Cuba trezeste un interes turistic tot mai mare pentru plajele sale spectaculoase, parcurile nationale si orasele cu o bogata mostenire coloniala spaniola si africana, pe langa faptul ca nevoia de moneda puternica promoveaza oferte fantastice pentru calatori.

Multi oameni se intreaba ce sa faca intr-o saptamana pe frumoasa insula, cea mai mare din Antilele Mari. Continuati sa cititi ca sa stiti ce sa vizitati in Cuba in 7 zile.

Havana

Havana este capitala si cel mai mare oras al Cubei. In timpul coloniei a fost cel mai cosmopolit al Spaniei din America Latina, un fel de bijuterie in coroana spaniola din Lumea Noua. A fost fondata in 1514 de cuceritorul castilian Panfilo de Narvaez si gazduieste doua zone bine diferentiate, Havana Veche si partea moderna a orasului.

In Havana Veche se afla principalele atractii istorice, precum Plaza de Armas, catedrala, mai multe fortarete, promenada, Calle Obispo si alte locuri emblematice. In Havana moderna, exista principalele cartiere rezidentiale si comerciale, cum ar fi Miramar si El Vedado.

In Havana Veche exista hoteluri confortabile pentru un sejur placut in timp ce cunoasteti orasul. Iata mai multe optiuni: Hotel Sevilla, Havana Dream, Conde D´Ricla Deluxe Hotel Boutique si Hostal La Maestranza Habana.

In Miramar si El Vedado, foarte aproape de Old Havana, exista si alte locuri de cazare magnifice, precum Hotel Nacional de Cuba, Melia Habana, Marque de Liz si NH Capri La Habana.

Ziua 1: Havana

Mergeti pe strada Bishop

Aceasta este una dintre cele mai populare si faimoase strazi din Havana Veche si este inchisa circulatiei vehiculelor. Este cel mai lung bulevard din oras si este o strada comerciala de cand a fost deschis in 1519. Este marginit de magazine, restaurante, muzee, farmacii vechi si librarii.

Bucurati-va de arhitectura plina de culoare pe care probabil ati vazut-o deja in fotografii, muzica live si poate un rasfat la un carucior cu fructe sau un stand de churro.

Luati pranzul la El Chanchullero

Farsele spun ca acesta este cel mai bun bar din Havana care nu este vizitat de Ernest Hermingway, un obisnuit la gropile de apa ale orasului.

Daiquiri si mojito de la El Chanchullero nu sunt la fel de faimoase precum cele pe care celebrul romancier laureat al Premiului Nobel le-a baut la El Floridita si La Bodeguita del Medio, dar au gust bun, la fel ca pina colada.

Este un bar si restaurant pe trei niveluri care serveste mancaruri clasice cubaneze si are o terasa care speram ca va avea spatiu cand vei merge.

Ei pregatesc in mod divin ropa vieja, felul de mancare tipic cubanez care este o tocana de carne de vita maruntita, insotita de orez alb si felii de patlagina prajita.

Luati o pauza si plimbati-va prin Plaza de Armas

Plaza de Armas a fost prima construita in San Cristobal de La Habana in secolul al XVI-lea. Este marginit de cladiri istorice, cum ar fi Templete, Palacio de los Capitanes Generales si Palacio del Segundo Cabo.

Plimbati-va prin piata si cumparati carti si cateva suveniruri ale sederii dumneavoastra in Havana. Daca va plac filmele si doriti un suvenir de film, cautati furnizori care ofera printuri si postere de filme vechi.

Vizitati muzeul Palatului Capitanilor Generali

Acest palat ocupa un bloc din Vechea Havana si este cea mai buna marturie arhitecturala a barocului din Cuba. Finalizata in 1792 pentru uzul capitanilor generali spanioli care guvernau insula, a fost si sediul guvernului SUA (1898-1902) si al guvernului republican pana in anii 1920.

Muzeul este dedicat istoriei Cubei si include o colectie de steaguri nationale cu modificarile pe care le-au avut de-a lungul timpului, arme, tablouri cu personaje istorice, oglinzi venetiene, bijuterii, vesela si o Sala Tronului realizata dupa asemanarea celei situate in Palatul Regal din Madrid.

Opriti-va pentru un mojito la NAO

Mergeti in directia Calle Obispo pana ajungeti la NAO Bar Paladar pentru a va bucura de un mojito la mijlocul dupa-amiezii. NAO este situat pe o alee pietonala frumoasa intre Plaza de Armas si Malecon si este un bar si restaurant excelent.

Este un loc placut si racoros pentru o oprire relaxanta si, de obicei, sunt grupuri de muzica cubaneze care insufletesc atmosfera. Este accesibil, iar personalul este cald.

