Pentru a avea un corp ca al vedetelor de la televizor este necesar sa lucram toate grupele de muschi, incepand cu bratele.

De cele mai multe ori, tindem sa neglijam zona pectoralului, acordand mai multa atentie soldurilor, coapselor sau abdomenului, acestea reprezentand in general zonele cu probleme in ceea ce priveste depunerea grasimilor. Totusi, daca vrei sa ai un corp bine proportionat, este important sa respecti un program regulat de exercitii menite sa-ti tonifieze intregul corp, nu doar anumite parti. In cazul bratelor, acestea pot fi tonifiate intr-un mod extrem de eficient cu ajutorul unei mingi antistres.

Mingea, pe care o putem gasi la orice magazin de jucarii, are rolul de a exercita presiune si de a contracta musculatura pectoralului. Activeaza circulatia din zona palmei si in acest fel organismul este mult mai oxigenat, eliminand totodata stresul. Asa cum bine se stie, in zona palmei se gasesc toti centrii nervosi ai tuturor organelor si atunci o activare a circulatiei in zona respectiva nu face decat sa aduca un plus de energie si vitalitate.

Secretul unor brate frumoase

Pentru un rezultat garantat, trebuie sa lucrezi grupe opuse de muschi, facand acelasi exercitiu. Asta inseamna ca dupa ce ai facut un exercitiu pentru bicepsi, trebuie sa faci unul si pentru tricepsi. Daca faci o serie de miscari pentru partea interioara a Daca preferi comoditatea propriei case in locul unei sali de sport, atunci vei avea nevoie de doua gantere (de unu sau trei kilograme).

Daca nu le ai, acestea pot fi inlocuite cu doua sticle de apa minerala si cu una sau doua mingi antistres. Este foarte important sa nu sarim peste incalzire. Aceasta trebuie sa dureze intre cinci si zece minute si este absolut obligatorie pentru pregatirea tendoanelor si articulatiilor in vederea efortului.

Fiecare miscare trebuie sa fie lenta si bine controlata, avand grija ca spatele sa fie mereu drept. Este nevoie de o foarte buna coordonare respiratorie, circulatorie si nervoasa, toate conlucrand pentru ca rezultatul final sa fie cel pe care toata lumea il asteapta. Flotarile pun la lucru multe grupe musculare si, chiar daca sunt considerate exercitii tipic masculine, acestea sunt de fapt la fel de eficiente in cazul femeilor. Important este sa respecti programul pe care ti l-ai impus. Daca intr-o zi termini sedinta de gimnastica si nu simti nicio oboseala, inseamna ca poti creste numarul exercitiilor.

Daca nu esti obisnuita cu efortul fizic, e bine sa nu exagerezi la inceput, deoarece corpul trebuie sa se obisnuiasca treptat cu noul program si e indicat sa faci o pauza de 45-60 de secunde intre seriile de exercitii. Inceputul este intotdeauna greu, majoritatea persoanelor renuntand dupa primele zece minute, insa nimic nu este posibil fara efort, munca grea si sacrificiu. Un corp frumos si armonios iti ofera incredere in tine si o gandire pozitiva. Indiferent cate cure de slabire ai incerca, nu vei reusi niciodata sa arati ca actitele din reviste daca nu urmezi si un program de fitness. In plus, lumea uita de efectele benefice ale gimnasticii asupra sanatatii.

Miscarea nu trebuie sa lipseasca din viata noastra

O viata agitata nu compenseaza lipsa activitatilor fizice, dimpotriva, de cele mai multe ori ne afecteaza sanatatea si echilibrul interior. Aceasta este concluzia la care au ajuns mai multi specialisti ai zilelor noastre. Efortul muscular a fost studiat inca din secolul al XVIII-lea. Cercetatorii Antoine Laurent Lavoisier si Pierre Simon au descoperit ca acesta consuma oxigen si produce dioxid de carbon deoarece implica un numar mare de tesuturi corporale si nu doar muschii.

In timp ce facem gimnastica, sangele poate ceda tesuturilor pana la 15% oxigen, de aproape trei ori mai mult decat in timpul relaxarii. Totul se face cu masura si responsabilitate deoarece excesul de zel in sala de sport poate avea si consecinte neplacute, precum ranirile repetate si infectiile cronice cauzate de imunitatea scazuta. Cei care merg la fitness intre sase si douzeci de ore pe saptamana pot dezvolta astfel de probleme.

Exercitii

Ca si in cazul altor zone cu probleme, surplusul de grasime de pe brate poate fi eliminat respectand un program zilnic de sport compus din exercitii speciale pentru brate. Ai nevoie doar de o minge antistres.

1. Cu mingea presata in podul palmelor si cu coatele lateral ridicate la nivelul umerilor, efectueaza cel putin 30 de presiuni, apoi relaxezi si continui.

2. Cu bratele ridcate la nivelul pieptului mentii si efectuezi presiuni in asa fel incat sa simti in contract musculatura pectorala.

3. Cu coatele orientate in jos si cu palmele la nivelul abdomenului, efectueaza prsiuni de cel putin 30 de ori. Sunt recomandate trei astfel de serii, dar daca ai atins un nivel mai avansat si corpul iti permite, poti mari numarul presiunilor.