Serialele HBO au fost intotdeauna sinonime cu calitatea si inovatia in industria televiziunii. De la dramele epice la comediile inteligente si serialele antologice cu povestiri fascinante, HBO a oferit o gama diversa de productii care au captivat telespectatorii din intreaga lume. Daca esti in cautarea unor seriale de top pentru a-ti satisface setea de divertisment de calitate, ai ajuns in locul potrivit.
Daca esti in cautarea unor seriale de top pentru a-ti satisface setea de divertisment de calitate, ai ajuns in locul potrivit. Lista intreaga de seriale, inclusiv cele mai bune 10 seriale HBO din toate timpurile, o gasesti pe acest site. De la vampiri sexi si dezvoltatori de software chibzuiti, pana la salvatori calariti cu dragoni si antieroi ai mafiei, iata cele mai bune 10 de seriale HBO din toate timpurile.
Game of Thrones
(2011-2019)
Povestea lui George RR Martin care a parasit jocul de scriere TV pentru a scrie un roman care a sfidat conventiile obosite a fost una nobila. Si, dupa cum s-a dovedit, a fost si unul cu cerc complet. Cand HBO a debutat acest serial, bazat pe „A Song of Fire and Ice” al lui Martin, naratiunile sale neclintite au socat pe oricine se astepta sa-i vada pe baietii buni castigand. Si, in timp ce povestea in sine a avut niste suisuri si coborasuri mari in sezoanele urmatoare, nu se poate nega ca Game of Thrones a fost un serial uluitor, cu ratinguri mari, care a creat vedete din actorii sai si un rezultat grozav.
Indiferent de ce simt telespectatorii cu privire la sfarsit, nu se poate nega ca HBO este dornic sa surprinda din nou ceea ce multi directori descriu drept fulger intr-o sticla, cu toate spinoff-urile si prequel-urile in dezvoltare.
True Blood
(2008-2014)
Cand Alan Ball a adus la viata „The Southern Vampire Mysteries” lui Charlene Harris pentru televizoare, a fost o interpretare lucioasa si inovatoare a genului vampirilor care promitea tabara, gore ocazional, romantism insetat de sange si un mister gotic in centrul tuturor. Anna Paquin parea destinata sa joace rolul principalului Sookie Stackhouse, in timp ce fanii de pretutindeni s-au indragostit de Alexander Skarsgard, Stephen Moyer, Sam Trammell, Carrie Preston, Ryan Kwanten si Nelsan Ellis.
Mai tarziu, acesta ar fi serialul care sa-i faca un nume cunoscut lui Joe Manganiello si sa le prezinte telespectatorilor Deborah Ann Woll. Din pacate, pe masura ce sezoanele au continuat, a existat mai putin mister si mai multe scene suprasaturate cu sex, care pana in sezonul 3 s-au transformat in misoginie si declansand scene de viol. Serialul nu si-a revenit niciodata si, desi si-a pastrat telespectatorii fideli pana la sfarsit, primul an remarcabil si inovatia generala a „True Blood” ii castiga un loc pe aceasta lista.
True Detective
(2014-prezent)
In sezonul sau inaugural, „ True Detective” a fost un adevarat macar in toate sensurile cuvantului. I-a adus impreuna pe Matthew McConaughey si Woody Harrelson pentru o investigatie neliniara de crima, care a tinut telespectatorii la marginea scaunelor lor. Lucrari grozave ale camerei (inclusiv faimosul film de urmarire de sase minute a regizorului Cary Joji Fukunaga din Episodul 4), o poveste stransa a creatorului Nic Pizzolatto si interpretarile demne de premii ale actorilor principali l-au facut un ceas convingator si inovator.
Din pacate, primul sezon a creat asteptari atat de mari incat a fost imposibil de urmat. Seria de antologie s-a impiedicat comparativ in al doilea sezon si si-a revenit doar la o fractiune din succesul sau initial in sezonul 3, motiv pentru care nu este clasata mai sus pe aceasta lista. Acum, HBO dezvolta un al patrulea sezon si lucreaza cu noi scriitori pentru a gasi interpretarea potrivita, dar este greu de imaginat ca franciza isi revendica aproape acelasi nivel de succes initial.
Marile Minciuni
(2017-2019)
Nu a lipsit puterea vedeta in aceasta interpretare a romanului Liane Moriarty, atat in culise, cat si in fata camerei. In primul sezon, David E. Kelley, Reese Witherspoon si Nicole Kidman au reunit un ansamblu de femei pentru a examina maternitatea, prieteniile feminine si puterea iertarii, atingand in acelasi timp subiecte grele precum abuzul si infidelitatea.