Urca-te pe acoperisul Hotelului Ambos Mundos pentru a admira peisajul

Cu putin timp inainte de apus, ajungeti la acest hotel roz, situat pe Calle Obispo 153, si urcati la restaurantul de pe terasa de pe acoperis pentru o vedere stelara asupra Havanei si a marii.

Treci pe langa camera preferata a lui Ernest Hemingway, acum muzeu. Un pianist canta in barul din holul hotelului .

Cina la Havana 61

Acest restaurant este o optiune excelenta pentru cina, totul datorita mancarurilor sale proaspete, pregatite cu condimente incomparabile.

Este situat pe Calle Habana nr. 61 (intre Cuarteles si Pena Pobre) si are o reputatie de excelenta datorita delicioasei preparate si cocktail-urilor sale si a raportului calitate-pret bun. Gratarul cu fructe de mare si carnea de porc la cuptor nu sunt din top.

Incheie noaptea in El Floridita

Acest bar iconic din Havana Veche este inevitabil printre locurile de vizitat in Cuba in 7 zile datorita vechimii si istoriei sale si pentru ca era locul preferat al lui Hemingway pentru a bea daiquiris. A fost fondat in 1817 si este creditat cu inventarea popularului cocktail tropical facut din rom alb si suc de lamaie.

Barul este un fel de muzeu Hemingway, cu o statuie a scriitorului sprijinita de un capat al barului, precum si un bust din bronz si fotografii. Cateva vedete care au trecut prin El Floridita sunt Tennessee Williams, Giorgio Armani, Paco Rabanne, Jane Fonda, Pierce Brosnan, Jack Nicholson, Naomi Campbell si Fito Paez.

Ziua 2: Havana

Faceti cunostinta cu Hotelul Inglaterra, cel mai vechi din Cuba

Hotel Inglaterra este un hotel emblematic din Havana, situat la 416 Paseo del Prado, intre strazile San Miguel si San Rafael. Este o cladire eleganta in stil neoclasic, inaugurata in 1875 si a fost locul de cazare a lui Sir Winston Churchill, cand era un tanar reporter militar care reflecta Razboiul de Independenta din Cuba.

Are un baldachin de sticla iconic si este un loc distractiv pentru a face fotografii in stil retro. De cealalta parte a strazii este o oprire pentru Autobuzele Turistice Havana, care fac trasee prin cele mai interesante locuri din oras si va fi urmatoarea noastra propunere in acest tur al Cubei.

Admirati orasul din autobuzele turistice din Havana

Acest tur este recomandat din mai multe motive. In primul rand, este foarte ieftin si va permite sa acoperiti o zona mare a Havanei intr-un timp scurt. Un alt punct favorabil este ca dupa ce s-au plimbat mult in ziua 1, picioarele vor aprecia o odihna intr-un oras care nu este caracterizat de facilitati de transport in comun.

Partea superioara este fara acoperis, ceea ce este bun pentru iubitorii de fotografie, desi poate fi nevoie de niste protectie solara si o palarie. Puteti urca si cobori de cate ori doriti cu biletul de o zi si se opreste in multe locuri de interes, inclusiv in Castillo de la Real Fuerza, Acvariul National si Plaza de la Revolucion.

Oprire in Piata Revolutiei

Este un loc simbolic al capitalei cubaneze si una dintre cele mai mari piete din lume, cu 72.000 km2. Este situat la intersectia dintre bulevardele Rancho Bolleros si Paseo si este dominat de monumentul lui Jose Marti si faimoasa pictura murala dedicata lui Ernesto “Che” Guevara.

Monumentul lui Marti are o inaltime de 142 de metri pana la steaguri, ceea ce il face cel mai inalt punct din Havana. Imaginea lui Che Guevara este un relief sculptural realizat de artistul Enrique Avila, pe baza fotografiei de renume mondial a luptatorului de gherila realizata de Alberto Korda.

Vizitati cimitirul Colon si luati o pauza de cafea in Cuba Book

Dupa ce ati facut fotografii in Plaza de la Revolucion, urcati inapoi in autobuzul turistic si coborati la statia necropolei Cristobal Colon. Acest cimitir este renumit pentru frumusetea mausoleelor ​​sale si este considerat al doilea ca importanta din lume pentru arta funerara.

Dupa ce ati fotografiat intrarea monumentala in necropola, cu setul sau de sculpturi din marmura de Carrara si mormantul unei persoane celebre, mergeti la Cafe Cuba Libro pentru o pauza relaxanta. Este o cafenea si o librarie cu o atmosfera hippie si o multime de carti si reviste, unde va puteti bucura de un espresso cubanez popular.

