Este infinit mai mult simţ metafizic într-un om leneş decît într-unul activ, zicea Cioran, si eu am fost, sunt si voi fi pe veci de acord cu el. Si cu alti mari ganditori care sustin lenea, ca de exemplu Garfield.

Bine, sustin lenea cum sustin si parfumul Juliette Has A Gun. Adica imi place mult, dar nu mi-o prea pot permite. Asa ca trebuie sa gasesc niste smecherii, niste concesii pe care sa i le pot face lenii, astfel incat sa o simt inca prietena. Intelegeti, sa nu plece de tot de langa mine fiindca nu stiu ce m-as face.

Nu pot sa reunt la munca, asa ca am renuntat la sport. Dap. Eu sunt aia care nu o sa apara in nici o poza, ever, atarnata de vreo parapanta, cu schiurile in picioare, cu gambele incordate la 100 metri garduri sau inotand voiniceste.

E drept, exista cateva fotografii compromitatoare cu mine. Unele ma infatiseaza calare, gonind de rup pamanutul, altele manevrand isteric un bob si cateva executand un downhill pe bicicleta. Mi-e rusine, dar m-am lasat, va jur!! Sunt reminescentele unor obsinuinte din copilarie, cand nu descoperisem inca placerile lenii! M-am lasat. Sunt “curata” de un an si jumatate!

Drept pentru care am mare noroc ca merg pe jos, la un trap decent ca sa zic asa, pentru ca am incercat odata sa alerg dupa un autobuz si am strabatut vreo 20 de metri. Pentru fiecare metru am petrecut cate un minut ca sa imi revin. Nu mai spun ca mi-am nenorocit conditia fizica in asa hal incat nu mai pot instala dintr-o miscare un bidon de Fanatana, ceea ce mi se pare rusinos. Adica, speram totusi ca lenea sa nu ajunga sa imi afecteze serviciul 

Mighty Cioran, te asigur ca ma scald in metafizica ca unul care nu stie sa inoate, dar ii place sa stea la inmuiat in lichid. Garfield, jur sa nici nu mai incerc vreodata sa ridic butoiul ala. Si am sa caut si am sa sterg toate dovezile trecututlui meu sportiv, chiar daca inseamna sa imi omor antrenorul ( o mai trai? poate nu mai e nevoie) si toti fostii colegi patinatori, din echipajul de bob precum si toate persoanele care in dezrespectul lor fata de lene mi-au permis vreodata sa le utilizez calul.

Poftim, din lene mi-am gasit de treaba.