Cele mai frumoase experiente din viata par sa prezinte intotdeauna unele provocari. Stim cu totii ca casatoria este grea. Exista ceva profund despre doua persoane care se angajeaza intr-o relatie, nu-i asa? Si, in acelasi timp, exista marturii nesfarsite din partea oamenilor casatoriti despre greutatile acestui angajament. Ce anume mai exact face casatoria atat de dificila? Care sunt cele mai grele parti de a fi casatorit? Probabil ca nu exista doar un singur raspuns aici. In loc sa incerce sa ofere asta, iata cateva dintre cele mai grele parti ale casatoriei. Sunt incluse si cateva sfaturi despre cum sa le depasiti.

Casatoria iti arata limitarile tale

Stiati ca aveti limitari, ca nu va uitati la filme porno si ca exista un punct de oprire la toate lucrurile pe care le puteti realiza? Pentru majoritatea oamenilor, acest punct vine mult mai devreme decat suspecteaza. Credeti sau nu, exista multi oameni care, in practica, nu stiu faptul ca sunt limitati. Nu stiu ca exista lucruri pe care pur si simplu nu le pot face.

Casatoria afecteaza obiectivele tale?

Nimeni, desigur, nu ar recunoaste acest lucru. In casatorie, tu si sotul tau lucrati impreuna pentru a va atinge obiectivele, visele si sperantele. In orice proces de colaborare, va veti confrunta cu limitarile dvs. A fi constient si a raspunde la limitarile tale este un adevarat semn de smerenie. Intr-o relatie de cuplu, partenerul ar trebui sa te sustina in tot ceea ce iti doresti sa faci, si tu de asemenea pe el. Insa, daca acest lucru nu se intampla, atunci este clar o problema care necesita rezolvare.

Casatoria va aminteste ca nu sunteti intotdeauna sub control

Este foarte important sa acceptati ca intr-o casnicie lucrurile nu sunt intotdeauna sub control. O parte din motivul pentru care oamenii se bucura atat de mult de viata libera este pentru ca sentimentul lor ca au un control deplin ramane intact. In casatorie, aceasta iluzie de control devine cea mai proeminenta. Casatoria este poate cel mai bine descrisa ca doua regate care se reunesc. Aveti mai putin control, deoarece acum mai mult decat oricand deciziile dvs. au un impact direct asupra celuilalt si invers. Dar de ce inseamna asta ca casatoria este grea? Pentru ca nimic nu este mai infricosator in viata decat sa te simti scapat de sub control. Pierderea controlului, indiferent de situatie, tinde sa genereze stres.

Casatoria declanseaza ranile tale cele mai profunde

Aproape intotdeauna in partea de jos a povestii furiei, tristetii sau fricii tale este o rana trecuta. Intr-o cantitate considerabila de cazuri, rana se datoreaza unei experiente timpurii din copilarie. Cu toate acestea, este usor de ratat atunci cand acest lucru se intampla, din cauza diferentei dintre emotiile primare si cele secundare. Un exemplu de emotie secundara ar fi furia. Furia iese de multe ori la suprafata atat de repede incat emotia primara este ratata. Unele exemple de emotii primare, in special in legatura cu furia, sunt tristetea, rusinea si sentimentul ranit. Puteti vedea de ce furia apare atat de repede dupa aceste emotii, nu? Cui ii place sa fie trist, sa se simta rusinat sau sa experimenteze durere? Nimanui. In general, furia este indicatorul ca a fost atinsa o cicatrice anterioara, ca una dintre cele mai adanci rani tale a fost declansata. Daca sunteti casatorit sau ati fost intr-o relatie foarte stransa inainte, atunci stiti ca acest lucru este aproape de inevitabil. Nu este o experienta distractiva, uneori se intampla din greseala, alteori nu.