A pune un pret unui dragon nu este un lucru usor, este din familii bogate din Game of Thrones. Lui Daenerys Targaryen i s-au dat trei oua la inceputul serialului, cand Casa Targaryen nu avea practic nimic. Pe de alta parte, exista Lannisteri. Au acces la capital foarte diferit de cel al altora: mine de aur. 

„Cartile includ o multime de detalii despre economia fiecarei familii, doar cateva dintre ele apar in program”, spune el. Pe de alta parte este Michael Whitmire, CEO al companiei de contabilitate bazata pe cloud FloQast. El a creat situatiile financiare ale Casei Lannister pe baza cartilor lui Martin. Se intreaba „De cati oameni ar fi nevoie pentru a alege dintr-un grup de oameni in loc de dragon?”. Fara indoiala, a avea un dragon in aceasta lume fictiva este o arma puternica. La un moment dat, Daenerys incearca sa-si vanda unul dintre puii ei de dragon in schimbul a aproximativ 8.000 de sclavi razboinici si inca 5.000 in pregatire. Stim ca oricine vine sa controleze comertul in Orasele Libere va avea acces la o avere enorma.

Astfel, luand in considerare dragonii si orasele aflate sub controlul unei anumite familii, putem deduce cine are un avantaj mai mare. Si oricine o are, este Casa Targaryen. Initial, erau raniti, fara adapost si la mila Dothraki. Trei oua de dragon mai tarziu, ei devin cea mai puternica familie din Westeros. Daenerys este o excelenta razboinica, stapana a Casterly Rock si a oraselor Slaver’s Bay. El controleaza, de asemenea, cetatea Dragonstone, care se afla deasupra unui bun foarte valoros: Dragonglass.

Pe locul al doilea ca bogatie este Casa Lannister. Au trecut de la un intreg imperiu la locul doi pe lista. In ciuda faptului ca are armate mai bine pregatite si o echipa mai vasta, Danaerys Targaryen este in fata lor. Al treilea este Casa Arryn. Datorita pozitiei sale privilegiate intre stancile muntoase, este posibila cultivarea si practicarea altor activitati comerciale fara a fi direct afectate de ravagiile razboiului. Dar sa lasam in urma una dintre favorite: Casa Stark. Ei pot controla o multime de terenuri, dar problema este populatia lor mica si accesul dificil. Desi au resurse naturale precum lemnul, fierul si argintul, putini sunt cei care le pot lucra. O alta problema pentru Stark esteiarna constanta in care traiesc.

Theon Greyjoy a castigat dispretul tuturor cand i-a tradat pe cei care l-au tratat ca pe unul din familie. Dedicandu-se jefuirii, nu au o cultura economica stabila; lipsa padurilor este, de asemenea, o piedica, deoarece nu pot construi cu usurinta nave. Cele pe care le au sunt valoroase, dar nu suficiente. Nici Dorne nu se afla intr-un loc favorabil. Familia Martell detine controlul, dar regiunea este nisipoasa si greu de lucrat. De aceea sunt dedicate vanzarii si exportului de vin si struguri. Spre creditul lor, au cateva nave si o forta de lupta admirabila. Cine ar trebui sa fie bogati, din cauza locatiei lor pe pamant fertil, sunt Tullys. Din pacate, se afla si intr-o zona de tranzit. Cu fiecare razboi, ei pierd putin mai mult pamant pentru a cultiva.

Casa Baratheon. La inceputul seriei, Regele Robert are deja o datorie masiva de peste sase milioane de dragoni de aur. Jumatate din asta, ii datoreaza familiei Lannister. Pana in sezonul opt, toti cei trei frati, adica Robert, Stannis si Renly, sunt morti. Doar fiul nelegitim al regelui, Gendry, supravietuieste. In sfarsit, este casa Tyrell. Cine a putut la un moment dat sa ofere o concurenta buna pentru Lannisters, a fost redus la nimic. Asa ca putem concluziona ca intr-o lume fantastica medievala, in care exista fiinte mitologice, regi, regine, soldati si razboinici, cele mai bogate familii din Game of Thrones, este cine are dragonii.