisajului din 1910. 

Site-ul ofera, de asemenea, spectacole de teatru, festivaluri de arta si alte evenimente comunitare de-a lungul anului. Pentru mai multe informatii, accesati brucemore.com.

Biltmore

Casa Asheville a lui George Vanderbilt este preferata calatorilor din Carolina de Nord. Cunoscut pentru gradinile sale ingrijite, o piscina interioara incalzita si o pista de bowling (una dintre primele de acest gen), Biltmore este un exemplu excelent al opulentei americane de la sfarsitul secolului al XIX-lea. 

Planificati-va calatoria in preajma sarbatorilor pentru a vedea casa impodobita de Craciun si cazati-va la Inn on Biltmore Estate din apropiere pentru a avea acces usor la situl istoric si la crama din apropiere.

Filoli

Acest conac transformat in situl Natural Trust for Historic Preservation din 1917 din Woodside, California, este cunoscut atat pentru gradina renascentist engleza de 16 acri ( mai sus ) cat si pentru proprietatea de peste 654 de acri. Veniti pentru turul traditional de acasa, ghidat de un profesor, dar ramaneti pentru plimbari in livada, drumetii in natura si cursuri de apicultura urbana.

Biblioteca JP Morgan

Cei mai multi oameni cunosc numele Morgan pentru legatura sa cu lumea financiara, dar JP Morgan, Jr. a fost si un pasionat colectionar de arta si literatura, o pasiune facuta evidenta de continutul resedintei sale din New York. 

El a donat casa publicului in 1924, iar acum serveste drept muzeu, prezentand colectiile sale extinse – care includ lucrari precum Biblia Gutenberg, manuscrise de Mozart, Jane Austen si George Washington si cea mai mare colectie de gravuri Rembrandt din Statele Unite — precum si exponatele itinerante. 

Castelul Hearst

Amplasata pe varful unui deal cu vedere la ocean, faimoasa proprietate San Simeon a magnatului presei William Randolph Hearst — Hearst a fondat compania care detine  Town & Country — ofera turistilor sansa de a pasi in inspiratia din spatele  Xanadu a lui  Citizen Kane .

Vizitatorii pot explora camerele grandioase ale conacului si apartamentele de la etaj sau pot face turul de seara, cu profesori imbracati in haine de epoca, pentru a vedea mosia prinde viata noaptea.

La inceputul acestei veri, Incendiul Cosului din California a amenintat proprietatea, dar pana acum, aceasta a ramas nevatamata.

Muntele

Casa lui Edith Wharton in Lenox, Massachusetts este remarcabila pentru arhitectura sa de la inceputul secolului, biblioteca cu 2.700 de volume si locuitorii sai fantoma. Consultati-l pe acesta din urma in turul fantoma al proprietatii, o atractie populara, sau alegeti sa participati la masa rotunda literara saptamanala pentru o discutie plina de viata despre mostenirea literara a lui Wharton.

The Breakers

Al doilea tur al casei din Rhode Island de pe aceasta lista este unul grandios: „cabana” de vara a familiei Vanderbilt (posibil subestimarea anului) a fost proiectata in stilul Renasterii italiene, iar a spune ca este impresionant este o subestimare. 

In mod clar, familia Vanderbilt a stiut sa sarbatoreasca sarbatorile. Vizitati conacul Epoca de Aur in perioada Craciunului pentru muzica live, vizite cu Mos Craciun si toate lucrurile decorate in argint si aur.

Kykuit

Sleepy Hollow, New York este renumit pentru doua lucruri: Ichabod Crane si Kykuit, proprietatea cu 40 de camere a lui John D. Rockefeller. Faceti un tur al casei de piatra cu sase etaje, apoi plimbati-va prin gradinile terasate, care sunt pline de sculpturi ale unor artisti precum Pablo Picasso, David Smith si Henry Moore.

Muntele Vernon

Fosta resedinta a lui George Washington ii aduce un omagiu celui mai important tata fondator al Americii, cu tururi ale conacului cu 21 de camere, gradinilor sale frumoase si o distilerie si o moara pe deplin functionale.

Cei care doresc sa invete despre aceasta istorie a sclaviei ar trebui sa faca un tur personalizat al proprietatii, in timp ce pasionatii de muzica se pot alatura fiferului rezident al proprietatii pentru o demonstratie muzicala. Iubitorii de caini, pe de alta parte, s-ar putea bucura de turul de mers pe jos „All the President’s Pups”, care va permite tie si prietenului tau blanos sa explorati istoria vietii canine de la Mount Vernon.