Cina la un palat

Paladar este numele dat in Cuba unui restaurant infiintat din initiativa privata, in afara de cele administrate de guvern si, in general, mancarea acestuia este de mai buna calitate. Numele a fost preluat dintr-o telenovela braziliana difuzata in Cuba in anii 1990.

Urcati inapoi in autobuzul turistic si coborati la cea mai apropiata statie de Restaurantul Atelier (este in apropierea Hotelului Melia Cohiba), un loc frumos situat pe Calle 5ta, intre Paseo si 2, in cartierul El Vedado. Este unul dintre cele mai bune palatare havaneze si are o terasa proaspata in aer liber, precum si o camera inchisa cu aer conditionat. Mancarea si deserturile sunt foarte bogate.

Socializeaza la Fabrica de Arta

Acest spatiu cultural se deschide de la 20.00 la 3.00, de joi pana duminica, si speram sa fii in Havana intr-una din aceste patru zile pentru a-l cunoaste, pentru ca merita. Este o galerie si un club din Havana care expune opere de arta si fotografii si prezinta cele mai importante gale artistice din capitala cubaneze.

Functioneaza intr-o cladire din 1910, care era o fabrica de ulei de gatit, de unde si numele caminului cultural. A fost inaugurat in 2014 la initiativa artistilor si muzicienilor cubanezi si a devenit un loc de intalnire pentru tinerii havanezi si turisti legati de lumea artei. Este situat pe Calle 26.

Inchideti noaptea in cabaretul Hotelului Nacional de Cuba

Acest hotel este un alt simbol arhitectural si istoric al Havanei si al republicii. Este o bijuterie clasica inaugurata in 1930 care si-a pastrat distinctia si eleganta si si-a mentinut nivelul de excelenta deasupra schimbarilor politice de pe insula. A fost hotelul preferat al vedetelor din trecut si este si astazi pentru multi dintre cei care viziteaza orasul.

Galeriile sale amenajate amintesc de manastirile monahale hispano-maure, iar arhitectura sa eclectica, care combina stilurile art deco, neoclasic si neocolonial, captiveaza vizitatorul. Cabaretul sau in stil parizian ofera un spectacol stralucit si distractiv, care este la egalitate cu Moulin Rouge sau Lido din Paris.

Treime

In noaptea celei de-a doua zile, inainte de a iesi la cina, pregatiti-va bagajele si a doua zi foarte devreme, faceti check-out la hotelul dvs. din Havana, pentru a pleca cu masina catre urmatoarea destinatie, Trinidad. Acesta este un alt oras frumos pe care trebuie sa-l incluzi in programul tau de locuri de vizitat in Cuba in 7 zile. Este situat in provincia Sancti Spiritus, in regiunea centrala a insulei.

Va fi o calatorie de 315 km ce urmeaza a fi parcursa in aproximativ patru ore, pentru a merge de la coasta de nord spre sud, cu o oprire pentru pranz in Cienfuegos, oras pe traseu situat la 83 km inainte de a ajunge la Trinidad. Acest oras a fost fondat in 1514, ceea ce il face al treilea cel mai vechi oras din Cuba. Are unul dintre cele mai bine conservate centre istorice din America.

Trinidad este un sit al Patrimoniului Mondial si se afla in Valle de los Ingenios, teritoriul in care Cuba si-a dezvoltat puternica industrie a zaharului, care a devenit prima din lume si care gazduieste o colectie interesanta din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea care face parte din un traseu turistic.

Ziua 3: Calatorie Havana-Trinidad, Pranz in Cienfuegos si Activitati in Trinidad

Calatorie la Cienfuegos

Calatoria de 233 km intre Havana si Cienfuegos de-a lungul Autostrazii Nationale dureaza aproximativ 2 ore si 40 de minute. Nu vei avea timp sa cunosti cu adevarat acest oras, capitala provinciei Cienfuegos, dar macar vei putea arunca o privire la principalele sale locuri de interes si vei face cateva fotografii.

Cienfuegos se afla pe Peninsula Majagua si este numita Perla Sudului pentru locatia sa cu fata la mare si pentru frumusetea centrului sau istoric de influenta arhitecturala franceza, declarat Patrimoniu Mondial. Printre locurile de vazut sunt catedrala, Palatul Valle, Parcul Jose Marti, Arcul de Triumf si Cetatea Jagua.

Pranz in Cienfuegos

Daca va plac fructele de mare, in Cienfuegos puteti lua pranzul la Restaurante Pelicano, situat in Altos de Punta Gorda, pe Avenida 0, intre strazile 35 si 37. Are o priveliste spectaculoasa asupra golfului. Serveste peste proaspat si fructe de mare si are, de asemenea, mancaruri de uscat printre care se remarca coastele de carbune.

