Tuturor ne place sa ne uitam din cand in cand la filme, fie la cinema cand se deschide, la televizor sau online pe paginile care ne permit sa alegem filmul pe care ni-l dorim instantaneu.

Exista multe filme bune si, de asemenea, multe genuri de film din care puteti alege: comedie, actiune, science fiction, horror, suspans…

Cele mai bune filme din toate timpurile

Desigur, nu toate filmele sunt grozave. Exista insa cateva lungmetraje care merita retinute, care au marcat o epoca sau care sunt pur si simplu grozave din cele mai variate motive. Daca vrei sa afli unele dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei, mai jos poti gasi o lista care te poate ajuta sa alegi un film pe care sa-l vezi in seara asta. Vezi aici intreaga lista de filme vechi clasice apreciate de critici.

1. Razboiul Stelelor (1977)

Putine saga au avut la fel de succes ca Razboiul Stelelor . Regizat de George Lucas. prima sa editie era deja revolutionara. Razboiul Stelelor este un razboi interplanetar plin de momente magice. In prezent, este inca valabila, deoarece urmatoarea editie va fi lansata in curand. 

2. Clasa (2008)

Este un film francez bazat pe romanul autobiografic al experientelor lui Francois Begaudeau ca profesor de literatura la o scoala secundara din arondismentul 20 din Paris. Un film rafinat pe care nu-l poti rata.

3. Vrajitorul din Oz (1939)

Un adevarat clasic al filmului. Se bazeaza pe cartea pentru copii cu acelasi nume a lui Lyman Frank Baum . Filmul spune povestea unei fete pe nume Dorothy Gale din tara Oz.

4.Memento (2000)

Memento este un film regizat de Christopher Nolan , care este despre un personaj care isi pierde memoria dupa un accident in care sotia sa este violata si ucisa. In ciuda limitarilor sale, el incearca sa afle cine si-a ucis sotia.

5. Terminator 2: Ziua Judecatii (1991)

Terminator este unul dintre acele filme care au intrat in istorie. Cu Arnold Schwarzenegger in rol principal, este continuarea Terminator 1 . Acest film se invarte in jurul povestii razvratirii masinilor care ar trebui sa domine lumea in viitor daca un bun Terminator, Sarah Connor si John Connor nu o opresc.

6. Gladiator (2000)

Un film grozav care l-a promovat pe Russell Crowe ca star de la Hollywood, castigand un Oscar . Dar acest film va fi amintit si pentru moartea lui Oliver Reed, care a suferit un infarct in timpul filmarilor.

7. Pianistul (2002)

Pianistul este un lungmetraj regizat de Roman Polansk i . Este vorba despre povestea unui pianist evreu polonez stralucit, care este martor la restrictiile pe care germanii le impun evreilor din capitala Poloniei. Cand familia lui este pe cale sa fie transferata in lagarele de munca naziste, el fuge sa locuiasca in ruinele Varsoviei.

8. The Green Mile (1999)

Paul Edgecomb este un veteran de paza al inchisorii, care a fost condamnat la moarte din anii 1930 , unde urmareste barbatii traind si mor. Un personaj curios si gigantic este intemnitat, se presupune ca a ucis doi copii, dar ii este frica chiar sa doarma cu lumina stinsa. Nu arata ca un criminal. Povestea este despre inocenta acestui personaj.

9. Psycho (1960)

Un adevarat clasic al cinematografiei terestru americane, care a fost regizat de Alfred Hitchcock . Totul incepe in viata lui Marion Crane, care a trait o zi plina de evenimente in acea zi. Dupa ce a furat 40.000 de dolari de la clientul sefului ei, isi face bagajele pentru a-si intalni iubitul. Se opreste la un motel indepartat, unde Norman Bates, un tanar timid, il insoteste in camera lui. Acolo o intalneste pe doamna Bates (numai ascultand), care este mama lui Norman. In timp ce face un dus, o silueta feminina il surprinde si il injunghie de mai multe ori. Este doamna Bates? Aceasta este una dintre cele mai cunoscute crime din lumea cinematografiei.

10. Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981)

Daca va plac filmele de aventura, exista unul care a ramas in istorie si pe care nu il puteti rata. Harrison Ford este protagonistul acestui adevarat clasic al cinematografiei moderne de aventura . O lucrare grozava a lui Steven Spielberg.

11. Salvarea soldatului Ryan (1998)

Cu Tom Hanks in rol principal, acesta este un film grozav de razboi , in care un grup de soldati americani merg in spatele liniilor inamice pentru a recupera un parasutist ai carui frati au cazut in lupta.

12. Nasul (1972)

Regizat de Francis Coppola, urmareste povestea unui patriarh imbatranit al unei dinastii a crimei organizate care ii transfera fiului sau controlul asupra imperiului sau clandestin.

13. Lista lui Schindler (1993)

O poveste adevarata despre omul de afaceri enigmatic si oportunist Oskar Schindler , care a salvat vietile a peste 1.100 de evrei in timpul Holocaustului. Lista lui Schindler povesteste ispravile unui om exemplar si vietile celor care au supravietuit unuia dintre cele mai intunecate capitole din istoria omenirii.

14. Casablanca (1942)

Casablanca a castigat trei premii Oscar in 1942: cel mai bun film, cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu. O lucrare magistrala din toate punctele de vedere. Spune o minunata poveste de dragoste in vremuri tulburi.

15. Gone with the Wind (1939)

Povestea epica a vietii unei femei in timpul uneia dintre cele mai dificile perioade din istoria Americii . Acest film, preluat din romanul din 1936 al lui Margaret Mitchell, povesteste experientele lui Scarlett O’Hara.