Dezavantajele marketingului afiliat pot fi coplesitoare, in special pentru „incepatori”. Poate fi usor sa va pierdeti in aspecte precum alegerea unei nise profitabile sau alegerea unui program de afiliere potrivit si, la inceput, e garantat ca vei gresi undeva.

Cu toate acestea, unele dintre aceste greseli se pot dovedi a fi mai daunatoare decat altele. Cele care va pot afecta cel mai mult sunt cele pe care trebuie sa le evitati de la inceput – desi este posibil sa va fi trezit deja victima unora dintre cele mai comune.

Astazi, vom dezvalui cele mai frecvente greseli pe care noii agenti de marketing afiliat trebuie sa le evite daca doresc sa dezvolte o afacere de succes. Pentru mai multe sfaturi utile pentru afacerea dvs. vizitati site-ul Meni.

1. Va inscrieti la prea multe programe de afiliere

Nu este nimic neaparat in neregula cu mai multe fluxuri de venit, dar inscrierea la prea multe programe de afiliere poate fi contraproductiva pentru succes.

Este de la sine inteles ca, cu cat promovati mai multe produse, cu atat stiti mai putine despre fiecare. Daca clientii incep sa se indoiasca de autoritatea dvs., acest lucru ar putea avea un impact potential asupra clicurilor si vanzarilor.

2. Nu testati produsele recomandate

Urmand ultimul nostru punct, promovarea unui produs pe care nu l-ati testat niciodata va poate afecta credibilitatea si vanzarile, in ciuda celor mai bune intentii.

Promovarea unui produs pe care l-ati testat si comparat personal va permite sa creati continut mai autorizat si va face sa fiti mai informat pentru clientii dvs. In calitate de utilizator de produs, veti putea raspunde la toate intrebarile cu sinceritate si veti prezenta toate faptele. Acest lucru este esential pentru a construi increderea cu clientii dvs.

3. Lucrati intr-o nisa neinteresanta (pentru dvs.)

La inceput, alegerea unei nise profitabile poate parea cea mai atragatoare optiune – si este adesea. Cu toate acestea, adoptarea calitatilor unei nise pe care o gasiti fada sau plictisitoare va face ca munca sa para o povara.

Este aproape de la sine inteles ca alegerea unei nise care va intereseaza va va aduce beneficii atat dvs., cat si clientilor dvs. Pasiunea va straluci prin continut si, in general, veti fi fericit sa petreceti mai mult timp lucrand la afacerea dvs.

4. Nu colectati e-mailurile clientilor de la inceput

O strategie puternica de marketing prin e-mail este o necesitate pentru agentii de marketing afiliati. Va permite sa construiti o relatie autentica cu cititorii dvs. si va ofera, de asemenea, o lista gata facuta de clienti potentiali. Amanarea acestui aspect pana cand sunteti deja in functiune este o greseala clara.

Desi colectarea e-mailurilor clientilor poate parea dificila la inceput, ceea ce ii face pe multi sa ocoleasca pur si simplu acest aspect si sa se concentreze pe alte domenii, nu trebuie sa fie!

5. Alegeti catitatea in detrimentul calitatii

Multi agenti de marketing noi incep sa produca continut de la inceput, singura lor preocupare fiind cantitatea de postari din arhiva lor. Cu toate acestea, accentul ar trebui sa fie intr-adevar pe calitate . Una sau doua postari aprofundate si valoroase pe luna, care ofera cititorilor toate informatiile de care au nevoie pentru a lua o decizie de cumparare, vor depasi in cele din urma un articol scurt in fiecare zi care nu face dreptate produsul pe care il acoperiti.

Din fericire, puteti face multe pentru a va asigura un continut de calitate. De exemplu, incepeti intotdeauna sa faceti brainstorming idei de postari concentrandu-va pe valoare cu intrebari precum: Ce valoare va oferi aceasta postare cititorilor mei?

6. Nu urmariti si gestionati linkurile

Urmarirea linkurilor este esentiala pentru construirea unei afaceri afiliate de succes, iar nerespectarea acestui lucru poate duce la mai putine venituri. De asemenea, poate fi dificil sa stiti daca strategiile de marketing functioneaza sau nu.

In timp ce Pretty Links va poate ajuta cu redirectionarea si scurtarea linkurilor, Easy Affiliate este un plugin de gestionare a afiliatilor care va poate ajuta sa preluati controlul asupra programului dvs. de marketing afiliat:

Tabloul de bord usor de utilizat va permite sa vedeti cate clicuri genereaza afiliatii dvs., vanzarile pe care le realizeaza si cat sa le platiti la sfarsitul fiecarei luni.

In combinatie cu functionalitatea Pretty Link Pro, veti avea tot ce aveti nevoie la indemana pentru a va asigura ca puteti ramane la curent cu marketingul afiliat.

Concluzie

Dezvoltarea unei afaceri de marketing afiliat va necesita munca considerabila, rabdare si perseverenta. Din cand in cand, s-ar putea sa va treziti la indoiala strategiile si alegerile.

Cu toate acestea, cu cunostintele pe care le-am oferit, acum puteti evita cele mai daunatoare greseli si puteti construi o afacere puternica si de succes.