Daca vrei sa mananci rapid o pizza pentru a-ti continua calatoria, poti lua pranzul la Dinos Pizza, situata pe Calle 31, N° 5418. Este intr-un loc confortabil, cu cutii de flori si atat pizza, cat si lasagna sunt foarte gustoase. De asemenea, serveste paste cu diferite sosuri.

Continuati calatoria catre Trinidad

Ruta Cienfuegos-Trinidad are o lungime de 83 km, cu o durata estimata de calatorie de 1 ora si 15 minute.

Ramai in Trinidad

In Trinidad, ca in toata Cuba, este usor sa ajungeti si sa gasiti cazare. Ca si in celelalte orase de pe insula, exista case conduse de oameni prietenosi si de ajutor, care ofera camere in general spatioase la preturi foarte convenabile. Aceasta metoda de cazare a devenit populara ca modalitate de a-si castiga existenta pe insula.

De asemenea, puteti rezerva in avans la un hotel din Trinidad. Printre cele mai bune se numara Hotel E La Calesa, Memories Trinidad del Mar – All Inclusive (fostul Brisas Trinidad del Mar) si Iberostar Heritage Grand Trinidad – Adults Only (un hotel de 5 stele situat la coltul strazilor Jose Marti si Lino Perez). ).

Luati o lectie de salsa

Dupa ce ne-am instalat la hotelul din Trinidad, este foarte probabil sa fie dupa ora 2 dupa-amiaza. Daca nu aveti nevoie sa va odihniti dupa calatorie, iesiti si luati o lectie de salsa. Acest ritm muzical este foarte popular in Cuba si toata lumea danseaza pe el. Mai multe pensiuni si case private ofera cursuri cu profesori calificati.

Nu este necesar sa aveti cunostinte anterioare pentru a invata rapid sa dansati salsa. Trebuie doar sa-ti misti picioarele si partenerul tau priceput va face restul, luandu-te treptat pana cand vei deveni o dansatoare sau o balerina decenta. O clasa costa in jur de 8 pesos convertibili cubanezi (suma egala de dolari SUA).

Cina la Taverna La Botija

Acest bar-restaurant este unul dintre cele mai cautate din Trinidad si, desi este deschis 24 de ore pe zi, poate fi coada la ora cinei, asa ca asigura-te ca iei masuri de precautie pentru a nu ajunge in orele de varf. Are o selectie larga de mancaruri in stil tapas, ceea ce permite bauturi si alimente mai ieftine.

Functioneaza intr-o casa in stil rural situata la coltul strazilor Amargura si Boca, nr.71-B si se mananca informal. Specialitatea casei sunt frigaruile, exagerat de mari si insotite de orez, yucca si alte legume. Raportul calitate/pret al restaurantului este imbatabil in Trinidad si servesc o pina colada delicioasa.

Dansati salsa in piata

Dupa cina, mergeti spre Plaza Mayor, care este punctul fierbinte din Trinidad pentru dansul salsa. Taxa de intrare in zona de dans, inclusiv un loc, este de aproximativ 1 CUC (1 USD).

Daca esti fata, tine cont ca vreun cubanez sau un turist iti va cere sa dansezi, indiferent daca te vad pentru prima data. Baietii sunt asteptati sa actioneze cu aceleasi libertati.

Plaza Mayor va fi primul loc public unde va veti arata abilitatile de dans salsa nou dobandite, dar nu va abtineti, deoarece cubanezii sunt foarte prietenosi si fac tot posibilul pentru a-i face pe vizitatori sa se distreze, mai ales daca acestia incep sa danseze pe unul dintre genurile lor muzicale emblematice.

Incheiati noaptea in Rincon de la Salsa

Salsa este un gen muzical foarte captivant si, daca inca nu v-ati saturat in prima zi in Trinidad, mergeti la Rincon de la Salsa pentru a va termina treaba de dans. Acest colt de distractie este situat in terasa restaurantului Plaza Mayor, situat pe Calle Rosario, in centrul istoric al Trinidad.

Muzica si dansul incep in fiecare zi de la ora 21.30 si include atat spectacole live, cat si inregistrari. Este un program cultural care depaseste distractia pe timp de noapte, deoarece pe tot parcursul zilei au loc cursuri de dans, cocktail, percutie si spaniola.

Ziua 4: Trinity

Explorati centrul istoric al Trinidadi

Dupa micul dejun, petreceti prima parte a diminetii explorand centrul istoric al orasului Trinidad. Stiai deja Plaza Mayor, dar era noapte si dansai salsa. Odata cu lumina zilei vei putea aprecia conacele din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea care il inconjoara, care au apartinut unor bogati proprietari de trestie de zahar.

