Fie ca sunteti un incepator sau un virtuoz al chitarii, invatarea modului de a va odihni instrumentul poate fi o abilitate utila. In timp ce o chitara electrica va trebui sa fie reglata mai frecvent decat o chitara acustica, reglarea unei chitare este esentiala pentru a asigura o calitate adecvata a sunetului. Inainte de a va juca sau de a juca dragostea dvs. o balada originala, asigurati-va ca va pastrati corzile mentinute si in ton.

Gasiti un loc curat si linistit pentru a va odihni chitara

Pastrati zona curata, astfel incat sa nu pierdeti niciun instrument. In mod similar, gasiti o zona linistita, astfel incat sa puteti regla chitara fara a fi nevoie sa ascultati zgomotul de fond.

Adunati-va echipamentul. Veti avea nevoie de o masina de reglaj, siruri noi, taietoare de sarma si un infasor de siruri. In functie de faptul ca sunteti incepator sau expert, este posibil sa nu aveti nevoie de un aparat de reglaj daca sunteti un muzician experimentat capabil sa acorde instrumente dupa ureche.

Echilibreaza gatul chitarei tale

Gasiti ceva care sa va asigure gatul chitarei, ca un echipament special pe care il puteti cumpara de la un magazin de chitare. Daca sunteti incepator, puteti utiliza, de asemenea, ceva moale si curbat, ca o bucata de polistiren.

Slabiti tensiunea fiecarui sir cu o cheie de reglare si scoateti-o

Rotiti tasta de reglare si simtiti tensiunea slabita pentru fiecare coarda. Odata dezlegat, derulati sirul de pe postul de reglare si scoateti-l.

Scoateti stifturile podului din pod

Utilizati crestatura incorporata a bobinei pentru a scoate fiecare stift. Odata ce stiftul este afara, puteti scoate, de asemenea, coarda de pe puntea chitarei.

Asigurati capatul mingii sirului de partea inferioara a podului pentru a mentine tonul. Nu lasati capatul mingii sa se aseze pe varful stiftului, deoarece va functiona singur.

Asezati sirul si stiftul puntii prin orificiul puntii 6E

Faceti canelura unui stift de punte spre gaura sonora a chitarei si glisati stiftul in gaura impreuna cu coarda. Trageti simultan sirul cu cealalta mana si in timp ce impingeti stiftul prin gaura si in pozitie.

Luati sirul prin stalpul de reglare si trageti

Strangeti sirul in timp ce il impingeti cu aproximativ 3 inci prin stalpul de reglare. Sirul ar trebui sa fie tras spre pod.

La aproximativ 2 inci de capul corespunzator al masinii, taiati snurul astfel incat sa il puteti introduce prin arborele capului masinii.

Infasurati sirul folosind un infasurator de siruri

Strangeti sirul folosind bobina sirului de pe tasta de reglare corespunzatoare, dar nu cautati sa reglati in acest moment. Strangeti sirul pentru a va asigura ca l-ati setat corect.

Strangeti restul corzilor

De obicei, cel mai bine este sa strangeti corzile in ordinea: 5A, 4D, 3G, 2B, 1E. Intindeti sirurile pentru a va asigura ca acestea sunt setate corect.

Acordati-va chitara

Majoritatea incepatorilor vor trebui sa-si acorde corzile de mai multe ori cu un aparat de reglaj. Consultati magazinul local de muzica daca aveti dificultati in utilizarea unui aparat de reglaj.

Taiati orice sir in exces folosind taietori de sarma

Sarmele libere pot fi periculoase si pot face dificila cantarea la chitara. Taiati orice fir in exces pentru a asigura miscarea usoara a mainilor.

Asigurati-va ca chitara dvs. este intr-o pozitie stabila

Utilizati un suport de chitara pentru gatul chitarei pe masura ce o asezati pe o suprafata plana si solida. Daca nu aveti un suport pentru chitara, asezati gatul in siguranta pe trunchi in timp ce desfasurati corzile.

Utilizati taietori de sarma pentru a rupe sirurile

Creati o slabiciune si taiati corzile fie prin punctul mediu al corpului chitarei, fie prin ridicarea gatului. Odata taiat, scoateti sirul. Asigurati-va ca nu scapati chitara.

Luati noua coarda si plasati-o prin chitara

Intr-o chitara in stil Gibson, treceti noua coarda prin coada care se afla sub corp. Pentru un stil Fender care nu se blocheaza, introduceti noul sir in cavitatea tremolo.

Faceti gaura din stalp sa se alinieze cu gatul

Folosind tasta de reglare, rotiti orificiul din stalp perpendicular pe gatul chitarei.

Strangeti sfoara la 3 centimetri de pod. Pe masura ce trageti snurul, masurati aproximativ 3 inci pentru a permite infasurarea. Tinand degetul mare pe cealalta parte a gaurii, nu mai treceti sirul prin stalp odata ce va atinge degetul mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here