Dacă dorești să te menții sănătos și în formă indiferent de vârsta pe care o ai sau de profesia aleasă, ai posibilitatea de a alege între numeroase metode de antrenament, în cadrul cărora poți folosi echipamente diverse. Printre acestea, se remarcă noile modele de biciclete eliptice, nelipsite din sălile de fitness, dar care pot fi folosite la fel de bine și acasă.

Cum te ajută antrenamentul cu biciclete eliptice?

Apărute în urmă cu aproximativ două decenii, aceste echipamente se remarcă prin faptul că sunt capabile să imite mai multe tipuri de mișcare, precum cele pe care le faci atunci când mergi, alergi, urci scările sau chiar când schiezi.

Indiferent de tipul de mișcare pe care alegi să îl faci, talpa piciorului rămâne în permanență lipită de pedală, ceea ce reduce impactul asupra oaselor și articulațiilor. Acesta este principalul motiv pentru care aparatele pot fi folosite fără de probleme chiar și de persoanele mai în vârstă, de femeile însărcinate sau de cei care se află într-un proces de reabilitare.

biciclete eliptice

Datorită complexității mișcărilor efectuate, sunt solicitate mai multe grupe de mușchi, atât din partea superioară, cât și din partea inferioară a corpului. În primul rând sunt antrenați mușchii picioarelor și cei ai feselor, însă, în funcție de înclinația aleasă și de modul în care folosești mânerele, efectele benefice se resimt și la nivelul bustului, abdomenului și chiar al musculaturii brațelor.

Frecvența și durata antrenamentelor pot fi decise în funcție de beneficiile pe care dorești să le obții atunci când folosești biciclete eliptice. De exemplu, 5 sesiuni pe săptămână a câte 30 de minute fiecare se dovedesc deosebit de eficiente pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator. Dacă dorești însă ca exercițiile să aibă ca efect și arderea caloriilor, atunci va fi nevoie să dublezi timpul.

Pentru a obține beneficiu maxime, trebuie să te asiguri că folosești întreaga talpă pentru a pedala, astfel încât să activezi concomitent mai multe grupe de mușchi care să împartă efortul în mod uniform. De asemenea, este recomandat să eviți pozițiile prea aplecate, care ar reduce impactul asupra mușchilor pieptului.

Modele recomandate de biciclete eliptice

Bicicleta eliptică magnetică FitTronic 505E este recomandată utilizatorilor cu o greutate de cel mult 110 kilograme. Displayul LCD, ușor de folosit și de vizualizat în timpul antrenamentului, afișează concomitent 5 funcții: distanța parcursă, timpul trecut din momentul în care ai început mișcarea, viteza, nivelul pulsului arterial și numărul caloriilor arse. Prin reglarea magnetică a rezistenței la pedalare poți să optezi pentru exerciții ușoare sau, treptat, să crești gradul de dificultate.

Bicicleta eliptică profesională Athletic 1700E este recomandată pentru uz casnic sau profesional și suportă utilizatori cu o greutate de până la 150 de kilograme. Este ușoară, simplu de utilizat și de transportat, fiind dotată inclusiv cu roți. Are 8 programe prestabilite, în funcție de care poți opta, în funcție de nivelul la care te afli și de obiectivele stabilite pentru antrenament. Pentru un plus de confort, este dotată atât cu suport pentru sticla de apă, cât și pentru telefon.

În magazinul online BeProgressive.ro vei găsi zeci de modele de biciclete eliptice de ultimă generație, care te vor ajuta să te menții în formă, făcând exerciții în confortul propriei case!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here