Muzeul de Istorie functioneaza in vechiul Palat Cantero si expune piese si documente din vremea splendorii zaharului orasului Trinitar. Muzeul de Arheologie Guamuhaya se afla in vechea Casa de Padron si contine o colectie de obiecte aborigene din grupurile etnice care au trait in regiune si obiecte din epoca coloniala.

Muzeul Romantic recreeaza conacul colonial tipic Trinidadian de la mijlocul secolului al XIX-lea, cu mobilierul si decoratiunile sale de epoca. Este situat in fata Plaza Mayor, in conacul care a apartinut Contilor din Casa Brunet.

Alte locuri de interes sunt Muzeul de Arhitectura Coloniala, care ocupa fosta casa a familiei Sanchez Iznaga, si Casa de la Trova, un centru muzical.

Inotati pe plaja Maria Aguilar

Dupa ce ati vazut atractiile istorice din Trinidad, intoarceti-va la hotel si impachetati o geanta de plaja pentru a lua o masina sau un taxi pana la Playa Maria Aguilar, care se afla la 20 de minute de centrul orasului Trinidad. In aceasta zona nisipoasa exotica de pe coasta de sud a Cubei, cu ape transparente si calme ca un bazin, nu este neobisnuit sa vezi cubanezi mergand sa se racoreasca in masini trase de animale.

Are o fasie larga de nisip si apele sale de un albastru turcoaz sunt ideale pentru o baie, deoarece pe mal nu exista recife groase care sa caracterizeze alte plaje din zona.

Nu este pentru a petrece o zi lunga, deoarece ii lipsesc toaletele, dar este excelent pentru baie si plaja pentru o perioada. De asemenea, nu exista restaurante bune, asa ca va recomandam sa va intoarceti in oras pentru pranz.

Luati pranzul la Sapori Italiani

Bistro Trinidad este un restaurant situat pe o strada linistita si are mai multe niveluri, inclusiv o terasa panoramica cu vederi magnifice. Ofera servicii excelente si un meniu scurt, dar cu preparate foarte bogate, printre care se remarca homarul si caracatita la gratar.

Este situat pe Calle Encarnacion, nr. 34, intre Pablo P. Giron si Ciro Redondo, intr-o casa frumoasa care a apartinut primului primar al orasului.

Are mancaruri din peste, crustacee si carne si un mango mare care ofera desertul sezonier gratuit al fructelor.

Unele pasari colibri pot fi vazute printre frunzis, in timp ce mesenii beau o canchanchara, un cocktail pe baza de tuica, miere si lamaie inventat in Trinidad in timpul Razboiului de Independenta impotriva Spaniei.

Plimbare prin peisajul rural din Trinidad

Dupa ce te-ai odihnit un timp la hotel, mergi intr-o aventura calare prin Valea Morilor de Zahar si frumoasele campuri din Trinidad. De la 2:00 pana la 3:00 dupa-amiaza este un moment bun pentru a incepe aceasta excursie, care dureaza aproape 4 ore, pentru a o incheia la apus, cu putin timp inainte de apus.

Dupa ce a contactat operatorul de turism in prealabil , acesta va trece pe langa hotelul dumneavoastra la ora convenita si apoi va merge in cautarea cailor. Plimbarea duce prin peisaje pline de vegetatie si paraie, urcand pe un deal de pe care se poate admira marea si orasul colonial Trinidad. Intr-o zona cu cascade si piscine puteti face o baie racoritoare.

Cina la redactie

Acest restaurant si bar isi primeste numele deoarece functioneaza intr-o casa tipica din secolul al XIX-lea, unde a fost scris si tiparit ziarul El Liberal . Proprietatea a fost restaurata pastrandu-si tot farmecul traditional, inclusiv vechiul anunt din ziar. Este situat la Calle Gutierrez 463, intre strazile Simon Bolivar si Francisco Javier Zerquera din Trinidad.

Restaurantul, cu o nota de bucatarie franceza, isi cultiva propriile ierburi si legume, isi face propria paine si lucreaza cu pescuitul zilei si cu carne locala.

Printre felurile sale principale se numara burta de porc si homarul, gatite intr-un cuptor traditional de piatra. Hamburgerul La Redaccion, cu miel sau porc si o chifla de casa, are un gust minunat, insotit de cartofi dulci prajiti.

Danseaza toata noaptea intr-o pestera

Dupa cina, mergeti la Disco Ayala, un loc de noapte situat intr-o pestera naturala, unde va veti bucura de o noapte de dans subteran.

Este un loc foarte original, cu o multime mare si o atmosfera buna, si este una dintre opririle obligatorii in noptile de petrecere din Trinidad. Se mai numeste si La Cueva pentru ca se afla in varful unui deal, intr-un sector numit Las Cuevas.

