Una dintre cele mai importante achiziții pentru proprietarii de mașini sunt anvelopele, deoarece aceasta este cea mai importantă caracteristică de siguranță a vehiculului. Să recunoaștem – după experiența adesea intimidantă de cumpărare a mașinii, ultimul lucru pe care îl doriți este să repetați o astfel de experienta atunci când înlocuiți anvelopele mașinii.

Siguranța dvs. și a familiei dvs. depinde de anvelope bune. Iată cateva sfaturi importante de cumpărare a anvelopelor pentru ca experiența de cumpărare să fie puțin mai bună.

ANVELOPELE NU SUNT CREATE EGALE

Da, nu toata gama de anvelope arată toate la fel. Sunt rotunde. Sunt fabricate din cauciuc. Au crestaturi numite trepte. Și acestea sunt poate cea mai importantă caracteristică de siguranță a vehiculului dumneavoastră. La fel ca și pantofii, anvelopele sunt produse de mai mulți „designeri”, inclusiv Bridgestone, Continental, Goodyear, Michelin, Dunlop, Yokohama și alții. Și, ca și pantofii de designer, alegerea mărcii potrivite de anvelope depinde de atât de multe aspecte ale vehiculului tău și de obiceiurile de conducere.

De exemplu, dacă locuiți în nord-est, anvelopele de iarnă, cu cauciucul mai moale, concepute pentru a se prinde pe o suprafață alunecoasă, vă vor oferi mai multă tracțiune pe zăpadă. Dacă casa dvs. este în Florida, anvelopele de iarnă nu ar avea nici un sens, în timp ce anvelopele de vară (făcute din cauciuc mai dur, mai rigid) ar putea dura mai mult la căldură. Cele mai populare anvelope sunt all season care se comportă bine în majoritatea situațiilor de condus.

ȘTIȚI CÂND ESTE TIMPUL SĂ ÎNLOCUIȚI ANVELOPELE

Nu trebuie să fii un mecanic auto cu experiență pentru a știi acest detaliu pentru a fi în siguranță. Fă-ți timp pentru a te uita la anvelopele tale – toate cele 5! Da, este important să vă verificați și rezerva. Arată, uzate sau deteriorate? Accesand criteriul.ro poti afla care sunt cele mai performante cauciucuri de vara.

DIMENSIUNEA CONTEAZA

Când faceți în sfârșit pasul de a face cumpărături, majoritatea dealerilor de anvelope vă vor întreba marca, modelul și anul mașinii dvs. Dar este posibil să aveți în continuare diferite opțiuni de dimensiune. Alegerile dvs. pot include anvelope mai mari care umplu bine roata sau anvelope mai mici și mai puțin costisitoare. Indiferent de alegerea dvs., asigurați-vă că anvelopele se potrivesc cu viteza recomandată; pot manevra mașina dumneavoastră până la o viteză maximă desemnată; și pot suporta greutatea mașinii dvs. (capacitate de încărcare).

CE ASTEPTARI AI DE LA PNEURILE TALE?

Sunt șanse să conduci mașina de ceva timp. Gândește-te la experiența ta de condus pentru a alege pneuri potrivite pentru masina ta. Cauți o călătorie mai confortabilă? Mai mult control al direcției? Mai puțin zgomot? Este foarte important sa raspunzi cat mai sincer si corect posibil la aceste intrebari, astfel incat sa poti face o alegere excelenta. Este esential sa nu te grabesti cu a face o alegere. Ia-ti mai mult timp pentru a face un research detaliat. Informeaza-te in privinta mai multor marci si alege-o pe cea care se potriveste nevoilor tale.