A fost un proiect ambitios intentionat sa joace doar ca un serial limitat, dar intre reactiile puternice ale fanilor, succesul show-ului vine sezonul premiilor si dorinta HBO de a se dubla, echipa (inclusiv Shailene Woodley, Zoe Kravitz si Laura Dern) s-a reunit. pentru a continua povestea cu un al doilea sezon – si au recrutat-o pe Meryl Streep pentru un rol integral. Desi versamentul nu a fost la fel de apreciat de critici ca originalul, a dus totusi la o multime de discutii mai racoritoare, inclusiv intrebarea care se pune acum des, va exista un sezon 3?
In directia est si in jos
(2009-2013)
Nu trebuie sa iubesti baseball-ul pentru a aprecia comedia din spatele acestui serial Danny McBride, in care co-creatorul joaca si rolul lui Kenny Powers, un aruncator arse din MLB care se intoarce in orasul sau natal pentru a preda sala. Glumele neasteptate, impreuna cu atitudinea mai buna decat tine a lui Kenny, au creat tot felul de rasete intamplatoare si momente uluitoare si au dovedit angajamentul absolut al lui McBride fata de caracter, daca nu altceva.
Sigur, in esenta, serialul a examinat, de asemenea, inchinarea eroilor si costul pe care gloria si faima il aduc asupra sufletului, dar comedia nu s-a aventurat niciodata prea departe pe un teritoriu serios si a preferat sa distribuie personaje mai mari decat viata si comedie situationala. Adaugati o distributie care include Katy Mixon, Steve Little si Elizabeth De Razzo, iar acesta a fost tot ce v-ati astepta de la o productie Gary Sanchez.
Resturile
(2014-2017)
Serialul condus de Damon Lindelof a adus la viata volumul apocaliptic al lui Tom Perrotta, cu povesti intime plasate in contextul unui eveniment major, in care 2% din populatia lumii a disparut brusc, fara explicatii. Trei ani mai tarziu, „The Leftovers” i-a urmarit pe cei care au ramas in urma intr-o mica comunitate din New York (actorii Justin Theroux, Amy Brenneman, Liv Tyler, Ann Dowd si Carrie Coon printre ei), incercand sa-si refaca viata.
A fost o abordare intunecata, dar nuantata a durerii, izolarii si traumei – una care nu s-a sfiit de violenta sau continut dur. Cu toate acestea, un inceput lent a insemnat ca a durat ceva timp pentru ca acele naratiuni sa se desfasoare. Poate din acest motiv serialul nu a luat niciodata foc asa cum au presupus cei care l-au tinut afara. Ceea ce este pacat, deoarece multi sustinatori confirma ca serialul a devenit din ce in ce mai bun cu fiecare episod.
Fetelor
(2012-2017)
Seria de debut a Lenei Dunham a stabilit-o cu siguranta ca o voce a generatiei ei, in ciuda furiei pe care comentariul acum de neuitat al personajului ei a atras-o la acea vreme din partea criticilor. Serialul, care a urmarit patru prieteni care navigheaza la inceputul anilor de 20 de ani in New York, a surprins acel moment ciudat din viata unei persoane in care este inconjurat de speranta, nu se teme sa ia decizii groaznice si inca nu este suficient de constient de sine pentru a sti cand este egoist.
In timpul difuzarii sale, multi au laudat naratiunile neclintite si deciziile creative ale lui Dunham, in timp ce performantele puternice ale co-starurilor Allison Williams, Jemima Kirke si Zosia Mamet i-au tinut pe spectatori investiti in personajele unice, care sparg mucegaiul. Adaugati personaje masculine la fel de interesante interpretate de Adam Driver, Andrew Rannells, Alex Karpovsky si Ebon Moss-Bachrach, iar comedia plina de culoare castiga cu usurinta un loc pe aceasta lista.
Paznicii
(2019)
Aceasta abordare alternativa a personajelor mascate de justitie din Damon Lindelof a fost un proiect incarcat de la inceput pana la sfarsit. Nu a fost doar ca a fost un tur de forta pentru liderul Regina King sau ca serialul (care a avut loc intr-o istorie alternativa in care astfel de justitieri erau tratati ca niste haiduci), a fost plin de actiune plina de adrenalina si intorsaturi tensionate. A fost ambitia pura, deoarece serialul a abordat multe in doar noua episoade scurte, inclusiv cronologie multiple si subiecte dificile.
„Watchmen” a oferit, de asemenea, o piatra de incercare culturala majora atunci cand a incorporat evenimentele tragice din masacrul cursei de la Tulsa din 1921 intr-una dintre povestile pilotului, deschizand ochii multor americani catre un timp important si pana acum ingropat in trecutul plin de sange al tarii. .
