Centrul Vechi al capitalei este unul dintre cele mai vizitate locuri din Bucuresti. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca este un loc pentru toata lumea.
 
Cei pasionati de cultura orientala se pot relaxa la o narghilea pe Valea Regilor, cei mai pretentiosi se pot reuni la terase precum Freddo, iubitorii muzicii rock au mai multe optiuni in ceea ce priveste petrecerea timpului liber intr-un local potrivit gusturilor lor si asa mai departe.
 

Iubesc Bucurestiul. Simplu. Spun ca il iubesc pentru ca il vad in fiecare zi, il simt atunci cand respira, cand plange, cand este fericit… Ii simt bataile inimii atunci cand ma apropii de sufletulul lui si hoinaresc prin arterele si ventriculele sale cu denumiri negustoresti Lipscani, Blanari, Selari, Gabroveni, Sepcari, Stavropoleos. Acolo, in inima lui, treci peste barierele timpului tau si te teleportezi in vremrile vechi cand doamnele veneau si isi cumparau matasuri, palarii si rochii rafinate, cand negustorii strigau in gura mare sa isi vanda repede marfa iar slujnicele alergau sa cumpere de toate pentru casa.

Daca timp de 20 de ani acest centru a fost lasat in paragina, acum se investeste in dezvoltarea lui. Chiar daca lucrurile se misca destul de incet, rezultatele sunt de cele mai multe ori placute.

Fundatia Calea Victoriei ne invita sambata, 6 august la o plimbare prin Centrul Vechi al Bucurestiului alaturi de lectorul Anita Sterea.

Pe parcursul acestei plimbari vom afla povestea strazii Lipscani, una dintre strazile aglomerate ale centrului vechi si cum in evul mediu, comerciantii isi vindeau marfurile pe aceasta strada. Vom asculta deasemenea povesti cu printi si printese ale Curtii Domnesti.Vlad Tepes este cel care consolideaza cetatea construita la sf. secolului al XIV-lea de Mircea cel Batran si o transforma in Curte Domneasca asemanatoare celei de la Targoviste. Din acel moment, Curtea Domneasca incepe sa se dezvolte si sa-si consolideze rolul in relatiile politice ale Principatelor. Din ansamblul Curtii Domnesti astazi se mai pot vedea Palatul Voievodal, Biserica Curtii Domnesti (Biserica Buna Vestire), crama, locuinte si gradini.

Obiectivele turistice ale acestei plimbari sunt urmatoarele: Hanul lui Manuc, Biserica Sfantul Dumitru de Juramant, Manastirea Stavropoleos, Palatul Postelor (azi Muzeul National de Istorie), Palatul Caru cu Bere, Palatul CEC, Palatul Bancii Nationale a Romaniei, Palatul Bibliotecii Nationale, Hanul cu Tei sau Pasajul Vilacross.