Este o oportunitate ideala de a socializa cu oameni din alte tari, deoarece majoritatea strainilor care viziteaza Trinidad, in special tinerii, trec prin La Cueva. Face parte din Hotelul Las Cuevas, are muzica buna si preturile pentru bauturi sunt rezonabile.

Pe drumul sus pe deal sunt tarabe care vand bauturi. Nu exagera cu bauturile, pentru ca a doua zi vei avea o calatorie lunga.

Vinales

Dupa un somn odihnitor, dupa o noapte de dans encuevado, vei lua micul dejun si te vei pregati pentru o excursie de 497 km si aproximativ 7 ore pana la Vinales, un mic oras din provincia vestica Pinar del Rio, care este o oprire fantastica pe itinerariul dvs. de locuri de vizitat in Cuba in 7 zile.

Ideal ar fi daca ai putea face aceasta calatorie intr-o masina cu sofer, care nu este greu de ajuns in Trinidad, astfel incat sa poti dormi putin si sa termini recuperarea dupa petrecere.

Valea Vinales este unul dintre cele mai frumoase peisaje naturale din Cuba, precum si sediul principal al faimoasei industrie a tutunului de pe insula.

In vale se afla plantatiile mari de tutun si fabricile in care trabucurile celor mai emblematice marci, precum Cohiba si Vegas Robaina, sunt rulate manual.

Vizitarea Vinales inseamna a vedea Cuba autentica, deoarece orasul este mic (cu mai putin de 10.000 de locuitori) si traditionalist si se pare ca toata lumea se cunoaste pe nume.

Ziua 5: Excursie Trinidad-Vinales, Pranz pe traseu si Activitati in Vinales

Excursie la Vinales

Calatoria de la Trinidad la Vinales este de 497 km de-a lungul Autostrazii Nationale si a Autostrazii Est-Vest.

Vei trece din nou prin Cienfuegos, precum si prin intrarea in Havana, iar apoi te vei indrepta spre San Cristobal (Provincia Artemisa), Consolacion del Sur (unul dintre cele mai importante orase si municipalitati ale Rutei Tutunului Cuban, deja in provincie). din Pinar del Rio) si in cele din urma Vinales.

Luati pranzul pe traseu cu un preparat din bucataria delicioasa a insulei, precum porcusorul fript in stil cubanez, pregatit la gratar, piesa intreaga, in acelasi stil ca si porcusorul de Segovian din Spania. Daca parasiti Trinidad inainte de ora 10:00, veti ajunge in Vinales in jurul orei 17:00

Ramai in Vinales

Tot in Vinales poti alege intre case de oaspeti informale, cu o atmosfera familiala, si un hotel mai formal. Villa Farners este o casa mica si modesta situata pe Calle Salvador Cisneros 10A, foarte aproape de bulevardul principal din Vinales.

Aceasta pensiune este condusa de un cuplu prietenos si are aer conditionat, o baie cu dus, parcare gratuita si Wi-Fi, o gradina si o terasa. Micul dejun si privelistile de pe terasa de pe acoperis sunt spectaculoase.

Alte case de cazare sunt Hostal Noemi Vingales (Salvador Cisneros, 2), Casa Yosleidy (Rafael Trejo, 4A), Hostal Maura y Erwin (Salvador Cisneros 131) si Casa Frank y Yaniris (Rafael Trejo, capatul interior).

Dintre hoteluri se remarca Hotel E Central Vinales (Coltul Salvador Cisneros si Ceferino Fernandez) si Hotel Horizontes La Ermita (km 1 ½ din drumul spre La Ermita).

Urca-te pe acoperisul casei tale de oaspeti pentru a admira apusul

Apusurile in Vinales sunt aproximativ la 18:00 iarna si la 19:40 vara, asa ca veti avea timp sa deschideti o sticla de vin si sa va urcati pe acoperisul casei dvs. de cazare pentru a vedea un apus spectaculos cu soarele. asezand peste vale.

Invitati-va gazdele si discutati placut cu ei despre multele lucruri magice pe care Cuba le are de oferit. Poate ca este timpul sa iei cateva pufuri intr-un trabuc, fie ca doar pentru a trai experienta in inima Rutei Tutunului Cuban.

Cina in Cubar

Daca ati stat la Villa Farners, nu va trebui decat sa faceti o scurta plimbare pana la Restaurantul Cubar, care se afla pe aceeasi Calle Salvador Cisneros ca si pensiunea. Este situat la numarul 55, langa Parcul de Stat Vinales, si este un bar-restaurant care serveste mancaruri din Caraibe si internationale.