Serie
(2018-prezent)
Ar putea fi preventiv sa includeti un serial dramatic care se afla abia la al treilea sezon pe aceasta lista. Cu toate acestea, in primele doua sezoane din „Succession”, creatorul Jesse Armstrong a creat o distributie puternica de personaje care au avut un impact mare atat asupra criticilor, cat si a telespectatorilor (determinand o reinnoire a sezonului al patrulea in acest proces).
Pauza de doi ani dintre sezoanele 2 si 3 din cauza pandemiei a facut doar spectacolul mai bun, deoarece creatorii s-au concentrat pe ceea ce a functionat (luptele sale grandioase si personajele genial defectuoase pe care le place sa le urasti), continuand in acelasi timp sa ofere unele dintre cele mai disfunctionale dinamici familiale aparute vreodata la televizor.
Silicon Valley
(2014-2019)
Mike Judge s-a aplecat foarte mult in anumite tropi cand a creat acesti dezvoltatori de software care incercau sa devina mare in Silicon Valley. Dar, pe masura ce episoadele au continuat, modurile lor de desene animate au functionat datorita nuantelor subtile ale personajelor si personalitatilor distincte, care au distribuit rasete ciudate si amplificate. De-a lungul celor sase sezoane, spectacolul a fost fortat sa pivoteze atat pe ecran, cat si in dezactivare din cauza iesirilor actorilor, a mortii premature a actorului Christopher Evan Welch si a insasi naturii lumii tehnologice emergente pe care serialul a acoperit-o. Totusi, a facut totul intr-un mod care a atras tot felul de spectatori, chiar si cei care nu erau cunoscatori de tehnologie.
Sigur, pana la ultimul sezon al serialului devenise aproape o parodie a sinelui, pe masura ce scriitorii au impins mai departe si tata, dar spectacolele hotarate ale lui Thomas Middleditch, Josh Brener, Martin Starr, Kumail Nanjiani si Amanda Crew au adus totul acasa pana la episodul de incheiere. .
Oz
(1997-2003)
Inainte sa apara „Orange Is The New Black” sau „Prison Break” a existat aceasta drama centrata pe inchisoare, o serie intunecata si intunecata care se invartea in jurul detinutilor si personalului de la Penitenciarul de Stat Oswald. JK Simmons, Ernie Hudson, Dean Winters, Terry Kinney, Rita Moreno si Harold Perrineau au fost doar cativa dintre actorii creatorul Tom Fontana recrutati pentru a juca diferite roluri de-a lungul celor sase sezoane ale show-ului, oferind povesti captivante care erau prea infioratoare pentru a fi prezentate in mod regulat. difuzat TV.
Acest lucru a atras unele critici, desigur, dar realismul dur a fost scopul spectacolului, deschizand usa pentru multe alte scene socante (si groaznice, inspaimantatoare si dure) de pe cablu care vor aparea in anii urmatori si in viitoarele emisiuni TV.
Imperiu Boardwalk
(2010-2014)
Telespectatorii au fost transportati inapoi in Roaring Twenties in drama anticipata a lui Terrence Winter, cu o serie de gangsteri, politicieni si alte personaje pline de culoare care lupta pentru putere in Atlantic City. Drama condusa de Steve Buscemi a fost o stare de spirit intreaga, de la cinematografie, la dialogul ascutit, la costume, la decor in sine.
Desi unii nu au fost la fel de interesati de ritmul mai lent pe masura ce sezoanele au progresat, a ramas un studiu de caracter care a pastrat talentul pe ecran precum Kelly Macdonald, Michael Shannon si Michael K. Williams. In cele din urma, a castigat recenzii elogioase de la critici si a luat acasa 20 de premii Primetime Emmy de-a lungul celor cinci sezoane, consolidandu-si locul ca una dintre cele mai bune drame ale cantarului.
Sex and the city
(1998-2004)
Cand creatorul Darren Star a adus la viata pe ecran cvartetul de personaje memorabile al lui Candace Bushnell, a fost cu siguranta o alta perioada. Ideea femeilor „in varsta” in cautarea iubirii, pastrand in acelasi timp prieteniile de-a lungul vietii, a fost una inedita, depasind granitele atunci cand varstismul si punctul de vedere al unei femei asupra sexului nu fusesera complet explorate sau impins in masura in care a fost acum. Drept urmare, femeile (si barbatii) de pretutindeni s-au adunat spre Carrie, Miranda, Charlotte si Samantha, multe proclamandu-se a fi una dintre femeile (sau un amestec dintre ele) din viata reala.
Adaugati doua filme pe mare ecran si un serial TV de revigorare viitoare, iar „SATC” a fost, de asemenea, unul dintre cele mai de succes seriale de televiziune din punct de vedere financiar. Sigur, drama din culise dintre vedetele Sarah Jessica Parker si Kim Cattrall a preluat de atunci titlurile, dar franciza pare sa ramana la fel de puternica ca niciodata.