Lemnul dulce este considerat o planta medicinala, datorita continutului sau ridicat de vitamine si minerale. Cu toate acestea, este necesar sa va consultati cu specialistul inainte de a incepe sa il consumati.
Denumirea stiintifica a lemnului dulce este Glycyrrhiza , care inseamna radacina dulce. Este clasificata ca planta medicinala, datorita proprietatilor sale si nutrientilor pe care ii contine. Are o aroma puternica si, dupa cum indica si numele, foarte dulce.
Acest lucru se datoreaza glicirizinei, ingredientul sau activ. Acest lucru ofera lemnului dulce o dulceata foarte puternica, chiar mai mare decat cea a zaharului. Vrei sa afli mai multe despre beneficiile sale? In continuare, va explicam care sunt beneficiile si proprietatile lemnului dulce. Vei fi surprins!
10 beneficii ale lemnului dulce
Poate stii lemnul dulce ca aliment sau ca condiment pentru anumite feluri de mancare, dar poate fi si un remediu casnic foarte versatil. Cu toate acestea, merita mentionat ca doar unele dintre utilizarile sale au suport stiintific. Cititi mai departe si aflati despre beneficiile atribuite acestei plante.
1. Ajuta la ameliorarea colicilor
Printre beneficiile lemnului dulce se numara efectele sale antispastice si antiinflamatorii. In legatura cu aceasta, un studiu publicat in Iranian Journal of Pharmaceutical Research indica faptul ca consumul acestuia poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale. Pentru a profita la maximum, cel mai bine este sa-l bei sub forma de infuzie.
Ceea ce ar trebui sa faci?
- Adaugati o jumatate de lingura de lemn dulce zdrobit intr-o cana de apa fierbinte si lasati-l sa fiarba douazeci de minute.
- Lasati sa stea 10 minute si beti-l cand aveti dureri abdominale.
2. Are potential antiacid
Acest lucru este indicat de cercetarile publicate in Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine . Ca si punctul anterior, se recomanda consumul sub forma de infuzie.
3. Ajuta la combaterea infectiilor
Unul dintre motivele pentru care lemnul dulce este recunoscut ca planta medicinala este pentru capacitatea sa de a combate infectiile vaginale si de a ameliora afectiunile cauzate de ciuperci sau herpes. Acest lucru, potrivit unei recenzii publicate in Acta Pharmaceutica Sinica , se datoreaza efectelor sale potentiale ca agent antiviral si antimicrobian.
4. Poate ameliora simptomele racelii
5. Dureri in gat
Pentru a ameliora o durere in gat, este intotdeauna o idee buna sa apelam la clatiri cu care putem ameliora disconfortul. Beneficiile radacinii de lemn dulce ajuta la rezolvarea unor astfel de probleme.
Ceea ce ar trebui sa faci?
- Pentru aceste cazuri, trebuie sa fierbeti lemnul dulce, fie bucati, fie pudra, in apa si lasati-l pe foc aproximativ zece minute.
- Dupa ce ai lasat bautura sa se raceasca, foloseste-o ca clatire pentru a face gargara pe tot parcursul zilei.
6. Potential antidepresiv
Ceea ce ar trebui sa faci?
- Trebuie doar sa iei o pauza savurand un ceai de lemn dulce.
7. Menopauza
Un studiu din Iranian Journal of Pharmaceutical Research sugereaza ca consumul de lemn dulce ar fi un remediu natural util pentru a reduce frecventa si severitatea bufeurilor.
Ceea ce ar trebui sa faci?
- Se prepara o infuzie cu pudra de lemn dulce si se lasa cateva minute la infuzat.
- Bea atunci cand apar primele simptome de bufeuri.
8. Favorizeaza albirea pielii
Este posibil ca, pe fata noastra, sau in orice alta zona a pielii tale, sa apara pete din cauza soarelui, a folosirii machiajului, a varstei sau chiar a bolii. Prin urmare, este important sa cunoastem vreun remediu anti-pete care ne poate ajuta. Extractul de lemn dulce pare sa ajute la curatarea petelor si la uniformizarea nuantei pielii.
Ceea ce ar trebui sa faci?
- Dupa efectuarea ritualului de curatare a fetei, aplicati putin extract de lemn dulce, lasati-l sa actioneze peste noapte si clatiti a doua zi dimineata.
- Intrucat este un proces lent, trebuie sa il repeti in fiecare zi, timp de cel putin o luna, pentru a obtine rezultate vizibile.
9. Contribuie la sanatatea parului
Lemnul dulce nu este util doar atunci cand este consumat, ci functioneaza si ca o masca de par. Mai presus de toate, la cei care sufera de matreata si seboree sau secretii grase. De asemenea, se spune ca serveste ca un hidratant pentru parul uscat si varfurile despicate, oferindu-i mai multa stralucire si catifelare.
10. Renunta la fumat
Poate fi periculos lemnul dulce?
Lemnul dulce nu este recomandat daca aveti diabet, tensiune arteriala mare, potasiu insuficient sau sunteti gravida. Consumul excesiv si prelungit poate duce la toxicitate, retentie de lichide sau probleme cardiace.
Din acest motiv, inainte de a incepe sa il consumi, este indicat sa mergi la medic. In acest fel, ne asiguram ca lemnul dulce nu ne va influenta negativ organismul si va avea efectele pe care le cautam.