Daca tanjim dupa un lucru cand visam la vacante, este plaja cu nisipul ei alb si fin, dar ce ai spune daca ti s-ar oferi sa calatoresti intr-o destinatie cu plaje cu nisip negru? Sigur te-ai gandi la asta, nu?

Pentru a demonstra ca indiferent unde te duci pentru a te distra, natura te va surprinde mereu. Asa ca aici va prezentam trei optiuni care va vor schimba cu siguranta asteptarile.

Vic, Islanda. Una dintre plajele cu nisip negru

Orasul Vik, situat in sudul Islandei, gazduieste una dintre cele mai importante si, probabil, frumoase plaje din regiune. Dar ce il face atat de special?

Raspunsul este simplu. Compozitia acestui loc este in mare parte nisip vulcanic NEGRU! Ceea ce il face un sit turistic irezistibil si irepetabil.

Orasul in care se afla este destul de linistit si gazduieste in jur de 300 de locuitori care practic traiesc din vizitatorii care vin in aceasta zona. Plajele lui Vik au un climat ploios si oarecum nostalgic.

Ceea ce le face ideale pentru o plimbare cu calul. O plimbare romantica sau mergeti cu motocicleta. Aceste plaje cu nisip negru nu sunt ca altele.

Clima este departe de a fi tropicala

Asa ca este foarte putin probabil sa gasesti pe cineva care face o baie pe aceasta plaja cu nisip negru. Ceea ce vei gasi fara indoiala vor fi turisti care fac fotografii, asteapta apusul sau se trezesc devreme pentru a vedea rasaritul.

Trei monoliti uriasi erodati in mod natural se ridica din mare ca niste turnuri de abanos la capatul vestic al plajelor cu nisip negru.

Legenda spune ca erau troli si ca intr-o zi cand au vazut lumina soarelui s-au transformat in piatra dand nastere acestor stanci fantastice. Daca doriti, puteti merge si urca in varful unuia dintre Reynisfjara care masoara in jur de 350 de metri.

Privelistea este pur si simplu ceva magnific pe care nu vrei sa-l ratezi.

In stancile din apropiere traiesc niste pasari pe care le numesc puffini. Ei sunt destul de familiarizati cu vizitatorii. Deci nu va fi greu sa le fotografiati si sa interactionati cu ei.

Vik este un loc pentru relaxare si reflectare. Fie ca citesti o carte in timp ce asculti sunetul valurilor care lovesc stancile. Sau poate puteti face o plimbare revigoranta de-a lungul stancilor urmarind peisajul de departe.

Plaja aceea cu nisip negru cu un amestec de verde, negru si albastru, in timp ce auzi pasarile cantand.

Lacul Verde, Spania

Orasul „El Golfo” din Lanzarote. Este un oras plin de case deschise la culoare care se remarca prin faptul ca are una dintre cele mai curioase atractii de pe insula.Este „Lacul Verde” situat in craterul unui vulcan.

Acesta este motivul pentru care plaja cu nisip negru se afla la cativa metri de mare, ceea ce face ca apa sa se filtreze mai usor de-a lungul anilor. Si se va forma un lac frumos.

Apele sunt de culoare verde smarald datorita fitoplanctonului care traieste sub suprafata sa. Si este una dintre cele mai bune plaje cu nisip negru.

Locul este o inspiratie pentru fotografi care cauta peisaje originale. Mai ales ca este considerata virgina si nu este foarte frecventata de turisti, asa ca pastreaza plaja cu nisip negru libera de gunoaie.

Va recomandam sa il vizitati in timpul apusului. Pentru ca combinatia de culori negre si verde smarald este o reflectare spectaculoasa a stelei.

Waianapanapa, Hawaii. Ultima dintre plajele cu nisip negru

Insula Maui este bine cunoscuta pentru activitatea sa vulcanica intensa. Prin urmare, nu putea lipsi o plaja cu nisip negru cu aceasta culoare deosebita. Aceasta coasta a unui peisaj tropical incantator.

Este una dintre cele mai frecventate de turisti sau calatori care cauta sa fotografieze capriciile naturii. Alte atractii ale locului sunt clima si vegetatia sa.

Desi inotul in apele sale este oarecum dificil -chiar si pentru cei care sunt experti- din cauza valurilor puternice. Cu toate acestea, doar simtirea apei in picioare in timp ce mergi pe plajele cu nisip negru este o recompensa suficienta si o pauza racoroasa si relaxanta.

Plaja este situata in Parcul National cu acelasi nume, asa ca are toalete, dusuri cu apa rece si facilitati de picnic . Inotul, snorkelingul si scufundarile sunt sporturile preferate ale vizitatorilor.

Cu toate acestea, valurile inalte si curentii inversunati pot impiedica practicarea acestor activitati acvatice.