De obicei asociem cuvantul „paradis” cu plaje de vis cu ape cristaline si nisip foarte alb. Totusi, va vom arata un Eden oarecum diferit, cascadele raului Paraiso, niste cascade incredibile. 

Unde sunt cascadele raului Paraiso?

Raul Paradis este un rau mic situat in comitatul Pierce, Washington. Este principalul afluent al raului Nisqually si este situat in Parcul National Mount Rainier, un parc care are unele dintre cele mai fascinante cascade din nordul Statelor Unite si gazduieste, de asemenea, ghetari, lacuri si vai frumoase.

Acest rau isi are originea in zona El Paraiso, situata tot in ghetarul care poarta acelasi nume. Caracteristica sa principala sunt frumoasele sale cascade, un total de opt cascade mari care fac din raul Paraiso o bijuterie naturala de o frumusete incredibila.

Cele 8 cascade ale raului Paraiso

1. Cascada Paradisului

Sunt cele mai inalte cascade ale raului Paraiso, sunt doua cascade separate si carora parcul national insusi le da numele. Ambele cad dintr-o margine de roca care s-a format in retragerea ghetarului.

Din pacate, nu exista trasee care sa va permita sa va apropiati de cascade, asa ca trebuie sa va multumiti cu privelistile frumoase de pe aleile de peste rau la aproximativ 150 de metri in aval.

2. Sluiskin Falls

Este a doua cea mai inalta cascada de pe raul Paraiso si una dintre cele mai vizitate. Are aproximativ 55 de metri inaltime si aproximativ 15 metri latime si se formeaza atunci cand raul cade intr-un lac frumos din Paradise Valley.

La fel ca Paradise Falls, nu este permis sa mergi la baza caderilor, astfel incat acestea pot fi admirate doar de pe aleile care traverseaza raul. Numele sau a fost dat de generalul Hazard Stevens si Philemon Beecher Van Trump, care au fost condusi la el de un indian local pe nume Sluiskin in 1870.

3. Cascada Ruby

Frumoasa cascada Ruby Falls este formata din 2 niveluri, primul este o cascada de 4,6 metri si apoi o cadere de 4,6 metri. Spre bucuria vizitatorilor exista o punte situata intre cele 2 straturi. Cascadele sunt situate la aproximativ 200 de picioare in amonte de varful Cascadei Washington.

Nivelul superior poate fi vazut cu usurinta de pe pod, in timp ce se poate obtine o vedere buna asupra nivelului inferior mergand aproximativ 30 de metri in aval de pod de-a lungul traseului Narada Falls.

4. Cascadele Washington

Cascadele Washington sunt o serie de cascade care incep la aproximativ 200 de metri in aval de la baza cascadei Ruby. Caderile sunt o serie lunga de cascade care coboara aproape 30 de metri pe o intindere de o suta de metri. Au fost numiti de Henry Schwargel dupa statul Washington.

5. Cascada Narada

Cascada Narada are o cadere de 57 de metri pe doua niveluri, primul la 51 de metri si al doilea la 6,1 metri inaltime. Nivelul superior coboara in mai multe fire pe o stanca, nivelul inferior este o picatura mult mai mica. In timpul iernii, caderile superioare ingheata si devin o prapastie de 150 de picioare de turturi, care atrage multi alpinisti pe gheata.

6. Cascadele Sidewinder

Sunt o serie de cascade la mica distanta in aval de Narada Falls. Cascadele au aproximativ 18 metri inaltime si cad in 3 straturi, cel de jos este cel mai mare cu aproximativ 7,6 metri care sunt aruncate intr-un morman de pietre. In plus, sunt perfecte pentru practicarea unor sporturi precum drumetii, canyoning si alpinism.

7. Cascada Madcap

Este o mica cascada de 25 de picioare inaltime situata la mica distanta in aval de gura paraului Tatoosh. Pentru a-l vizita exista propuneri de excursii si tururi ghidate care te duc si in locuri de unde poti avea privelisti impresionante ale acestui loc.

8. Cascada Carter

Este sfarsitul celor 8 cascade de-a lungul raului Paraiso. Are aproximativ 17 metri inaltime.

Cascadele raului Paraiso sunt un paradis sub forma unor cascade de diferite marimi intr-un mediu natural de o frumusete de nedescris,  o destinatie magnifica pentru a te bucura de o vacanta diferita.