Frumoasa Sandra a devenit vedeta si pe calea undelor radio. De la inceputul lunii martie are propria emisiune pe News FM, de care se simte tot mai indragostita. Ca sa mai iasa un pic din atmosfera de stiri, am invitat-o la redactie pentru o sedinta foto in haine noi, de primavara. Timp in care a vorbit non-stop despre invitatii de la News First.

Din octombrie anul trecut, un nou post de radio emite in eter din Bucuresti. Este vorba de News FM, un post unic prin calitatea si chiar cantitatea informatiilor pe care le impartaseste ascultatorilor. Si prin format! Noul post de radio poate fi accesat direct de pe site-ul www.Antena3.ro. The Breaking News Radio iti aduce evenimente recente din intreaga lume, muzica si emisiuni de divertisment pe care le poti descarca in propriul calculator. Daca preferi dulcele stil clasic, il poti asculta pe frecventa 89,0 MHz. Cateva dintre vedetele Antenei 1 si-au rezervat aici emisiuni si se impart intre magia micului ecran si seductia cuvintelor spuse. Dan Capatos si Andreea Berecleanu, Mircea Badea, Vlad Petreanu sunt alte nume importante din grila noului post de radio.

Dar cea mai noua “achizitie” a postului este stirista Alessandra Stoicescu. Sandra este fericita ca si-a vazut un vis mai vechi prinzand viata. «Imi doream foarte mult sa fac radio. Am avut emotii la inceput, trebuie sa recunosc, botezul a fost cam dur, un interviu de o ora cu Dinu Patriciu in direct, dar dupa ce am inceput propriu-zis emisiunea, intr-o zi de luni care mi-a purtat noroc, totul a intrat in normal», spune prezentatoarea Observatorului de la Antena 1.

“Am avut satisfactia sa fiu citata de agentiile de stiri”

“News First” se ocupa de toate stirile importante si mai ales de conflictele iscate de ultimele evenimente. Luni 3 martie, in prima editie, Elena Udrea si Adriana Saftoiu au vorbit in direct prin telefon, dupa ce ultima a declarat intr-o revista “ca Elena Udrea a sarit etapele in politica si e mai mult temuta in partid decat admirata si respectata”, comenteaza Sandra. “Ma puteti auzi zilnic, intre 14.00 si 16.00, pe radio News FM. Are doua teme in prima parte, iar in a doua parte interviuri cu oameni exceptionali. De pilda, luni a fost invitat Sergiu Nicolaescu, cu primul interviu dupa operatie, care a iesit senzational!”, spune Sandra. Pentru reusita noului proiect, face eforturi considerabile. “Imi ocupa destul de mult timp, pentru ca interviurile necesita documentare, iar pentru dezbateri trebuie sa invit personalitati in emisiune, asa ca am doua ore seara, dupa sedinta de sumar a Observatorului, cand dau telefoane pentru a doua zi.” Si cum cele doua ore despre care vorbea s-au suprapus peste sedinta noastra foto, am avut prilejul sa o vedem, mai bine zis, auzim, pe Sandra in actiune.

Ar fi putut sa se faca avocat. Sau diplomat. “Botezul” a fost interviul de o ora cu Dinu Patriciu, tot pe News FM, cu o luna inaintea emisiunii. “Emotiile au fost la prima editie, cand am inghitit in sec de doua ori, in mijlocul frazei. Asta pentru ca radioul nu mi se pare mai putin important. Este o alta lume, o lume in care poti sa fii alaturi de spectatorii tai orice ar face ei in timpul acesta, poate ca sunt in trafic, mananca, sunt la serviciu sau se relaxeaza. Si relatia cu invitatii este alta. Sunt mai putin stresati, pentru ca nu mai vad nicio camera de luat vederi fixata pe ei. Dupa prima editie cu emotii, lucrurile au intrat pe un fagas normal. Invitatii nu au probleme sa intre in direct, am avut aceasta placuta surpriza sa nu ma refuze nimeni”.

Ii place sa aiba in sfarsit o relatie directa cu cei care se gasesc de partea cealalta, pentru ca ascultatorii suna in direct, mai ales in partea cu interviuri. “E un proiect foarte drag mie, pentru ca imi doream de mult sa fac radio. Am ambitia sa dau stiri. Sa fie o emisiune despre care sa se vorbeasca. Am avut satisfactia sa fie citata de agentiile de stiri, cum a fost in cazul subiectului legat de Traian Radu Ungureanu, descoperit ca a scris despre Ceausescu.” Sa jonglezi cu un astfel de program presupune multa dibacie. Si rezistenta fizica!

