Pentru a gasi o cale, trebuie sa ne ascultam intuitia. Incepe sa asculti acea voce interioara si sporeste-ti virtutile si uita-ti defectele pentru a urmari succesul.

In unele etape ale vietii suntem coplesiti de gasirea unui drum pe care inca nu l-am intrezarit. Acea cariera pe care nu stim ce sa facem, preocuparea de a nu gasi un loc de munca si nenumarate alte situatii in care ne simtim presati de mediul nostru.

Cand se intampla acest lucru, trebuie sa avem in vedere 5 strategii care ne vor ajuta sa gasim acea cale care inca nu a aparut in fata noastra. Cheia este ca , daca nu iese in evidenta de la sine, incepem sa o cream noi insine.

1. Iesi din zona ta de confort, cheia strategiilor de a gasi o cale

Este nevoie de putina introspectie pentru a sti ce vrei.

Daca stai nemiscat intr-un loc, desigur ca gasirea unei cai va fi o dorinta care nu se va implini niciodata. Gandeste-te o clipa: la ce foloseste sa tanjim cu toata puterea dupa ceva si sa fantezi despre el de la fereastra dormitorului tau daca nu ai de gand sa faci nimic pentru a-l obtine mai tarziu?

De exemplu, daca vrei sa mergi intr-un spatiu natural care te entuziasmeaza, incepe sa elaborezi pas cu pas pentru a ajunge acolo. Priviti trasee, aflati serviciul de transport public, impartasiti ideea cu cineva despre care credeti ca s-ar inscrie la excursie si, daca o face, continuati sa dezvoltati planul pentru ca lucrurile sa se intample.

A visa, a tanji si a fantezi despre lucruri nu este rau, dar a nu face nimic pentru a le atinge este.

Sa te misti si sa cauti o modalitate de a realiza ceea ce iti doresti sa devina realitate, precum si sa descoperi lucruri pe parcurs si sa adaugi noi experiente te vor ajuta sa vezi dincolo de acea zona de confort in care te simti atat de in siguranta, dar si atat de frustrat.

Profita de toata presiunea pe care o simti in jurul tau pentru a te impinge de pe acea canapea sau de pe acel pat. Aceste locuri te fac doar sa te gandesti cat de nenorocit esti si cat de trist te simti pentru ca esti singurul care nu a reusit sa gaseasca o cale.

2. Asculta-te pe tine

Poate ca cuvintele triste, suparate si demoralizante care iti invadeaza mintea si anxietatea de a te afla in aceasta situatie te impiedica sa te asculti. Uneori, ne este frica sa o facem, pentru ca ascultarea atenta ne ofera indicii si ne arata tot ce facem de bine si de rau.

Daca te trezesti pierdut, mergi la acel „al saselea simt” sau lasa-te purtat de intuitie. Poate ca nu poti gasi o cale pentru ca rationalizezi totul prea mult.

Acea cariera nu are iesire, nu voi gasi niciodata un loc de munca… Aceste ganduri sunt rezultatul unor frici nefondate care te blocheaza. Lasa-te sa pleci si nu anticipa viitorul. Acesta va pastreaza multe surprize.

3. Nu te concentra pe defectele tale

Eliberarea mintii de toate influentele negative este importanta.

Cu siguranta, de mai multe ori ai pierdut timpul incercand sa rezolvi tot ceea ce esti prost sau acel defect care nu-ti place si care iti provoaca o mare nesiguranta. Este timpul sa lasi toate acestea deoparte. Pierzi timpul. Asa ca incepeti sa va imbunatatiti toate virtutile si talentele.

Crezi ca nu ai? Asta pentru ca nu ti-ai acordat niciodata atentie in acest fel.

Nu te subestima, vezi la ce te pricepi, la ce excelezi… Oricat de mica ar fi aceasta virtute, o poti spori si transforma in ceva grozav. Ce-ar fi sa incepi sa profiti de tine?

4. Gandeste-te la ce vrei

Poate fi usor, dar de cele mai multe ori probabil ca nu ai idee ce vrei. Prin urmare, te simti pierdut, fara un drum de urmat. Trebuie sa-ti iei timp, sa economisesti acele presiuni pentru a te impinge dupa ce stii directia pe care ai decis sa o urmezi.

Daca nu stii ce vrei, cu greu poti iesi sa cauti ceva ce poti gasi. Obiectivele tale trebuie sa fie concrete.

Asteptarea nu iti va aduce nimic, stresarea si lasarea sa te lasi purtat de gandurile rumegatoare nu o vor face. Este timpul sa stii cum sa raspunzi la intrebarea „ce vrei?” si incepe sa mergi inainte.

5. Stabiliti obiective mari pentru a gasi o cale

Stabilirea unui obiectiv realist nu inseamna ca acesta ar trebui sa fie mic sau mediocru. In mod ideal, ganditi-va la un obiectiv pe termen lung de care, atunci cand il atingem, ne simtim foarte mandri. Desigur: pana ajungem la asta, este necesar sa ne stabilim mici obiective care sa ne conduca la acest rezultat final.

Daca vrei, de exemplu, sa traiesti calatorind, nu te multumi cu un loc de munca care poate arata asa sau chiar sa-i ajuti pe altii sa realizeze ceea ce tu nu realizezi. Concentreaza-te pe ceea ce iti doresti si incepe sa iei mici decizii care te vor aduce mai aproape de ceea ce vrei sa obtii. Acest lucru se va traduce in fericire.

Va incurajam sa reflectati la ceea ce doriti cu adevarat sa realizati si sa luati masuri pentru a incepe sa vedeti rezultate. Lasand dorintele sa ramana doar in ganduri sau iluzii ne poate face sa ne simtim ca niste esecuri atunci cand putem evita sa ne simtim asa.