Are un cocktail bar variat, un meniu excelent, mancare delicioasa si atentie atenta, precum si un decor placut. Multi oameni nu numai ca iau cina, dar ajung sa-si petreaca tura de noapte pe terasa cu vedere la strada Cubar.

La pranz, spaghetele de homar, muschiul de porc cu vin alb si caracatita sunt fabuloase. Mancarea proaspata si gourmet si unul dintre cele mai bune baruri din Cuba se reunesc in Cubar.

Dans in Plaza Mayor

Mergeti cateva minute pana la Plaza Mayor de Vinales, care se afla in fata parohiei. In piata se afla Casa de Musica Polo Montanez, o optiune de noapte fantastica in Vinales, ideala pentru a petrece ceva timp intre mojitos, daiquiris si pina coladas, ascultand si dansand pe cele mai populare ritmuri din Cuba, precum salsa, bachata si merengue. .

Acesta este cel mai frecventat bar din Vinales si locul perfect pentru a termina sa devii un dansator de salsa desavarsit. Chiar si cei mai timizi oameni ajung sa-si miste picioarele la Casa de Muzica Polo Montanez si este un loc de discutie cu cubanezi si turisti straini, amestecandu-se cu dansurile si obiceiurile insulei.

Ziua 6: Vinales

Vizitati Vinales cu autobuzul local

Dupa micul dejun la pensiune, urca-te in autobuzul local Vinales, care opreste in apropierea muzeelor, magazinelor de tutun si a altor obiective turistice ale orasului. Este cel mai convenabil mod de a va deplasa prin Vinales si este adesea mai ieftin decat sa mergeti cu taxiul.

Atractiile din centrul orasului Vinales pot fi vazute perfect pe jos, dar daca va ganditi sa explorati putin mai departe, aceasta este cea mai buna optiune. Statia principala pentru autobuzele locale este in Plaza Mayor.

Opriti-va in unele locuri de interes

Vinales are muzee si alte locuri de interes care merita cateva opriri pentru un tur rapid. Mai mult sau mai putin in mijlocul strazii Salvador Cisneros se afla Muzeul Municipal Adela Azcuy, care functioneaza in locul de nastere al acestui patriot care a ajuns la gradul de capitan in timpul Razboiului de Independenta al Cubanului.

Este intr-o cladire din secolul al XIX-lea care gazduieste fosile si piese din istoria naturala regionala, precum si obiecte si documente care au apartinut principalelor personalitati istorice din Vinales. Putin mai departe de oras se afla Muzeul Paleontologic, situat in apropierea Muralei de Preistorie si a campingului Dos Hermanas.

Acesta expune o colectie de fosile si obiecte arheologice culese de fermierul Juan Gallardo Cordero cand l-a insotit pe omul de stiinta si politician revolutionar Antonio Nunez Jimenez in turul sau prin vai. Muralul preistoriei este o opera de arta contemporana de inspiratie naturalista, realizata de pictorul Leovigildo Gonzalez Morill pe un perete de piatra naturala.

Luati pranzul la Ferma Agroecologica El Paraiso

Cand simtiti foamea, mergeti la Finca Agroecologica El Paraiso pentru a va bucura de cel mai bun pranz din Vinales. In aceasta ferma de familie ei pregatesc mancare cubaneza si caraibiana folosind propriile lor produse ecologice (legume, ierburi aromatice, fructe). Se afla la km 1 ½ din drumul catre cimitirul Vinales si portiunile sunt uimitor de mari.

Daca mergeti cand autobuzele turistice au plecat deja, veti manca mai confortabil si cu un serviciu mai rapid. Totul este preparat pe carbune si fara aditivi chimici iar mancarea este la pretul inchis de 12 CUC (12 USD). Au o pina colada delicioasa si cateva cocktail-uri de creatie proprie.

Restaurantul este situat pe un deal si privelistile spre Valea Vinales si apusurile sunt minunate.

Vizitati Casa Gradinii Botanice de Caritate

Dupa intoarcerea in oras si luat o pauza, va recomandam sa vizitati aceasta pensiune, ideala pentru gazduirea persoanelor carora le place sa respire si sa doarma printre aromele si culorile naturii.

Este un loc cu tavane inalte introduse intr-un mediu impadurit, cu spatii frumoase de gradina in care sunt copaci, orhidee, flori tropicale si alte plante ornamentale si este cel mai apropiat lucru de o gradina botanica din Vinales. Ghizii dau explicatii detaliate despre speciile de flora din gradina si se asteapta la un pont.

Se afla la 7 minute de Vinales si apartine surorilor Carmen si Caridad, desi aceasta din urma a pastrat numele.

