Nu exista nimic ca sfatul unui calator care se stabileste intr-un oras si ne spune secretele lui. Pol, autorul blogului Mundo Nomada si cititorul Viajablog, dezvaluie 8 lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi noaptea in Bangkok. O lista esentiala daca aveti in vedere sa vizitati acest oras surprinzator din Asia de Sud-Est. 

Capitala Thailandei, Bangkok este un oras care cu adevarat nu doarme niciodata. Oricare ar fi ora, exista viata pe strazi. Si e normal deoarece noaptea este cand poti fi oarecum racoros in acest oras cald, asa ca trebuie sa profiti si sa iesi sa-l descoperi.

Pe langa faptul ca puteti manca oricand la numeroasele tarabe de mancare din jurul orasului, faceti cumparaturi la unul dintre miile de 7 Eleven (supermarketurile deschise 24 de ore pe zi, 365 de zile) sau petreceti pana in zori, desi toate cluburile sunt oficial inchis la 2, mai sunt multe lucruri de facut. Aici sunt cativa dintre ei:

1. Urcare la Turnul Baiyoke

Veti recunoaste cea mai inalta cladire din Bangkok dupa semnul luminos cu fraza Traiasca Regele care se roteste in fiecare noapte in varful turnului. Pentru 250 Bat (6,10€) poti sa urci si sa bei cocktailul care este inclus in pret, sa vezi apusul de la bar si apoi sa termini de urcat pe platforma rotativa in aer liber care se afla in partea de sus a cladirii.

2. Mergeti la cumparaturi la Patpong Market

Pentru cei care s-au intrebat de unde turistii cumpara haine si ceasuri false , Piata Patpong este raspunsul. Aceasta piata pentru marfuri false de marca se deschide la apus si se inchide la miezul noptii. Pe ambele parti ale pietei exista baruri de striptease si aici se desfasoara ingrozitorul, dar faimosul spectacol de ping-pong (pentru cei care nu stiu ce este, imaginati-va cum o femeie poate trage mingi de ping-pong fara sa-si foloseasca mainile sau gura…)

3. Plimbati-va pe Khaosan Road

Daca ati venit la Bangkok ca rucsac, veti cunoaste deja aceasta strada. Khaosan Road este cel mai faimos ghetou de rucsac din lume (cu permisiunea Paharganj din Delhi sau Thamel din Kathmandu) iar imprejurimile sale sunt locurile de cazare ieftine ale orasului, precum si sute de magazine, standuri de masaj, magazine de tatuaje. , baruri si cluburi. Daca nu stai aici, strada merita vizitata.

4. Bea o bautura langa rau

Daca va aflati pe Khaosan Road, mergeti pe strada Thanon Pra atit din apropiere si cautati unele dintre restaurantele sau barurile care se afla pe malul raului Chao Praya. Noaptea, daca aerul este proaspat, este cel mai bun loc pentru a fi in tot orasul.

Asigurare de calatorie in Thailanda

Esti unul dintre cei care inca mai cred ca asigurarea de calatorie este ceva ce nu poate fi consumat? Crezi ca ai sanatate de fier si nu ti se va intampla nimic? Asigurarea de calatorie in Thailanda pentru 3 saptamani te poate costa cam 60 de euro (nu ajunge nici la 3 euro pe zi). Va recomandam sa ajungeti la destinatie cu asigurare standard care include minim 60.000 euro cheltuieli de spitalizare, repatriere, furt si anulare. Am incercat mai multe firme si in ultimele ori am repetat cu Iati pentru ca totul a decurs perfect. Aveti si o reducere de 5% cand vii de la noi prin acest link.

5. Halucinati cu Soi Cowboy

Aceasta strada de langa statia Sky Train Asok si MTR Shukumvit este strada rosie din Bangkok. Pe ambele parti exista spectacole de banda locale si toate cu semnele lor rosu aprins. Cred ca strada s-a nascut in timpul sederii soldatilor la Bangkok, in timpul razboiului din Vietnam.

6. Faceti fotografii la Vespa Market

Aceasta piata putin cunoscuta este cea mai ciudata si preferata mea din Bangkok. Curios pentru ca majoritatea vanzatorilor sunt cowboy thailandezi care, pe langa vanzarea de antichitati nord-americane, au si masinile lor mari americane, oarecum vechi, parcate in spate. Foarte curios. Se vand si haine second-hand, multi adidasi, sunt oameni din hip hop, punk si alte medii. O fac sambata de la 6:00 p.m. la 12:00 a.m. in doua loturi mari de langa statia de metrou Lad Phrao.

7. Petrecere in Shukumvit Soi 11

Pe aceasta strada din zona de afaceri din Bangkok exista mai multe cluburi celebre, precum Bed Super Club, precum si alte baruri mai ieftine, cum ar fi Cheap Charlie’s si chiar un bar oficial Manchester United, perfect daca doriti sa urmariti un meci din La Liga. Spaniola, pentru ca deschid toata noaptea.

8. Beti unui cocktail in Silom Soi 4

Silom Soi 4 ​​​​este o strada cu mai multe baruri care servesc cele mai ieftine cocktailuri din Bangkok, 69 Bat (1,6 euro). Curiozitatea este ca majoritatea chelnilor sunt homosexuali. Este langa Piata Pat Pong.