Ce înseamnă „organic”? Termenul „ecologic” se referă la modul în care produsele agricole sunt cultivate și procesate. În timp ce reglementările variază de la o țară la alta, în S.U.A., culturile organice trebuie cultivate fără utilizarea de erbicide sintetice, pesticide și îngrășăminte sau de gene bioinginerești (OMG).
Animalele crescute ecologic pentru carne, ouă și produse lactate trebuie să fie crescute în condiții de viață care să se adapteze comportamentelor lor naturale și hrănite cu furaje și furaje organice. Este posibil să nu li se administreze antibiotice, hormoni de creștere sau orice subprodus de origine animală.
Beneficiile alimentelor organice
Modul în care hrana este cultivată sau crescută poate avea un impact major asupra sănătății tale mentale și emoționale, precum și asupra mediului. Alimentele organice de pe https://naturalmall.ro/imunitate au adesea nutrienți mai benefici, cum ar fi antioxidanții, decât omologii lor cultivați în mod convențional, iar persoanele cu alergii la alimente, substanțe chimice sau conservanți pot observa că simptomele lor se diminuează sau dispar atunci când mănâncă numai alimente organice.
Produsele ecologice conțin mai puține pesticide. Produsele chimice precum fungicidele sintetice, erbicidele și insecticidele sunt utilizate pe scară largă în agricultura convențională, iar reziduurile rămân pe (și în) alimentele pe care le consumăm. Alimentele organice sunt adesea mai proaspete, deoarece nu conțin conservanți care să le facă să dureze mai mult. Produsele ecologice sunt uneori (dar nu întotdeauna, așa că aveți grijă de unde sunt) produse în ferme mai mici, mai aproape de locul unde sunt vândute.
Agricultura ecologică tinde să fie mai bună pentru mediu. Practicile de agricultură ecologică pot reduce poluarea, pot conserva apa, pot reduce eroziunea solului, pot crește fertilitatea solului și pot folosi mai puțină energie. Agricultura fără pesticide sintetice este, de asemenea, mai bună pentru păsările și animalele din apropiere, precum și pentru oamenii care locuiesc în apropierea fermelor. Animalelor crescute organic NU li se administrează antibiotice, hormoni de creștere sau subproduse animale hrănite.
Hrănirea animalelor secundare crește riscul de boala vacii nebune (ESB), iar utilizarea antibioticelor poate crea tulpini de bacterii rezistente la antibiotice. Animalelor crescute ecologic tind să li se ofere mai mult spațiu pentru a se deplasa și acces la exterior, ceea ce le ajută să le mențină sănătoase. Carnea și laptele organic pot fi mai bogate în anumiți nutrienți. Rezultatele unui studiu european din 2016 arată că nivelurile anumitor nutrienți, inclusiv acizii grași omega-3, au fost cu până la 50% mai mari în carnea și laptele organice decât în versiunile crescute în mod convențional.
Alimente organice vs. alimente cultivate local
Spre deosebire de standardele ecologice, nu există o definiție specifică pentru „mâncare locală”. Poate fi cultivat în comunitatea dvs. locală, în statul dvs., în regiunea dvs. sau în țara dvs. În perioade mari ale anului, este de obicei posibil să găsiți alimente cultivate aproape de casă în locuri precum piața fermierilor. Mai multe despre beneficiile alimentelor organice gasesti pe webby.ro.
Beneficiile alimentelor cultivate local
Financiar: Banii rămân în economia locală. Mai mulți bani merg direct către fermier, în loc de lucruri precum marketing și distribuție.
Prospețime: Mâncarea locală este recoltată când este coaptă și, prin urmare, mai proaspătă și plină de aromă.
Înțelegerea OMG-urilor
Dezbaterea în curs despre efectele OMG-urilor asupra sănătății și mediului este una controversată. În cele mai multe cazuri, OMG-urile sunt concepute pentru a face culturile alimentare rezistente la erbicide și/sau pentru a produce un insecticid. De exemplu, mare parte din porumbul dulce consumat în SUA este modificat genetic pentru a fi rezistent la erbicidul Roundup și pentru a produce propriul său insecticid, Bt Toxin. Pentru o viata armonioasa, opteaza pentru o alimentatie sanatoasa.