Cina la Paladar El Campesino

Acest restaurant cu tematica cubaneza este situat pe Calle Salvador Cisneros nr. 35 si este specializat in mancare creola, latina si gratar. Portiile sunt generoase, berea este mereu rece, iar privelistile spre Valea Vinales sunt splendide. Ei servesc cu bunatate.

Printre preparatele din meniu se numara pui, rases de porc si coaste la gratar, friptura de vita, carne de porc afumata si haine vechi gustoase insotite de trei tipuri de orez (alb, dulce cu ananas si fasole neagra).

Are meniu inchis la 10 CUC iar clientul selecteaza intre peste, crustacee sau carne, platind separat bauturile. Garniturile sunt din belsug.

Incheiati noaptea la Palenque de los Cimarrones

Pentru ultima ta noapte in Vinales, iti recomandam acest club si restaurant situat intr-o pestera, la km 36 de autostrada spre Puerto Esperanza. Pestera vine cu lectia de istorie, deoarece era folosita de maronii (sclavi care scapau din plantatiile de tutun) pentru a se ascunde.

Daca sederea dumneavoastra in Vinales coincide cu o seara de sambata, va veti bucura de o prezentare muzicala. In aceasta discoteca puteti dansa pana la miezul noptii sau dimineata devreme, in timp ce va adanciti in unele particularitati ale culturii afro-cubane.

Ziua 7: Vinales si intoarcere la Havana pentru calatoria de intoarcere

Exploreaza cea mai mare pestera din Cuba

Treziti-va devreme pentru o ultima excursie prin Parcul National Valle de Vinales, pentru a vedea Pestera Santo Tomas, care face parte din cele mai mari pesteri din Cuba. Turul dureaza aproximativ o ora si jumatate, iar interiorul pesterii este racoros, contrastand cu caldura de afara.

Este un loc pentru a admira stalactitele si alte formatiuni stancoase si pentru a afla putin despre geologia Cubei.

Pesterile au fost formate prin procese carstice si in interior pastreaza expresii artistice realizate de sclavii maro care s-au ascuns in ele. Parcul a fost declarat Patrimoniu Mondial pentru frumusetea sa naturala si bogatia culturala.

Calatoriti inapoi la Havana

Faceti-va bagajele, luati-va la revedere de la gazde si intoarceti-va la Havana cu un taxi comun. Calatoria de 183 km intre Vinales si capitala Cubei dureaza 2 ore si o fractiune pe autostrada Est-Vest, asa ca veti ajunge la Havana la ora pranzului.

Inchiriaza o decapotabila de epoca pentru ultima ta calatorie prin Havana si transfera la aeroport

Pentru a-ti petrece ultimele ore in Havana, inainte de a te imbarca pe zborul de intoarcere, iti recomandam sa inchiriezi un decapotabil din anii 1950.

Cubanezii norocosi care detin aceste bijuterii clasice le pastreaza ca niste ochi si actioneaza ca soferi si ghiduri turistice in acelasi timp.

Cereti soferului sa va scoata la un pranz rapid (daca nu ati mancat inainte de a inchiria masina) si apoi sa va duca prin locurile de interes din Havana pe care poate nu le-ati cunoscut la inceputul sederii in Cuba.

Aceasta calatorie este modalitatea perfecta de a parasi Havana cu stil, asigurand in acelasi timp transferul de la aeroport.

Gustati cea mai buna pina colada din Havana

Inainte de a merge la aeroport, opriti-va la Parque Almendares pentru inca o pina colada pe pamant cubanez. Il pregatesc intr-o cabana care se afla pe malul raului si cu siguranta soferul tau stie locul.

Mergeti la aeroport si spuneti la revedere de la frumoasa si plina de viata insula pana la o noua oportunitate.

Ce  sa vizitezi in Cuba in 7 zile : La Bodeguita del Medio

Daca aveti timp, la inceputul sau la sfarsitul calatoriei in Havana, treceti la La Bodeguita del Medio, un bar-restaurant emblematic si locul preferat de Ernest Hemingway pentru a-si bea mojito-urile. Este situat pe Calle Empedrado, nr. 207, in Havana Veche.

Initial a fost un magazin alimentar si din 1948 a inceput sa vanda alimente si bauturi si sa fie frecventat de personaje precum Hemingway, Gabriela Mistral, Pablo Neruda si Agustin Lara.

Unii vizitatori ilustri si-au lasat amprenta prin semnaturi, fotografii si graffiti, inclusiv fostul presedinte chilian Salvador Allende si actorul australo-american Errol Flynn.

Speram ca ati gasit interesant acest articol despre ce sa vizitati in Cuba in 7 zile si ca il impartasiti prietenilor de pe retelele de socializare pentru ca acestia sa aiba si acest itinerariu pentru o viitoare excursie in Perla Antilelor.