Sandra este la redactie la 12.30, se pregateste pentru emisiunea de radio, iar la ora 14.00 intra pe post. Dupa ce iese din emisie, are exact o jumatate de ora sa-si revina, pana cand incepe sedinta de sumar pentru Observator. Imediat dupa Observatorul de la ora 19.00 urmeaza o alta sedinta de sumar. “Mai devreme de 21.30 nu plec niciodata din Antena si pana atunci trebuie sa-mi dau si telefoanele pentru emisiunea de a doua zi.” Noua ore in care ritmul nu slabeste nicio clipa, in care trebuie sa fie atenta la toate detaliile, sa “dea bine pe sticla”, sa fie atenta in sedinte, sa negocieze cu talent la telefon. Si, desigur, sa nu-si strice machiajul, coafura si buna dispozitie.

Cand ajunge acasa, isi regaseste gradina in curs de amenajare pentru primavara si cei trei caini care abia asteapta sa se joace. “Vreau sa plantez pini, care sunt preferatii mei, vreau sa pun flori si multa iasomie. Mi-ar placea sa pun singura, cu mana mea, trandafiri rosii, pe care sa-i vad catarandu-se pe casa in urmatorii ani. Imi mai trebuie un cires japonez si un magnoliu. A, si voi face un foisor in care sa ne refugiem vara, cand e soare si chiar si cand ploua. Abia astept!”

Dan si Andreea povestesc depre showbiz

Andreea Berecleanu si Dan Capatos impart pupitrul aceleiasi emisiuni, “All Exclusive” din noiembrie. Ii poti asculta in fiecare weekend, intre orele 11.00 si 13.00, prezentand si comentand stiri de pe la noi (Dan), de pe mapamond (Andreea) si stand la taclale cu un invitat (amandoi). “Imi era cunoscut radioul doar din ipostaza invitatului”, povesteste Andreea. “Prea putin insa pentru a inflori o pasiune. Incet-incet, odata cu orele si zilele petrecute la microfon, punandu-le intrebari sau incomode invitatilor, mi-am dat seama ca devine, dintr-un hobby, o meserie fascinanta. Chiar daca au trecut deja patru luni de la prima editie All Exclusive, interviurile luate unor invitati ai lumii artistice, povestile in premiera, partea de presa atent alcatuita impreuna cu Dan (un expert in showbiz-ul autohton) cred ca sunt deja un reper pentru ascultatorii News FM, un public sofisticat si avizat. Noblesse oblige!”, incheie ea. Si pentru jurnalistul Dan Capatos este o experienta noua. “Mi-am dorit sa fac radio de mult, dar nu am avut niciodata ocazia. Cand am avut propuneri, nu erau bine platite, iar pe urma n-am mai avut prilejul. De data asta, cand a venit oferta, am acceptat, in amintirea vremurilor trecute.” Si mai are o satisfactie: “radioul, spre deosebire de televiziune, permite o mare intimitate cu invitatul. Se creeaza acea atmosfera speciala care imi da mie o stare creativa, care mai este posibila numai in presa scrisa.” Cat despre colaboarea inedita, Dan este categoric: “Ne intelegem foarte bine! Invatam din mers, iar mie chiar imi place ce fac. Dar se vede ca si ei! Chiar, ea ce v-a zis?”

Vlad Petreanu, spion in lumea bloggerilor

De luni pana vineri, intre 16.30 si 17.30, Vlad Petreanu prezinta Blog FM, “probabil singura emisiune care se ocupa in mod direct si zilnic de acest mod special de exprimare a celor care posteaza bloguri pe Internet”, dupa cum se autocaracterizeaza cel care studiaza jurnalele publice ale celor care vor sa-si expuna pe Internet experientele si gandurile. “Este o revista a blogosferei, se ocupa de tot ce este amuzant, semnificativ si idiot. Dam si zuzumanii”, tine el sa precizeze. Specialist in presa scrisa si televiziune, a avut surpriza ca, in primele doua luni, sa constate ca “toti invitatii aveau mai multa experienta in radio decat mine. A fost chiar simpatic, ma invatau ei cum sa pun microfonul, cum sa vorbesc…”