Va amintiți zilele in care stateam sa spunem bancuri ore intregi? Viața de adult nu mai permite un asemenea lux, așa ca m-am gandit ca o selecție a celor mai amuzante 10 bancuri din copilaria noastra v-ar putea readuce zambetul pe buze. Iata-le:

1.Un tip, mai pe seara, face autostopul. Il vede pe unul cu o caruța venind pe șosea și il intreaba:- No, bade, departe-i Clujul?- D’apoi nu-i departe!Urca tipul in caruța, adoarme, și, mai spre dimineața, se scoala și intreaba:- Bade, da unde-i Clujul?- No, acu-i departe!

2.O profesoara noua intra in clasa și spune:- Cine se crede prost sa se ridice in picioare!Dupa cateva secunde, Bula se ridica in picioare.- Te crezi prost, Bula?- Nu, doamna, dar ma simțeam rușinat sa vad ca stați doar dumneavoastra in picioare.

3.Alinuța o intreaba pe mama sa :- Mama, de ce tata e așa chel?- Deoarece are multa minte.- Dar tu de ce ai așa mult par pe cap?- Taci și mananca!

4. Doamna profesor le da tema copiilor sa faca o compunere cu titlul Calarețul. A doua zi, aceasta iil intreaba pe Ion:- Ioane, cate pagini are compunerea ta?- 10.- Bravo! Petre, a ta cate pagini are?- 20!- Bravo! Bula, cate pagini are compunerea ta?- 50!!- Bravo! Zi-mi și mie inceputul.- Un calareț pleaca la plimbare cu calul…..- Foarte frumos! Zi-mi și sfarșitul.- Dadu de Ierusalim…- Superb. Acum spune-mi și cuprinsul.- Tagadam… tagadam.. tagadam…

5. Badea Ion vrea sa iși vanda calul la targ.- Cu cat dai calul, bade?- Cu 15 milioane.- Ii cam scump.- Ii scump, da-i un cal fain.- Ii fain, da’ sa știi ca mie mi se pare ca-i orb.- Nu crez.- Hai sa-l probam.Dau ei drumul calului, care o ia la fuga și nimerește, din goana, cu capul drept intr-un copac.- No, zisu-ți-am ca-i orb?- Drept ai zis, da’ ai vazut ce curajos ii?

6.O blonda statea la culoarea roșie a semaforului. Vine un boschetar și ii zice: „Imi dați, va rog, o țigara?” Blonda, flegmatic, ii arunca o țigara.

Cand ajunge la al doilea semafor, tot roșu, același boschetar vine la ea și ii zice: „Imi dați, va rog, și un foc?” Blonda, la fel de flegmatic, ii da și un foc.

Cand ajunge la al treilea semafor roșu, exact același boschetar, care ii spune: „Doamna, ați fost atat de buna cu mine ca mi-ați dat țigara, mi-ați dat foc la tigara, așa ca, daca imi dați și 1 leu, va spun cum se iese din sensul giratoriu.”

7. Un ardelean vine in București și așteapta verdele la un semafor. Un șofer trece cu viteza printr-o balta și-i umple pe toți cu zoaie, din cap pana-n picioare. Bucureștenii urla dupa el, scoși din minți, numai ardeleanul se uita mirat.- Apoi, stați linistiți, ca trebe s-opreasca.- Ce s-opreasca, dom’le, ești tampit? N-ai vazut ce viteza avea?- Apoi cum, nu oprește?- Nu. Da’ mata pe ce lume traiești?- Apoi, la noi, in Ardeal, cand se-ntampla de te uda un șofer, apoi oprește, te ia in mașina, iși cere iertare, te duce acasa, iți da sa mananci și nu se lasa pana nu stai la el vreo trei zile, in gazda, pe banii lui. Iar, la plecare, iți cumpara și televizor.- Ei, pe dracu’, zice bucureșteanul. Ți s-a intamplat matale asta!?- Nu mie, da’ i s-o-ntamplat nevesti-mii!

8. Bunica ii citește Alinuței Scufița Roșie. La sfarșit, spune:- Vezi, fetița mea, ce pațești daca nu ești cuminte?- Las-o balta, ca doar a fost mancata și bunica!

9. Un ardelean la casa de bilete din Gara de Nord:- Trenul de Cluj de unde pleaca?- Imi pare rau, dar trenul de Cluj a plecat acum 10 minute!- Daa? D-apoi unde a plecat?

10. Trei ardeleni vin cu trenul de la București la Cluj. Pe la Ploiești, unul zice:- Oof!Pe la Sibiu, al doilea zice:- Oof! Oof!Pe la Alba-Iulia, al treilea zice:- Oof! Oof! Oof!Ajung la Cluj și primul zice:- No, bine c-am ajuns ca, iaca, tat drumul vorbiram numai politica.

Daca mai știți alte bancuri amuzante, pe care am uitat sa le includ in aceasta selecție, nu ezitați sa le adaugați la comentarii. Avem cu toții nevoie și de un pic de amuzament uneori.